Leo’s leven: YES-weekend, de tv-hoek pimpen en baby-dumplings

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 5 maart! Ik praat je vandaag bij over een geweldig weekend waarbij we op één dag van Haarlem naar Lemmer, Groningen en Lelystad gingen. Verder stond het weekend in het teken van strand, een baby van 2 weken oud, het schilderen van de woonkamer en het pimpen van de tv-hoek, een interieurshoot en een ingewikkelde schoenmaat. Lees je mee?

Vrijdag
Op vrijdagochtend waren we vroeg uit de veren en stond ik om half 9 ’s ochtends al een quiche te bakken. We gingen ’s middags lunchen bij vrienden met een baby van 2 weken oud, dus wat doe je dan? Eten meenemen! Jan dook de keuken in om een lekkere lasagne te maken en ik maakte een paddenstoelenquiche naar het recept van Uitpaulineskeuken.nl.

’s Ochtend was ik verder gewoon aan het werk en om 1 uur gingen we naar onze vrienden op kraamvisite. Ik vind het echt bizar om te zien hoe klein een newborn baby is en dat Morris al zo’n enorme baby is in vergelijking daarmee. Of eigenlijk al bijna geen baby meer is. En dat idee is zooooooo bizar. Dat Jan en ik al bijna ouders zijn van een kínd in plaats van een klein baby’tje. Wow!

Na een uurtje gingen we weer naar huis – nadat we zelf onze vaat opruimden (kraamvisitetip!) en de kersverse oudertjes weer achterlieten zonder poespas. Ik ging nog even aan het werk, terwijl Jan ‘m de pan uit chillde met Morris.

Aan het einde van de dag besloten we nog even naar vrienden te gaan. We hadden eigenlijk een eetafspraak in Rotterdam, maar die ging niet door. Dus toen verzamelden we spontaan met de vriendengroep van Jan bij Jort & Nina en dat was zoooo gezellig.

Toevallig hadden we de vriezer nog vol liggen met allemaal dumplings, die ik had gehaald voor een etentje een paar weken geleden. Dumplings zijn altijd handig om in de vriezer te hebben, voor random avonden waarop je wel lekker wil eten maar geen zin hebt om te koken. Maar het waren er nog zoveel dat het me een vet goed idee leek om die mee te nemen naar Jort & Nina, zodat we hun niet opzadelden met eten koken/bestellen voor 6 volwassenen en drie kinderen. Dus zo geschiedde!

En dat was LEKKER joh! Zoooo gezellig. Lekker wijntjes drinken, borrelplankje eten en op een gegeven moment doken Jan en Nina de keuken in om de dumplings klaar te maken. Mjam! Zelfs Morris vond ze heerlijk en at er gulzig van :D.

Zaterdag
Op zaterdag startte de dag anders dan verwacht want Morris maakte een hele lange tuk tot wel 9 uur ’s ochtends. Toen waren Jan en ik al druk in de weer met voorbereidingen voor een heel leuk weekendje. Morris ging uit logeren bij z’n Pake en Beppe en Jan en ik gingen een weekend lang mijn neefjes entertainen. Dus hop: Morris leverden we af in Lemmer, daarna reden we door naar Groningen voor mijn neefjes van 5 en 7 en daar begon het YES-weekend meteen goed:

Uit praktische overwegingen (“wat eet een kind als ontbijt en wat willen ze voor avondeten?!”) besloten we maar samen met m’n schatjes boodschappen te doen en dat was meteen al een GROOT succes. Pannenkoeken voor ontbijt, pizza’s als avondeten, hun favoriete chips, toetjes en cakejes. Ze mochten het allemaal. Daar ben je oom en tante voor ;-).

Daarna zijn we doorgereden naar Lelystad om een bezoekje te brengen aan Aviodrome. En dat is echt zoooooo’n aanrader! Echt een geweldige plek om met kinderen naartoe te gaan. Je kunt er in allerlei vliegtuigen kijken, er is een speeltuin, een hele coole tentoonstelling van allemaal vliegtuigen uit de geschiedenis. Het is echt een hele toffe plek.

Bonustips als je hier ooit naartoe gaat: luister op de heenweg de podcast van het klokhuis waarin ze onmisbare uitvindingen bespreken. Er is een aflevering over vliegtuigen en daarin leer je meteen al op een leuke manier allerlei dingen die je in het museum terug gaat zien.

Om 5 uur sloot het museum en gingen we naar Haarlem. Onderweg mochten we allemaal om de beurt een liedje kiezen om te luisteren. Van après ski muziek tot Europapapapapapapapa, het kwam allemaal (veelvuldig) voorbij.

’s Avonds zijn we op de bank gekropen met Bassie & Adriaan en daarna nog de film Madagascar. Zooo’n leuke film is dat. De pannenkoeken én pizza’s smaakten uitstekend en rond een uur of 9 hadden Jan en ik even rust, hahah.

Zondag
Op zondag ging om kwart over 6 de wekker in de vorm van vier kindervoetjes die van de trap af slopen. Beetje te vroeg, maar Jan offerde zich op en ging lekker beneden tv-kijken met ze. Om 7 uur werd ik wakker van een pannenkoekengeur en was het ook voor mij tijd om op te staan.

’s Ochtends tekenden we aan de eettafel en daarvoor trok ik m’n nieuwe tafelkleed van Wibra tevoorschijn. Kijk hoe leuk: geel met lila strepen! Ik heb ook nog een ander tafelkleed dat geweldig is, maar die is veel duurder en bewaar ik dus voor leuke etentjes. Maar dit tafelkleed van €9 mag wel vies worden, dus die konden we mooi gebruiken tijdens het tekenen en kleuren.

Daarna gingen we nog naar het strand en naar ’t Wed, om lekker te spelen in het zand en de speeltuin. Wat een weekend!

In de middag reden we weer terug en haalden we Morris weer op in Lemmer. Inmiddels was het echt geweldig lekker weer geworden, dus we hebben heer-lijk gewandeld in de buurt en konden zelfs even in de tuin borrelen in de zon!!

’s Avonds rond 8 uur waren we weer thuis. Morris ging meteen naar bed en ik dook lekker onder de douche om het weekend van me af te spoelen. Het was echt zooooooo’n ontzettend leuk weekend geweest. Veel leuker dan ik had gedacht. Echt intenssss van genoten.

Maandag
Op maandagochtend bracht Jan Morris naar de opvang en was het tijd voor twee dagen in het teken van een interieurshoot. Ik begon m’n dag met weekboodschappen om 9 uur ’s ochtends in de appie, zodat die maar alvast gedaan waren.

Daarna kwam er een levering binnen van houten latten die ik vorige week donderdag online had besteld en nu al geleverd konden worden. YES! Ik vond online latten van 3 meter lang met een lichtgrijze vilten achtergrond, wat hier bij de tv-hoek goed zou werken omdat het donkere vilt een te groot contrast zou zijn met de lichte houten latjes, waardoor we dachten dat je dan wellicht niet meer chill tv kan kijken. Dus! Lichte latjes met een licht vilt erachter. VET!

Ik twijfelde nog even of ik de muur wel roze zou schilderen; dit idee ontstond vorige week opeens en omdat we dinsdag een interieurshoot hebben vond ik het spannend om het te schilderen. Wat als het niet mooi is? Dan moet ik het ’s avonds nog weer overschilderen… Maar wat als het wél vet is en er opeens een hoek in huis af is?

En ach, een muurtje is ook zo geschilderd natuurlijk. Uiteindelijk had ik er een uurtje werk van, inclusief afplakken. Dus dat was top.

Nadat de lattenwand op maat gemaakt was, bevestigde ik ‘m met schroeven aan de wand en BAM: opeens kwam onze tv-hoek tot leven. YES!

Daarna was het tijd om het huis verder op te ruimen, schoon te maken en af te stylen. Maar kink in de kabel: de kinderopvang belde dat Morris ziek was. Alweer! Maar dit keer was hij echt een zielig hoopje baby en was ik blij dat ik ‘m ophaalde. Thuis sliep hij heerlijk in zijn eigen bedje en ’s middags heb ik ‘m maar gewoon meegenomen met de dingen die ik nog wilde doen. Zoals….

Bloemen halen op mijn nieuwe sneakers! Ik had voor Kerst van Jan nieuwe schoenen gekregen – hele vette – maar die pasten helaas niet. Deze man had geen idee welke schoenendoos van Pandora hij hier had geopend, want mijn voeten en schoenen zijn een zeer slechte match. Als in; we hebben denk ik drie keer een nieuw paar besteld voordat we eindelijk een passende schoen hebben gevonden en het zijn deze vette Nikes in maat 43 geworden:

Tijd om Morris even in de draagzak tegen me aan te hebben, zodat we samen wat frisse lucht kunnen opsnuiven terwijl we innig knuffelen ennnn dan kan ik ff m’n nieuwe schoenen inlopen, terwijl we bloemen halen om het huis mee af te stylen :D. Win, win, win & win.

’s Avonds dook ik de keuken in om tagliatelle ai funghi te maken, waarbij Morris lekker met ons mee at (en heel erg moest gieren terwijl hij speelde meteen sliert tagliatelle die aan z’n handjes bleef plakken en in het rond zwiepte hahaha). Ik kookte er voor hem nog wat broccoli bij en dat vond ‘ie het lekkerst van het hele gerecht. Ah well, die smaak komt nog wel ;-).

’s Avonds rondden we de laatste klusdingen af in huis én poetste ik alles nog even van boven naar beneden. Iets dat erbij ingeschoten was doordat ik Morris om 2 uur ’s middags al ophaalde van de opvang. Maar uiteindelijk waren we om 9 uur ’s avonds klaar en was het huis helemaal schoon, opgeruimd, stofvrij, heerlijk geurend én gezellig aangekleed. Klaar voor een shoot.

We ruimden nog even de enorme stapel schoon wasgoed op, terwijl buurvriendin Carmen langs kwam om ons oude tv-meubel over te nemen (en een wijntje te drinken én mee te helpen met de was opvouwen, hahaha) en toen was het huis écht aan kant.

En raad eens? Fotograaf ziek. Ik werd vanochtend gemaild, hahaha. Shoot gaat niet door.

Nou; gelukkig genieten we er zelf ook heerlijk van; een lekker schoon en geurend huis vol €37 aan verse bloemen. Hahahaha :D.

Inmiddels is het dus dinsdagochtend en loopt deze dag HELEMAAL anders dan gepland. Fotoshoot gaat niet door, dus opeens is er tijd om te werken, maar Morris is nog niet fit, dus het is ook nodig om voor ‘m te zorgen en die combi is een uitdaging. Gelukkig doen we het met z’n twee en hebben we morgen oppas aan huis, dus dan kan ik dan ook wat werkdingen doen. Want ik heb zo’n zin om dingen te doennnnn voor m’n werk, maar ik kom er maar niet aan toe.

Ik denk dat de oplossing ‘m niet zit in meer in de avonduren werken, maar misschien wel in een minder ambitieuze planning hebben. En dat is sad want er zitten me toch een leuke projecten aan te komen. Ik ben bezig met een boek, met drie andere toffe boek-achtige dingen, met kunstwerkjes, affiliate-plannen, podcast-plannen… Maar misschien moet het allemaal even iets l a n g z a m e r gaan, omdat ik ook nog de rol van moeder aan het rocken ben.

Nou goed; dit lijkt weer uit te lopen op m’n klassieke teveel-ambitie-te-weinig-rust-vibe (die ik volgens mij altijd in maart heb), dus we zien wel weer hoe het allemaal afloopt.

Deze meid gaat in ieder geval de middag doorbrengen met een ziek kindje. Ik hoop dat ‘ie van m’n knuffels geniet <3.

Tot vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

2 reacties op “Leo’s leven: YES-weekend, de tv-hoek pimpen en baby-dumplings

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *