Leo’s leven 234: vriendenweekend in de Ardennen, tv opnames met Iglo en Kroegpraat!

Hallo leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 2 juli! HALLO JULI! Ongelofelijk. Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen week en die was heerlijk. We zijn met vrienden naar de Ardennen geweest en sliepen in een gewellllldig huis – daarover zo meer-, het was zomers strandweer, dus Jan en ik hadden een geweldige stranddate met Morris, onze nieuwe Quooker werd geïnstalleerd terwijl ik opnames had in een tv studio met Kim Kötter, er werd gesport in de tuin, een voetbalwedstrijd gemist door babyperikelen en ik had opnames voor Kroegpraat de podcast. Een volle week dus! Lees je mee?

Dinsdag:
Dinsdag was een mega drukke werkdag. Ik had het zo voor mezelf geregeld dat ik in de middag wat uurtjes vrij had, want ik moest echt nog even bijslapen van de week ervoor (drukte & slapeloze nachten ) en was niet heel fit, dus het was even tijd voor PAUZE. Maar! Daar was geen tijd voor. Want ik had in de planning dat ik tot 1 uur zou werken en dan als de wiedeweerga naar het strand en daar dan SLAPEN, maar toen was ik aan het werk tot 2 en moest ik op het strand “nog even” twee campagnes fotograferen en toen was het alweer 4 uur ‘s middags en moesten we terug om Morris van de opvang te halen en had ik welgeteld 30 minuten in bed gelegen om éven bij te slapen. Nou goed; het is meer dan niets zullen we maar zeggen.

Snor lag er ook een beetje af, want toen we ‘m van de opvang haalden was hij een beetje huilerig en ik dacht; die is vast moe, dus laten we hem maar lekker vroeg naar bed doen. En dat liep he-le-maal mis.

We aten rond half 6 en zetten natúúrlijk om 6 uur de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal aan. Morris is nog niet gewend aan tv-schermen, dus we hadden de verwachting dat ‘ie het wel mooi zou vinden; gewoon een beetje betoverd door het tv-scherm voetbal kijken. Maar hij bleef jengelig en om half 7 besloot ik ‘m naar bed te brengen. Jammer, want zo had ik nog amper iets van de wedstrijd gezien, maar soit.

Dus hij naar bed. Hartstikke moe. Meteen slapen. Voor 5 minuten en toen was het PARTYMODUS AAN!

Jan was ondertussen vertrokken naar een vriend om de tweede helft in alle rust te bekijken en ik zat ondertussen thuis met een kind dat alleen maar keihard huilde als het op z’n slaapkamer was en vrolijk deed zodra ik ‘m uit bed haalde en mee naar mijn slaapkamer/de tuin/de woonkamer nam. Naja, dan maar voetbal kijken met kind.

Ik vroeg Jan om direct na de wedstrijd thuis te komen, want er was niet echt een land te bezeilen met Snorrie – die steeds heel boos op mij werd als ik ‘m weer naar bed bracht – en thank god was Jan om iets over 8 thuis en heeft hij Snor in slaap gekregen. Wat zou ik zónder die man moeten, man o man.

‘s Avonds ruimden we het huis op en dook ik nog ff de keuken in om wederom een lekker kraammaaltje te maken voor een net bevallen vriendin, wat ik de volgende dag ff bij dr langs zou brengen.

Woensdag:
Op woensdag begon m’n dag lekker vroeg, want om kwart voor 9 moest ik in Amsterdam zijn voor opnames voor een televisieprogramma van Iglo dat wordt gepresenteerd door Kim Kötter en Jet van Nieuwkerk. Ik mocht te gast zijn bij Kim en samen doken we de keuken in om in een minuutje een makkelijke maaltijd klaar te maken. De opnames duurden de hele ochtend en het was echt mega gezellig. En we maakten een super lekkere maaltijd. Aanrader!

Ondertussen werd thuis een gouden Quooker bij ons geïnstalleerd, omdat ik met hun een samenwerking heb en o m g ik ben zo blij. En ik ben me er enorm van bewust wat een ONGELOFELIJKE geluksvogel we hiermee zijn. Een gouden Quooker! Ooooh <3. Als je onze verbouwpodcast hebt geluisterd, weet je dat deze hoog op het wensenlijstje stond. YES!

Na de opnames met Iglo ging ik langs m’n vriendin met een flinke bak couscoussalade en daarna was het tijd voor… CHILLINGS. Maar nu echt.

Jan was de hele dag met Morris en omdat het eindelijk zomers weer was, hadden we het plannetje gesmeed om lekker naar het strand te gaan met onze kleine baas. Op het strand was ook vriend Paul en dus streken we neer op een kleedje, dicht bij de kustlijn om zo lekker een paar uurtjes met Morris in het zand en de zee te spelen. Zooooo leuk was dit. Echt helemaal ontspannen en opladen en duizend geluksgevoelens van hoe dól ik hierop ben <3. Ik ben mega blij dat ik in m’n drukke week hier tijd voor heb gemaakt, want dít is waar het leven om draait als je het mij vraagt <3.

‘s Avonds besloot ik helemaal niet zelf te gaan koken. Ik kon wel een poging doen om alle ballen de hele tijd in de lucht te houden, maar ik kon het mezelf ook gewoon even makkelijk maken. Dus Morris at uit een potje en Jan en ik haalden een maaltijd af bij een restaurant om de hoek. Heel veel chillpunten hiermee verzameld. YES!

‘s Avonds gingen Jan en ik allebei nog aan het werk, maar dat was prima. Het draait allemaal om balans <3.

Donderdag:
Op donderdag had ik echt een geweldige dag. De ochtend spendeerde ik met Morris, maar die sliep echt een mega goede tuk, waardoor ik TWEE UUR kon werken in de ochtend. En dat zorgde ervoor dat ik de hele dag een enorme voorsprong had. Zo fijn.

Rond 1 uur ging Morris naar de oppas en kon ik verder met m’n werk. En doordat ik ‘s ochtends al wat extra’s had kunnen doen én er een andere campagne vertraagd was, had ik opeens tussen 2 en 3 ‘s middags vrije tijd. Woehoeee! Tijd om ff te douchen en m’n haren te wassen (voorbereiding voor een weekendje Ardennen) én om een zak chips leeg te eten op de bank. God, dit was echt alles wat ik nodig had om weer even lekker in m’n vel te zitten. Om weer even te voelen dat ik in control ben over m’n agenda, dat er tijd is om adem te halen en te lummelen. Echt heeeeeeeel fijn was dit.

‘s Avonds dook ik de keuken in om een maaltje van Green Chef klaar te maken en daarna deden we NIETS meer. We zouden de volgende dag vertrekken naar de Ardennen, maar lieten het inpakken voor wat het was. Dat zou vrijdagochtend wel komen. Vandaag is het even bijkomdag. En het was fantastisch. Wél ook echt heel erg productief (ik werkte aan 6 campagnes vandaag!!), maar ook heel chill. Wat een topdag.

Vrijdag t/m maandag:
Op vrijdagochtend ging om half 8 het wekkertje, zodat we rond 10 uur weg konden rijden naar de Ardennen. We moesten alles nog inpakken, dus het was een race tegen de klok. Ik douchte, haalde Morris uit bed en dropte hem bij Jan. Ondertussen pakte ik zijn kleding in, nam ik Morris over terwijl Jan douchte en pakten we samen mijn tas in. Daarna nam Jan ‘m over en verzamelde ik allerlei andere spullen en toen nam ik Snor weer over en tetriste Jan al onze bagage – die ik had verzameld – in de auto. Ondertussen smeerde ik boterhammen voor onderweg en stofzuigde het hele huis, omdat vriendin Yoka in ons huis met haar gezinnetje op poes Teddy ging passen. Morris was er ondertussen helemaal klaar mee (die gaat normaal om 10 uur naar bed), dus die heb ik met me mee gesleept in de draagzak al stofzuigend door het hele huis (en dan is 160M2 over drie verdiepingen verdeeld GROOT) en om half 11 zaten we in de auto. Op naar de Ardennen!

En na een suuuuuper chille rit kwamen we rond half 3 aan in ons huis in Malmedy. Tijd voor het jaarlijkse vriendenweekend!

We gaan ieder jaar naar de Ardennen voor een weekendje wielrennen met Jans vrienden (inmiddels ook mijn vrienden) en dit jaar logeerden we voor het eerst met z’n allen in een groot huis. Normaal kamperen we op een outdoorcamping in Durbuy, maar dit keer gingen we voor een luxe huis in Malmedy. En dat was top.

De locatie was geweldig, het gezelschap goed (we hadden uitbreiding met opeens drie kleine kinderen) en dus hebben we ultiem genoten.

Op vrijdag kwam iedereen aan en startten we de gezelligheid met een barbecue in de tuin. Op zaterdag ging het grootste deel van de groep 80km fietsen door de Ardennen, terwijl ik samen met een andere moeder en een vader achterbleef met kids. We hebben gewandeld in de buurt en lekker geluncht en zo vloog ook de dag met kinderen alweer voorbij. ‘s Avonds was het wederom BBQ time en ging iedereen vroeg naar bed, vanwege moeie lichamen van kilometers bergje op bergje af fietsen óf kilometers met kinderen zeulen 😛

Op zondag was het weer niet zo fantastisch om te fietsen en besloten we dus met bijna de hele groep een wandeling te maken. 5 kilometer liepen we door de dichte bossen van de Ardennen en het was echt praaaaachtig. We deden een wandeling die langs een kolkende rivier kwam, midden in het bos en sloten ‘t af op een terrasje met zelfgemaakte kroketten en andere lokale snacks. Echt een dag uit ‘t boekje.

De nachten in de Ardennen waren roerig, hoewel iedereen een riante kamer had en Morris op een heel lekker donker plekje kon slapen. Maar hij sliep liever bij ons in bed – iets dat we helemaal niet gewend zijn. Dus Jan en ik hebben twee nachten behoorlijk kak geslapen, maar als ik dan de zachte krulletjes van Snorrie langs m’n arm voelde kriebelen vond ik het ook allemaal gewoon wel heel gezellig <3.

Op maandagochtend pakten we alles weer in, vierden we nog even de verjaardag van een van de andere baby’s die 1 jaar was geworden en stapten we in de auto richting Haarlem. In drie uurtjes rijden waren we thuis. Morris & ik sliepen het grootste gedeelte van de reis en dus was het een ultiem chille autorit.

Maandag:
Eenmaal thuis brachten we Morris naar de opvang, omdat Jan en ik allebei gewoon moesten werken deze maandag. Zo ging ik aan de slag met het voorbeiden van een podcast en moest ik om half 4 in Amsterdam zijn voor een nieuwe aflevering van Kroegpraat, met Liesbeth Rasker. Deze komt donderdag in je favoriete podcastapp!

Daarna schoot ik nog wat content voor een samenwerking met Auto.nl en daarna moest ik nog ff langs de supermarkt voor boodschappen voor een videoshoot met &C, die ik vanochtend over de vloer had.

De maandag was druk en bevredigend. Wat een dag! Na het eten werken Jan en ik allebei nog even op kantoor en rond 12 uur lagen we in bed.

Inmiddels is het dinsdag einde middag en heb ik al een totale chaosdag achter de rug. Het zijn drukke tijden en ik ga heeeeerlijk!! Maar nu moet ik opschieten want ik moet nog een campagne fotograferen en een factuur sturen en een concept bedenken voor iets anders en m’n mails beantwoorden en over een uur uur Morris ophalen dus chop chop Leo!!

Vanavond sta ik tijdens de wedstrijd Nederland – Roemenië te sporten in de tuin met m’n pt – wat niet ideaal is, maar druk druk druk dus wanneer moest het anders – en morgen is het administratiedag + m’n schoonouders komen oppassen en donderdag moet ik nog aan het werk voor Iglo en dan ga ik vrijdag alwéér geen dagboek schrijven, want ik ga voor het eerst naar….. DOWN THE RABBIT HOLE! En daar héb ik me toch een partijtje zin in. Deze maand is echt een aaneenschakeling van weekendjes weg en i’m loooooooving it. Ik spreek je dinsdag weer!!

Psssst: Heb je mijn e-book nog niet gekocht? Dan is dit een goed moment 😀 Ik ben bijna op m’n eerste streefdoel, dus het zou toch cool zijn als je me daarbij kan helpen 😀

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *