Leo’s leven 218: een lang weekend alleen met baby

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 9 april. Ik had vanochtend last van enorme opstartproblemen (lees: MAFS Australië) en nu is het 5 voor 12 en begin ik pas met werken. Het voelt rete onproductief en aan het einde van de dag heb ik er spijt van, want ik heb van allesssss te doen, maar ik had écht even een ochtend aankloten nodig. Dit weekend was Jan namelijk een lang weekend – van donderdagmiddag tot zondagavond – met vrienden naar Ierland, terwijl ik met Morris thuis bleef.

Een weekend waar ik echt wel een beetje tegenop had gezien, want ik vond het best wel spannend om 4 dagen lang de verantwoordelijke te zijn over ons kleintje. Wat als hij ziek wordt, wat als ik ziek wordt, wat als de nachten pittig zijn, wat als Jans vliegtuig neerstort? Ja mensen; de gedachtes waren niet all fun and games, maarrrrr het weekend ligt inmiddels achter ons en het was én een onwijs leuk weekend, ik heb hulp gevraagd en gekregen van vrienden en familie én moeder natuur hielp een handje door ons het lekkerste weer in TIJDEN te schenken. In het dagboek van vandaag neem ik je dus mee door een heel gezellig weekend van Morris & mij met vriendin Yoka, bezoekjes aan de kinderboerderij, hulp van mijn ouders, stranddates en meer. Lees je mee?

Dinsdag & Woensdag
Dit waren twee dagen waarop ik diehard aan het werk was, in verband met dat lange weekend dat Jan weg was. Daardoor moest ik een werkdag opgeven en dus moest ik hard aan de bak. Op woensdag deed ik m’n administratie – maart was mijn slechtste maand in jáááren – en verder was ik veel bezig met mijn boek en wat nieuwe campagnes die eraan komen (gelukkig <3).

Donderdag
Op donderdag begon m’n marathon met Snorrie. Jan ging rond het middaguur weg en ik moest er echt een beetje om huilen. Ik voelde me weer een beetje zoals toen Jan weer aan het werk ging na 5 weken geboorteverlof en ik alleen met baby thuis achterbleef. Toch een beetje reddeloos en met gedachtes als ‘kan ik het wel alleen?’. Misschien vind je dat idioot om te lezen, maar ik schrijf het maar wel gewoon op, want dit is hoe ik het voelde. En natuurlijk gun ik Jan z’n weekend weg met vrienden en had ik liever gehad dat ik die vriendin was die hem zonder probleem uitzwaaide en veel plezier wenste, maar ik vond het echt wel spannend zo vier dagen als enige ouder.

Om die reden skipten Morris en ik zijn muziekles – ik zag me in mijn a relaxte vibe niet echt zitten in een zaaltje waar ik het gevoel heb er niet weg te kunnen als het me ff teveel wordt en ik voelde me gewoon even ontzettend teveel. Dus; ik maakte het mezelf makkelijk en skipte die les. Tijd om dingen te doen die wél fijn voelen, zoals een wandeling en even rustig de tijd nemen om te lunchen met m’n kleintje.

Rond 1 uur brachten we Morris samen naar de opvang en daarna nam ik afscheid van Jan. Hij ging naar Schiphol en ik begon aan de laatste vier uurtjes die ik écht even voor mezelf had deze dagen. Donderdagmiddag ging ik dus nog als een razende aan het werk en voor je ‘t weet was het 5 uur en begon Morris’ en mijn partyweekend.

Ik maakte een lijstje met ‘leuke dingen dit weekend’, zodat ik alvast wat inspiratie had en dingen kon afstrepen gedurende de vier dagen. En dat hielp! Noem mij een klein kind met een aftelkalender, maar als die dingen helpen- waarom zou je het dan niet op die manier doen?

Als avondeten maakte ik voor Morris gebakken zalm met broccoli en zoete aardappelpuree en dat vond ‘ie heerlijk. Nadat we nog even hebben gespeeld in de woonkamer, ging hij keurig om half 8 slapen en had ik weer een avond voor mezelf. Voor mezelf en de bachelor bedoel ik. Heeerlijk.

Vrijdag
Op vrijdagochtend werd Morris om half 7 wakker, een uur eerder dan anders. Ook wilde hij opeens de fles niet meer drinken ‘s ochtends, dus moest ik een ander ontbijtje in elkaar flansen. Dat is nog ff zoeken, maar we komen er wel.

Daarna ging Snor in bad en om half 10 weer naar bed en toen ben ik lekker aan het werk gegaan. Heerlijk! Hij sliep ook echt een goede ochtenddut van 2 uur tijd, dus dat was top! So far, so good.

Daarna moesten we ff thuis wachten om de schoonmakers binnen te laten en toen zijn we ff in de buurt gaan wandelen. In een enorme regenbui moet ik zeggen, maar we hadden ff geen keuze en ik wilde per se even lekker naar buiten, terwijl de schoonmakers bij ons thuis bezig waren. Dan maar door de regen. Go Leo!

We liepen ff naar een boekhandel in de buurt, waar ik een boek van Corina Bomann kocht: het eerste boek van de Sophia-serie. Schijnt mooi te zijn en ik had wel weer zin in een nieuwe reeks boeken. Woop woop!

Eenmaal thuis gingen we lunchen en bracht ik Morris rond 2 uur weer naar bed. Die ging wéér keurig slapen en inmiddels begon de zon lekker te schijnen in de tuin dus toen ik nét 2 minuutjes van het zonnetje zat te genieten, ging de deurbel.

Yoka was gearriveerd: mijn vriendin (met kinderervaring) die me dit weekend een dag en nacht kwam helpen. ZOOOO fijn! Op ons vriendinnenweekend in januari had ik verteld dat ik me een beetje zorgen maakte om dit weekend en het spannend vond en Yoka appte me een paar dagen daarna dat ze wel langs kon komen om te helpen. En dat was ZO fijn!

We zaten in de zon, gingen met Snorrie naar de kinderboerderij, wandelden een stukje en aten met z’n drie avondeten. Het werd een geïmproviseerde borrelplank, want Morris was nogal eenkennig, dus ik moest echt in z’n buurt blijven (en koken in de keuken was eigenlijk al te ver weg), maar het was allemaal oké. Een baby kan ook prima een avond overleven op gekookte worst en stukjes geitenkaas en komkommer en een restje bami van de dag ervoor.

Morris lag wederom rond half 8 lekker te slapen en toen zijn Yoka en ik op de bank gekropen met een pizza en The Bachelor. Gewoon nóg een keer kijken, maar dan met een van je besties. ZO fijn.

Zaterdag
Ook de zaterdag verliep top. Morris was weer vroeg wakker, maar ik haalde ‘m rond kwart over 7 uit z’n bed en dan komt ‘ie altijd nog even in het grote bed chillen en dat was helemaal gezellig. M’n kleine vrolijke schat. Ted kwam er ook nog even bij, dus ik was een hele blije moeder <3.

In de ochtend bleven we lekker in en om het huis. Het was natuurlijk opeens een soort zomerdag met 23 graden en in onze tuin was het echt ontzetttttttend lekker vertoeven.

Ook vet: Morris zette z’n eerste stapjes in de tuin en kroop voor het eerst door het gras! Zoooo leuk!

Rond 1 uur ging Yoka weer naar huis en ben ik met Morris op de bakfiets gestapt om een stukje te fietsen. Even genieten van het mooie weer. En dit was zoooooo leuk. We zijn een stuk door de duinen gaan fietsen en ik hoorde in de bak alleen maar hele blije babygeluiden uit m’n vriendje komen. Wat heerlijk.

Om tien voor twee waren we thuis en bracht ik Morris naar bed. Die gaat ‘s middags altijd rond half 2/2 uur naar bed en hij ging ook dit keer meteen lekker liggen. En toen zitten. En toen staan. En toen een uur lang absoluut niet slapen, shit.

Mijn ouders kwamen rond 3 uur en ik wilde eigenlijk nog lekker even een uurtje voor mezelf hebben. Maar uiteindelijk viel Morris pas om 14:58 in slaap en twee minuten later belden m’n ouders aan. Nou goed; hulptroepen team #2 was gearriveerd en dat was ook fijn <3.

Morris besloot een enorm lange tuk te doen en om half 5 heb ik ‘m maar wakker gemaakt; wel zo gezellig voor m’n ouders en ik wilde ook dat ‘ie niet té lang sliep, anders zou het ‘s avonds misschien problemen geven.

Met een heel vrolijk kindje zijn we vervolgens lekker nog even naar de speeltuin gegaan.

‘s Avonds kookte ik spaghetti bolognese (echt een uitzonderlijk goede, binnenkort deel ik het recept) en aten we gezellig met z’n vier aan tafel. Morris ging rond half 8 weer naar bed en viel meteen in slaap. Tijd voor een avondje quality time met m’n ouders.

We konden gewoon BUITEN zitten. Met rosé en snacks en goede gesprekken. Echt zo’n ontzettttttend leuke avond was dit. Morris lag heerlijk rustig te slapen en wij hadden een hele gezellige tijd op wat voelde als de eerste zomeravond van 2024. En dat in april. Wat een cadeautje was deze dag <3.

Zondag
Op zondag sliep Morris uit tot kwart voor 8. Heerlijk! Ik nam ‘m zoals altijd bij me in bed en mijn moeder kwam er ook bij chillen. Wat een gezellig begin van de dag :D.

De ochtend stond in het teken van lekker badderen voor Morris en ontzettend veel menstruatiekrampen voor mama. Meine gute; ik was donderdag ongesteld geworden en heb altijd één keer een aanval van intens menstruatiekramp aan het begin van m’n menstruatie, maar dit keer kwam het pas na 4 dagen (en begon het om 5 uur ‘s nachts) en boyyyyy het was intens. Nu was ik extra blij met de hulp van m’n ouders, als backup mocht het bij mij écht niet gaan.

Maar uiteindelijk liep het oké. Ik was deze dag wel echt ontzettend duizelig en moe en onwijs veel bloed aan het verliezen, maar met de hulp van m’n ouders werd het toch echt een hele fijne dag. We gingen tussen de dutjes door lunchen op het strand – waar het ontzettend waaide, maar wel erg lekker weer was. Groot succes!

Om 2 uur lag Morris weer in z’n bed en deed hij keurig een middagdut van 2 uur lang. Wat echt fijn was, want nu konden we alledrie even uitrusten :D. Ik ging lekker in de zon liggen op de grasmat, m’n moeder deed een dutje op de loungebank en m’n vader scharrelde wat rond. Heeeeerlijk zeg!

Aan het einde van de dag besloten we nog een klein wandelingetje door de buurt te maken. Ik had op mijn ‘leuke dingen dit weekend’-lijstje gepend dat ik nieuwe bloemen voor in huis wilde halen, dus dat was een perfect kort wandelingetje om met mijn van een heup-operatie-herstellende-vader en moeder te doen. Morris in de kinderwagen en gaan!

We haalden nieuwe bloemen bij de bloemenstal achter het station en daarna zijn we nog even langs een snackbar gewandeld voor een ijsje. Het was namelijk nog steeds fantastisch weer en ik vond het hoog tijd voor Morris z’n eerste kennismaking met ijs! Het werd een softijsje met spikkels en hij vond het gewelllldig. Zo leuk <3.

‘s Avonds warme ik voor Snor nog een portie van de lekkere pasta bolo op en zelf bestelden we frietjes van de snackbar om de hoek. Om 7 uur zwaaiden Morris en ik m’n ouders weer uit, nadat we ze uitvoerig bedankten voor de hulp en gezelligheid <3. En daarna was het tijd voor mijn schatje om weer naar bed te gaan.

Hij was duidelijk ontzettttend moe en ging meteen lekker liggen toen ik ‘m naar bed bracht. Ik hield de babyfoon in de gaten vanaf m’n eigen slaapkamer en ga altijd pas naar beneden als ik zie dat ‘ie echt slaapt. Dan kan ik in alle rust aan m’n eigen avond beginnen. Maar tot m’n verbazing ging Morris helemaal niet slapen. Zitten, staan, applaudisseren… Er gebeurde van alles in dat bed, maar slapen was niet een van die activiteiten. En huilen wel, opeens.

Dus ik ging er naartoe om te kijken wat er was. Misschien een kakluier? Maar er was ogenschijnlijk niets aan de hand. Toch maar slapen dan? Nee hoor.

Uiteindelijk heb ik ‘m nog maar even bij me genomen op de slaapkamer en heeft ‘ie nog uitgebreid gespeeld op bed. Het was inmiddels al kwart over 8, normaal ligt hij dan ALLANG te slapen. Misschien voelde hij aan dat z’n vader elk moment thuis kon komen?

Ik overwoog om ‘m wakker te houden tot Jan rond 9 uur thuis zou zijn, maar toen ‘ie z’n hoofd heel even in mijn bed tegen het kussen aanlegde, vond ik het een duidelijk genoeg signaal om ‘m toch weer in z’n eigen bed te leggen. En daar viel ie meteen als een blok in slaap. Papa zou hij de volgende dag wel zien.

Jan kwam rond 9 uur thuis en het was HEERLIJK om elkaar weer te zien. Ik stond ondertussen te douchen bij kaarslicht en een ondergaande zon. Even een lekker moment voor mezelf, tot Jan opeens binnenkwam. What a pleasant surprise. Echt fijn <3.

We knuffelden en kletsten uitgebreid bij en ik vond het heel fijn dat ‘ie weer veilig thuis was. Ik had dit weekend écht gerockt met Morris en vond het echt een ontzettttttend leuk weekend. En ik ben heel blij dat ik hulp heb gevraagd én heb gekregen van de lieve mensen om me heen. Wat een rijkdom, wat een genot.

Maandag
Op maandag begon het normale leven weer en dat voelde RAAR. Ik had het gevoel alsof ik er drie weken tussenuit was geweest en moest maandag echt weer ff landen haha.

Morris ging naar de opvang en Jan en ik werkten allebei thuis. Allebei met ietwat opstartproblemen, maar uiteindelijk waren we wel allebei productief.

Ik hield me bezig met wat campagnes, recepten en m’n boek. Verder had ik rond 12 uur een massage geboekt (was heerlijk) en besloten we aan het einde van de dag nog even te wandelen met z’n drie. Het was namelijk super lekker weer en we zijn behoorlijk fan van de rugdrager waar Morris in kan. Daardoor kunnen we ook wandelen op plekken waar je met de kinderwagen niet zo makkelijk komt.

We besloten dit keer aan de wandel te gaan bij de Oosterplas en het was geweldig. Ontzettend lekker weer, onwijs gezellig met z’n drie en Morris zat alweer enorm te genieten in z’n troon. Zooo fijn dit.

Eenmaal thuis maakte ik ff snel een potje eten voor Snorrie klaar en een stamppotje met lekkerbekje voor Jan en mij. Jan bracht Morris naar bed en toen hebben we nog even met z’n twee genoten van een glas rosé in de tuin mét Golden Hour!! Wat een rijkdom.

‘s Avonds zijn we achter de computer gekropen om een cadeau te bestellen voor Morris z’n eerste verjaardag en daarna ben ik lekker begonnen in m’n nieuwe boek, terwijl Jan een filmpje editte van zijn vakantie met vrienden.

En dat beste mensen, was mijn lange weekend “alleen” met baby. Ik hoop dat je het gezellig vond om te lezen <3. Ik heb in ieder geval INTENS genoten van alle cadeaus’ dit weekend in de vorm van zonneschijn en liefde en hulp. Klinkt goor om zo te typen, maar zo voelde dit weekend wel <3.

M’n komende dagen staan in het teken van werk en Morris (en MAFS). Morgen zijn Snor en ik weer een hele dag samen en ik moet nog ff bedenken wat we gaan doen, maar ik denk zeker dat we er lekker op uit gaan. Misschien gaan we wel even naar de kleinste dierentuin van Nederland! (Hoewel ik eigenlijk tegen dierentuinen ben….). Nou goed; we zien wel. Qua werk ga ik in ieder geval diehard met m’n boek bezig ennnn de blog over de buitenkeuken staat eindelijk op de planning.

Verder hebben we vanavond een housewarming bij een vriendin (en hebben we oppas voor Morris) en morgen ga ik eten bij een hoogzwangere vriendin dus daar heb ik ook helemaal zin in in. God, wat is het allemaal fijn en gezellig en vol reuring. Ik geniet!! En ik hoop dat jij een beetje mee kunt genieten van alle ups en downs :D. Ik spreek je vrijdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

3 reacties op “Leo’s leven 218: een lang weekend alleen met baby

  • Jill Schok zegt:

    Hi Leo, helemaal herkenbaar dat een weekend alleen (vooral de eerste) je even tot huilen kan brengen. Jouw dagboek brengt altijd zooooo veel herkenning en zorgt ervoor dat ik me iets minder alleen voel in Babyland (ondanks lieve vriendinnen natuurlijk). Op naar meer zonnestralen dit weekend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *