Leo’s leven 233: Vakantie in eigen land – van sterrenrestaurant tot camping Kallumaan

Hallo leuke mensen van het internet en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 25 juni. Vandaag praat ik je bij over twee weken vakantie in eigen land, waar ik ULTIEM van heb genoten. Het voelt alsof ik 4 weken weg ben geweest en ik was er nog helemaal niet aantoe om weer aan het werk te gaan, maar duty called én ik heb dit weekend alweer mini-vakantie dus maak je om mij vooral geen zorgen.

Mijn afgelopen twee weken hingen aan elkaar van avonturen; van weinig slaap tot eindelijk helemaal zélf met baby naar mijn familie in Assen & Groningen rijden (2,5 uur – en dat voor iemand met een zeer recent rijangstverleden), van waterpokken tot camping Kallumaan en van kringloopshoppen tot 14-gangen dineren bij The Jane in Antwerpen (ik vertel je straks wat we ongeveer hebben betaald daarvoor). Het was een week vól hoogtepunten en als groot dieptepunt een stukkie slaaptekort dat ik nog steeds probeer in te halen. Lees je mee?

Fotoshoot voor Vrij Magazine
We begonnen de vakantie met een fotoshoot voor Vrij Magazine. Dit komt als het goed is dit weekend uit en het zijn foto’s en een interview over ons huis. Vet gezellig was dit! Tegelijkertijd belde er een andere journalist van Telegraaf, die ook iets wilde schrijven over ons huis, maar dan in de periode van de verbouwing. Vet leuk. Ik gaf een kort interview, er verscheen een korte quote in een artikel in de krant, maar wel mét een foto van Jan en mij PAGINAGROOT en een quote van een ander stel uit datzelfde artikel als kop. Waardoor het leek alsof Jan en ik zouden zeggen dat je ‘Met een halve ton tegenwoordig nergens meer komt’. I mean; ik spreek nooit over bedragen, al helemaal niet rondom de verbouwing. Maar goed. Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal als je een interview geeft. Het artikel verscheen een paar dagen later ook nog paginagroot in DvhN en de Leeuwarder Courant.

Me-time: shoppen & pedi
Op de eerste donderdag van m’n vakantie was het tijd voor Leo. Ik bracht Morris ‘s middags naar de opvang en ben toen zelf de stad in gegaan om te shoppen én had een afspraak bij de pedicure. In de stad zocht ik een mooie jurk voor mijn etentje in The Jane van de volgende dag en ik vond de perfecte jurk bij Appel & Ei in Haarlem. Tweedehands dus: gekocht voor €15. LEKKER! Het is een jurkje van Steps.

Daarna ging ik naar m’n nieuwe favoriete pedicure in de stad: Beautysol. Zij maakte m’n uitgegroeide lila teennagels lichtblauw en je meid loopt er weer helemaal fatsoenlijk bij. Heerlie!

The Jane
Op vrijdag vertrokken Jan en ik in de ochtend naar Antwerpen. De ouders van Jan pasten op Morris en Teddy bij ons thuis en wij vertrokken richting het zuiden voor een sterrendiner waar je u tegen zegt. We hadden echt een heerlijke planning; om 12 uur reden we weg, om 3 uur waren we in Antwerpen en om half 7 hoefden we pas in The Jane te zijn. We hadden ultiem tijd om lekker rustig aan te doen op de hotelkamer, ff een koffietje te drinken in een parkje op loopafstand en daarna maakten we ons klaar voor Het Diner. Jurkje aan, make-upje op en gaan!

Om half 7 waren we welkom in het twee sterrenrestaurant in Antwerpen. We hadden er allebei mega veel zin in en waren meteen onder de indruk van de locatie. Je dineert namelijk in een oude kerk, die prachtig is aangekleed met designverlichting en twee open keukens achter glas. Echt prachtig.

We kregen een heerlijk plekje toegewezen in een hoekje waar we overzicht hadden over het hele restaurant, maar we ook intiem met z’n twee konden zitten. Mega fijn. En toen begon het diner…

Als eerst werd verteld dat het diner minimaal 4 uur duurt en of we daar rekening mee hadden gehouden. Dat hadden we zeker, dus we waren er helemaal klaar voor. Ook besloten we all the way te gaan en de twee extra gangen te nemen (oesters en kaas) en wilden we wel beginnen met een glas champagne vooraf.

We konden kiezen tussen 4 verschillende soorten champagne en kozen allebei een ander glas. We proostten, genoten én hadden inmiddels de eerste extra €75 uitgegeven. Aan twee glazen champagne ja.

Nu moet ik erbij zeggen: ik kreeg dit diner als cadeau van Jan voor m’n verjaardag, wat natuurlijk exorbitant is, maar soms mag dat even en we hebben allebei dit geld echt wel over voor een heel goed diner. Sommige mensen kopen dure designerkleding, sommige mensen hebben hun pensioen heel goed geregeld en sommige mensen betalen met liefde meer dan duizend euro voor een avondje dineren op sterrenniveau.

Tijdens het nippen aan hele dure champagne, kwamen er drie gerechtjes op tafel. In totaal aten we 14 gerechtjes en het was allemaal uitzinnig. Sommige lekkerder dan andere, maar stuk voor stuk kunstwerkjes op tafel en absolute smaakbommen.

We dronken er een bijpassend wijnassortiment bij en ook dat was geweldig. We hebben echt super bijzondere wijnen gedronken en ik genoot met elke vezel in m’n lijf. En Jan ook <3.

Rond half 12 was het diner afgelopen en waren we ook echt klaar met eten, haha. Het was echt geweldig, maar ook echt heel veel smaak. op een gegeven moment was ik gewoon een beetje verzadigd en kon ik niet nóg meer smaken verwerken. Het was echt een geweldige avond geweest en nu was het ook mooi dat het klaar was. Tijd om nog lekker even naar ons hotel te wandelen en een beetje verwerken wat we net allemaal hadden meegemaakt.

Ik vond het echt een enorme aanrader en als je van duur eten houdt, dan moet The Jane zéker op je lijstje. Wat een kunstenaars werken daar. En de hele beleving was echt fantastisch; geweldig personeel, fantastische service, mooie wijnen, geweldig eten, prachtige locatie. Het was echt een geweldige avond <3.

Antwerpen in!
De volgende ochtend werden we wakker in ons hotel – Yust, wat echt een heerlijk hotel was met mooie kamers en geweldig design in de lobby’s enzo. We zaten nog steeds best wel vol van het eten van de avond ervoor en stonden nog niet te springen om een hotelontbijt, haha. Rond half 11 namen we het er toch maar van en hebben we ff een klein ontbijtje genuttigd. Daarna checkten we uit en gingen we nog een uurtje door Antwerpen wandelen. Puur om ons eten even te verteren én zodat we toch nog het gevoel hadden dat we ook wat van Antwerpen hadden gezien.

Om te zorgen dat we niet gewoon een uurtje gingen dwalen, zocht ik ff een paar adresjes op waar ik wel naartoe wilde; een koffiezaakje en een conceptstore. Als je die twee op je kaart pint, dan vind je vaak de leuke straatjes in een stad en heb je zomaar voor jezelf een route uitgestippeld. Onderweg kwamen we nog langs een leuke parfumerie – waar ik een nieuw parfum scoorde – een leuke kringloop, een geweldige kattenwinkel. Ja; het was een lekker wandeltochtje.

Na een kopje koffie zijn we weer in de auto gestapt richting huis. Het was een zeer geslaagd weekend!

Een boek lezen op het terras
Op maandagochtend bracht Jan Morris naar de opvang, terwijl ik lekker in bed bleef liggen. Ik had immers vakantie, YES! En dat was heerlijk. Het was tijd voor ontspanning: yes!

Ik ontbeet in de stad met een acaibowl bij Coffee Concepts met een leesboek, op het terras in de zon. HEERLIJK. Dit was alles wat ik wilde halen uit deze vakantie aan huis!

Daarna ging ik nog ff kringloopshoppen en scoorde ik een oranje outfit bij Rataplan, voor de komende wedstrijden van het Nederlands elftal.

‘s Middags stapte ik in de auto richting strand en ben ik heerlijk bij Rapa Nui neergestreken in het zonnetje om daar te lunchen en lekker verder te lezen in mijn spannende boek. Wat een geweldige dag.

Rond half 4 moest ik weer thuis zijn voor Personal Training aan huis. Weinig zin in natuurlijk, maar zo zie je maar dat het nu al werkt: die PT aan huis. Als ik namelijk zelf had moeten gaan sporten, dan was ik natuurlijk nóóit van het strand terug naar huis gegaan om te sporten. Maar nu had ik een afspraak met PT Jet en moest ik dus wel. Lekker bezig Leo!

Naar Groningen & Assen – alleen met kind
Van dinsdag t/m donderdag besloot ik naar mijn familie in Assen & Groningen te gaan. Dit had ik nog niet eerder in m’n eentje ondernomen, omdat Morris niet de makkelijkste is in de auto. We hebben echter sinds kort een nieuwe Maxi-Cosi en daar zit hij een stuk chiller in, waardoor autorijden een stuk relaxter is geworden. En dus werd het hoog tijd om de overtocht te maken.

Ik vond het van te voren echt wel spannend, want ik heb een rijangst verleden en ben op zo’n lange rit bang dat:

 • Morris niet slaapt en alleen maar huilt
 • ik een paniekaanval krijg en dan opeens met klein kind ergens in een situatie ben waarin ik niet wil zijn

Maar als je het nooit doet, weet je ook niet of het goed gaat of niet, dus dit was het juiste moment om de overtocht te maken.

En het ging MEGA goed. Op dinsdag vertrok ik vanuit Haarlem naar Assen. Morris viel binnen 5 minuten in slaap en heeft geslapen tot… 3 minuten van mijn ouders huis vandaan. Holycow! Wat een gelukje. Ik kon de hele autorit lekker podcasts luisteren in één oortje, terwijl m’n kindje op de achterbank zat te snurken. ZO chill.

Het dagje bij m’n ouders was ook rete gezellig. We gingen naar de kinderboerderij – ondanks keiharde regen – en Morris sliep heel goed in z’n eigen bedje op mijn oude slaapkamer.

De volgende ochtend werd ‘ie wel al om half 6 wakker, wat ik vrij vroeg vond, maar ik wist toen nog niet dat het nog veel erger zou worden met het slaaptekort 😛

Op woensdag gingen we naar Groningen. Ik liet Morris z’n ochtenddutje – die normaal zo’n 2 uur duurt – in Assen doen, maar na drie kwartier vond hij het mooi geweest en stapten we dus in de auto naar Groningen. Ook die rit ging uitstekend!

Eenmaal in Groningen begon de gezelligheid weer. M’n zus en zwager waren thuis, samen met twee kids en de derde kwam rond 1 uur van school. Vet gezellig! Morris speelde met z’n 5 maanden oudere neefje en het was top.

Tot er een middagdutje gedaan moest worden; dat ging niet top. Ik ga je niet vervelen met de details, maar het komt neer op: ik moest een dreumes in slaap krijgen en die dreumes werd boos op mij en er was geen andere ouder om op terug te vallen en uiteindelijk was alles drama. Ik heb nog wel ff gezellig met m’n zus kunnen kletsen en ook ‘s avonds was het oké, maar Morris had ondertussen waterpokken of hand-mond-voeten-ziekte waar hij last van had, hij voelde warm, moest kotsen, hij was ONTZETTEND overstuur en wilde steeds niet slapen en uiteindelijk heb ik tot de volgende ochtend half 6, ieder uur op de klok gezien. Pfffffoe.

En toen moesten we beginnen aan een rit naar huis, van 2,5 uur. Op weinig slaap. Je zou denken dat de Knorrebaas dan dus wel lekker slaapt in de auto, maar na 1,5 uur vond hij het gesneden en zette hij het op een gillen. We belden even met Jan en dat hielp even, we luisterden Juf Roos en dat hielp even, maar verder was het toch zo’n 40 minuten krijsen op de achterbank. En dat terwijl je zelf amper hebt geslapen, haha.

En zo was dit tripje naar Assen & Groningen heel leuk en ik was hartstikke trots op mezelf dat ik het maar mooi heb gedaan, maar nu ben ik kapot en wil ik slapen 😛

Helaas was dat niet het geval, want Snor was te ziek om naar de opvang te gaan en dus bracht ik de donderdag ook met ‘m door. Tot Janneman om 5 uur thuis was en alle klachten bij Snorrie opeens als sneeuw voor de zon verdwenen XD. Hahaha. Het was papa-tijd en ik ben lekker in m’n eigen sop gaar gaan koken en ben vroeg naar bed gegaan. Mét oordoppen in; mama moest even bijslapen.

Camping Kallumaan
De volgende ochtend moesten we namelijk ook alweer vroeg opstaan, omdat we gingen… kamperen! Dus: tassen inpakken en gaaaaan met die banaan! We gingen naar Camping Kallumaan met Jan z’n familie en het was echt een mega leuk weekend. Die camping is echt fantastisch! Met veel zwemgelegenheden, strandjes, verschillende restaurants met erg goed eten, ruime plekken, mooie paadjes, schone toiletgebouwen. Het was echt een top camping.

En dikke bonus: we hadden opeens eindelijk zomers weer! Wat een gelukkkkkk! Niet normaal. Echt geweldig van genoten. Met Snor in z’n blote billetjes, lekker slapen in de caravan van m’n ouders, tot ‘s avonds laat in joggingbroek bij een kampvuurtje; god wat ben ik toch dól op de camping. Echt een lekker weekend gehad.

Met Morris z’n slaap ging het de eerste dag niet zo, maar de tweede dag ging het top en daardoor heb ik gewoon TWEE UUR voor de caravan gezeten met m’n leesboek en het was echt alles wat ik nodig had en meer. ZO fijn.

Op zondagavond vertrokken we weer naar Haarlem om poezenoppas Lotte af te lossen en zelf weer intrek te nemen in ons lekkere huisje.

En toen begon op maandag de werkweek weer. Zoals ik al in het intro schreef was ik er nog niet helemaal aantoe. Helemaal nu het zulk mooi zomers weer is, heb ik gewoon echt ff zin in vakantievibes. Dus ik probeer zo min mogelijk te werken en zoveel mogelijk ook even lekker te genieten van het weer. Voor je het weet is het weer voorbij ;-).

Deze week is wel vrij druk qua ochtenden, maar op dinsdag- en woensdagmiddag lukt het me om wat vrije tijd in te plannen. En dus ga ik vanmiddag naar HET STRAND. Veel zin in. Oók om twee campagnes voor werk te fotograferen, maar ook om lekker een boek te lezen en hopelijk even een dutje te doen op het strand <3.

De komende dagen staan in het teken van strand, tv-opnames voor Iglo, de installatie van onze Quooker, een middagje werken, eten met m’n eetclub en natuurlijk de wedstrijd Nederland – Oostenrijk. En a.s. vrijdag vertrekken we alweer op een weekendje weg en gaan we naar de Ardennen met vrienden, terwijl vriendin Yoka op Ted past in ons huis. Dus weer op avontuur! Zin in!

Dat betekent wel dat ik er pas volgende week weer ben met een dagboek. Ik spreek je dan!!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

6 reacties op “Leo’s leven 233: Vakantie in eigen land – van sterrenrestaurant tot camping Kallumaan

 • Mireille zegt:

  Hmmm The Jane, wat een ervaring he! Ik ben er zelf 1,5 jaar geleden geweest en heb nog nooit zo lekker en bijzonder gegeten. Rib uit m’n lijf maar het was het waard!

 • Maar wat was nou de prijs van The Jane???

  En welke maxi Cosi hebben jullie gekocht? Wij zijn ook op zoek naar een nieuwe voor een ‘niet hele blije autorijder die wel meegaat op vakantie naar noord Italië’ 🙂

  Leuk om te lezen alle avonturen! En zo fijn om te lezen over die onzekerheden wat betreft rijden of gewoon een kindje hebben die niet alles maar leuk vindt. Soms lijkt het alsof andere kindjes alles altijd maar prima vinden. En alleen die van mij niet. Dus thanks daarvoor. Fijn!

 • Even de taalnazi uithangen…. het is een wijnarrangement en geen wijnassortiment 😬

  Verder lekker meegenoten van je verslag en de foto’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *