Leo’s leven 219: verslaafd aan MAFS, hutten bouwen en Kroegpraat de Podcast

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 12 april! Ongelofelijk dat ik alweer achter m’n computer zit om mijn dagboek te schrijven, want ik heb het gevoel dat ik m’n vorige dagboek echt twee uur geleden online heb gezet. Maar niets is minder waar, want er is alweer van alles gebeurd in de tussentijd. Zo bouwde ik een hut met m’n baby, kookte pastasaus van havermelk, ging naar een housewarming van de buurvrouw, fietste kilometers door de duinen, ging naar Amsterdam voor een shoarma-date, de Kroegpraat-podcast met Liesbeth kwam online, ik dook in de wereld van MAFS Australië, bestelde Morris z’n verjaardagstaart en z’n eerste cadeau ennnn ontwierp de cover van m’n nieuwe boek. Misschien laat ik je zelfs aan het einde van dit dagboek wel even meekijken om je om je mening te vragen….

Dinsdag
Op dinsdagochtend bracht ik Morris naar de opvang. Het was tijd om zelf lekker aan het werk te gaan, maar ik had echt een mega luie ochtend. Classic Leo die even tijd voor zichzelf nodig heeft na een weekend buffelen. En dus belandde ik:
A: op de bank met chips en MAFS
B: op de bank met chips en MAFS
C: op de bank met chips en MAFS.

Je raadt het nooit, maar het juiste antwoord is antwoord ‘op de bank met chips en MAFS’. En het was HEERLIJK. En ook héél onproductief en daardoor ellendig want schuldgevoelens en ik moet werken en aaaah, maar ook lekker.

Rond een uur of 12 ging ik aan de bak. Ik maakte een preview voor een hele leuke samenwerking met Boon, schreef m’n dagboek, beantwoordde de reacties op m’n blog en leverde wat andere samenwerkingsdocumenten aan.

Rond 3 uur stopte ik met m’n werk, want ik moest een cadeautje kopen voor een housewarming die avond van een buurvrouw die naar een andere plek in Haarlem is verhuisd. Ik maakte een afscheid van de Cronjé pakketje – dat is de winkelstraat hier in de buurt – en dat lukte behoorlijk goed, haha.

Daarna wilde ik nog ff de keuken in duiken om te koken voor m’n nieuwe boek, maar tijd-technisch lukte dat niet meer. Had ik toch maar niet op m’n gat moeten zitten de hele ochtend.

Morris had ondertussen geen topdag op de opvang, dus die haalde ik optijd op en in plaats van een rondje met ‘m wandelen in de regen, nam ik ‘m lekker mee naar huis en gingen we rustig op de bank boekjes lezen.

Ik maakte lasagne met improvisatie-pastasaus want kennelijk hadden we dat niet meer in huis. Gelukkig had ik wel zongedroogde tomaatjes, cherrytomaten en havermelk en dat bleek een prima combi. Even laten pruttelen en zacht worden en daarna pureren. Super lekker romige saus :D.

Nadat we Morris op bed hadden gelegd kwamen vrienden Paul & Kyr bij ons thuis chillen, zodat wij een avondje de hort op konden. Op naar de housewarming van Carrie! En dat was heel gezellig en ging gelukkig met Morris ook helemaal goed. Heerlijk!

Woensdag
Op woensdag had ik weer een hele dag met Snor. We begonnen de dag met een baddersessie en daarna sliep hij alweer super lang. Ik had afgesproken met een oud collega van DeLaMar, maar moest de afspraak iets verzetten omdat Snor zo lekker lag te snurken.

Uiteindelijk zagen we elkaar om 12 uur bij mij thuis en dat was mega gezellig. Het was echt onwijs lekker weer, dus we konden gewoon buiten in de zon zitten en bijkletsen, terwijl haar zoontje Felix en kleine Morris lekker aan het spelen waren in de tuin. Zo gezellig! 😀

Ondertussen probeerde ik Morris ook een soort lunch te laten picknicken, maar dat concept snapte hij nog niet helemaal. Uiteindelijk zat alles onder de framboos en had ‘ie er weinig van opgegeten, maar prima.

Rond 2 uur ging Tinus weer weg en heb ik nog ff met Morris geluncht. Daarna begon ‘ie flink te gapen, dus ik bracht ‘m weer naar bed. Maar sinds een paar dagen is hij opeens niet meer van de middagdutjes en zit ‘ie alleen maar rechtop in zijn bed naar zichzelf te applaudisseren. Het is het schattigste op aarde, maar ook wel een beetje vroeg vind ik, om nu al naar één slaapje op een dag te gaan. Maar goed; we zien wel ff hoe we hier mee omgaan.

Vandaag ging hij in ieder geval niet meer tukken, dus ik haalde ‘m uit bed en ben lekker met ‘m gaan fietsen door de duinen. Hij in de bakfiets en dan zit hij te chillen en kletsen als een malle en ik lekker aan ‘t roer met elektrische ondersteuning. Echt genieten vind ik dit; want zo komen we lekker ver van huis en kunnen we echt even genieten van mooi weer en het duingebied, zonder veel moeite. Heerlijk!

Uiteindelijk hebben we een uur gefietst en kwam ik rond 5 uur weer thuis. Waar Jan inmiddels ook weer was, nadat hij een dag getuinierd had met tuinman Maxime. Lekker man!

Rond 6 uur stapte ik in de auto richting Amsterdam voor een shoarma-date met Layla. Die is inmiddels hoogzwanger en ik vond het tijd om weer ff bij te praten over alle kwalen die bij een zwangerschap horen. Haar zwangerschap lijkt echt behoorlijk op de mijne, dus het is heerlijk voor ons allebei om ff wat herkenning met elkaar uit te wisselen. Ook voor mij in retrospect.

Om half 10 was ik weer thuis en was het tijd voor nog een dosis MAFS. Jan zat ook lekker in een serie die hij momenteel aan het bingen is, dus we lagen naast elkaar in bed een andere serie te kijken. Haha; en dat terwijl ik in MAFS volop in ‘intimiteitsweek’ zit; waar je dus leert hoe je intiem met elkaar kan zijn. En dan zie ik ons met z’n twee met onze telefoons in bed liggen – intimiteit ver te zoeken. Maar ach; het is gewoon niet altijd hot en steamy en dat is prima.

Donderdag
Op donderdagochtend was ik weer samen met Snorstra. We ontbeten samen aan tafel en hebben daarna heel awesome een hut gebouwd in de woonkamer. Een hut bouwen met een baby? GROOT SUCCES!

In m’n zoektocht naar leuke cadeaus voor een kindje dat 1 wordt, stuitte ik op allerlei tipi’s. En dat leek me inderdaad best leuk; dat hij dan zo lekker daar in kan kruipen en er lekker kan zitten. Maar ik vond het ook nog niet helemaal een lekker item voor in m’n interieur (moeders wil ook wat) en denk in de praktijk dat het eerder Teddy’s tent wordt dan Morris z’n terugtrekplek, dus dat idee lieten we varen (we geven ‘m in plaats daarvan foamblokken om op te klimmen). Maarrrrr het tent-idee zat in mijn hoofd en dus besloot ik er een te bouwen met wat eetkamerstoelen en een tafelkleed. En dat was een groot succes. Ooooh, dat blije hoofd van Morris was echt HEERLIJK.

Daarna zijn we nog even naar HEMA geweest om wat inkopen te doen voor zijn verjaardag. Ik verander naarmate de datum van zijn eerste verjaardag dichterbij komt, toch steeds meer in en soort bridezilla die ging van ‘neem gewoon simpel, we doen er niet zoveel aan’ in ‘heb ik deze Nijntje-slingers ook nodig en €60 voor een verjaardagstaart is niet heel veel toch?’. Maar it’s fine. Hij wordt maar één keer 1 jaar oud XD.

Rond 10 uur ging Snorrie naar bed en had ik lekker twee uurtjes voor mezelf en MAFS. Mennn wat is dit programma toch verslavend en ik haat het en love het en haat het.

Tussen 12 en 1 aten we een broodje en daarna ging Morris naar de opvang, zodat ik aan de slag kon met m’n werk. M’n middag stond in het teken van de cover van m’n boek editten en ik ben eindelijk tot iets gekomen waar ik blij mee ben. Ik heb nu nog twee versies waartussen ik twijfel en ga jullie gewoon vragen om jullie mening. Ik doe het ff in het klein, zodat ik de cover écht kan lanceren volgende week, maar omdat we hier met een beperkter groepje zijn dan op Insta én omdat ik jullie toch al meer heb verteld dan m’n Insta-volgers, vind ik dat het wel kan…

Welke vind je leuker: links of rechts?

Om 5 uur haalde ik Morris weer op van de opvang en gingen we een stukje wandelen, terwijl ik luisterde naar de Kroegpraat podcast aflevering 2 waarin ik te gast was bij Liesbeth! Je kunt de podcast hierrrrr luisteren.

De avond stond verder in het teken van gebakken aardappeltjes en een Q&A op Instagram. Helemaal gezellig. Rond half 10 vond ik ‘t mooi geweest en toen opeens bedacht ik me: HET IS DONDERDAG HET IS BACHELOR-DAG. Zo erg vliegt de tijd dus, dat ik de hele dag nog niet door had gehad dat het gewoon Bachelor-dag was! Nou, ik heb mezelf nog even lekker voor de tv geïnstalleerd met een kopje thee en Ted op schoot. Heerlijk!

Inmiddels is het vrijdagochtend en had ik helemaal bedacht om super productief vandaag om 8 uur te beginnen met werken. En toen werd Morris vanochtend pas om half 9 wakker en zat ik uiteindelijk pas om half 10 achter m’n computer. Sad. Maar goed; het is wat het is en ik ga vandaag gewoon lekker aan de slag met wat me lukt. Op de planning staan een blog over de buitenkeuken, m’n dagboek (check), een preview voor een samenwerking, m’n mails beantwoorden ennnn lekker koken voor GWMBAE :D.

Laat je nog even weten welke cover je instant het meest aanspreekt? Ik ben benieuwd: links of recht? 😀

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

98 reacties op “Leo’s leven 219: verslaafd aan MAFS, hutten bouwen en Kroegpraat de Podcast

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *