Leo’s leven 217: alleen naar Maastricht, lopen op het strand en blonderen!

Goedenavond leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 2 april! Ik heb je vandaag veel te vertellen, want afgelopen vrijdag sloeg m’n dagboek een keertje over omdat ik bij de kapper zat in Maastricht. Over het weekendje Maastricht met mezelf vertel ik je zo alles, alsmede over mijn kappersrekening, maar voordat ik afreisde naar het zuiden van ons land heb ik ook nog kookdagen gehad voor m’n nieuwe boek, nieuwe kleding gepast en kinderboerderijen bezocht. Verder ging ik met Morris voor het eerst naar een speeltuin – wat een uitvinding -, gingen we uit eten op het strand, was m’n Paasweekend lekker rustig en zonnig, heb ik de grootste blaar ever in m’n mond ennnn we gaan meemaken wat er verder nog ter tafel komt. Lees je mee?

Dinsdag:
Ik ben dus volop begonnen met productiedagen voor mijn kookboek en dat betekent dat ik weer lekker veel tijd in de keuken doorbreng. Zo ook dinsdag. Ik kookte en fotografeerde vijf gerechtjes en aan het einde van de middag was de keuken een ravage :D. Daarna ben ik lekker achter m’n computer gekropen om alles te bewerken en de recepten uit te schrijven. Heerlijk project weer!

De foto’s worden echt heel gezellig en kleurrijk en ik kan niet wachten om het aan jullie te laten zien. Verder ben ik nog ff achter de computer gekropen om verder te gaan met het ontwerpen van de cover en na wat inspiratie opdoen dit weekend bij een vriendin én even wat mooie kookboeken uit m’n kast te hebben getrokken, ben ik eindelijk tot een ontwerp gekomen dat me redelijk aanspreekt. Ik denk dat ik het hier en daar nog wat moet tweaken, maar it’s getting there!

Woensdag:
Woensdag was echt een geweldige dag deze week. Ik was de hele dag met Morris en heb de dag echt uitgespeeld, zo goed! Morris sliep heel goed twee uurtjes in de ochtend en een uurtje in de middag, dus op die momenten had ik fijn even wat tijd om te werken of in de zon te zitten.

En verder hebben we veel gewandeld vandaag, zijn we samen op de bakfiets naar het hertenkamp hier in de buurt gegaan – waar ik nog een volger sprak, wat heel gezellig was – en daarna zijn we zélfs nog boodschappen gaan doen bij de toko, want ergens had ik ook nog energie om een lekker avondmaal te koken.

Weetje wat bizar is? Ik heb het gevoel sinds 4 weken dat er echt een donkere sluier van me af is gevallen. Ik vermoedde een winterdip en denk ook echt dat dat het misschien is geweest. Maar omdat ik me al niet echt heel erg mezelf voelde sinds mijn zwangerschap (en dus ook na de bevalling nog niet en óók na 9 maanden op/9 maanden af nog niet), zou het me ook niet verbazen als het iets hormonaals is. En dat het nu dan eindelijk misschien wel weer meer in balans is in mijn lijf? Ik wil niet te vroeg juichen, maar merk iedere dag sinds 4 weken geleden zo’n ONGELOFELIJK verschil in hoe ik naar de wereld kijk. Ik ben echt weer positief, onderneem dingen, heb zin in dingen en heb veel meer energie.

Misschien was het de winterdip, misschien heeft het toch met ontzwangeren te maken – ik heb geen idee. Maar ik ben er wel heel blij om. Nu moet ik alleen een dezer dagen ongesteld worden en ik ben heel benieuwd hoe ik daar doorheen kom én hoe het daarna is. Maar voor nu: heerlijk.

Maar goed; woensdag behoorlijk uitgespeeld dus, met m’n nieuwe energie. Bij thuiskomst zette ik meteen ff een pannetje op het vuur met wat improvisatie-ingrediënten én kippendijen, zodat ik nog een heerlijke pan pulled chicken kon maken. Voor op de bao buns die ik bij de toko scoorde. Heerlijk!

Donderdag:
Op donderdag heb ik normaal altijd muziekles met Morris, maar die was niet helemaal fit en moet ‘s nachts steeds ontzettend hoesten. Waardoor hij en ik allebei niet heel goed slapen.

In de ochtend besloot hij ff wat slaap in te halen en dus tukte hij helaas door muziekles heen. Sad!

Om 1 uur bracht ik ‘m naar de opvang en ben ik zelf aan het werk gegaan. Ik schreef wat voorstellen voor samenwerkingen, werkte m’n mails bij en dook natuurlijk weer even in m’n Illustrator document om aan m’n boek te werken.

Ook had ik eindelijk tijd om de kledingbestelling van Guts & Gusto uit te pakken, die de dag ervoor geleverd was. Ik had echt een heleboel hele fijne items besteld en ALLES past en ik ben overal blij mee. ZO fijn!

Check alle items die ik bestelde via deze link!

‘s Avonds maakte ik voor Morris een versimpelde pasta pesto klaar, mét Hollandse garnaaltjes want die vindt hij super lekker. En het is het schattigste op aarde om hem met zijn dikke babyhandjes kleine garnaaltjes te zien eten. LIEF!

Voor ons zelf voegde ik nog wat extra ingrediënten zoals zout en kaas toe en zo aten we met z’n drie een lekker maaltje.

‘s Avonds was het tijd voor The Bachelor in bad. HEERLIJK. Oh ik ben ZO verslaafd aan de Bachelor en wil het echt bingen als een malle. Echt sad dat er iedere week maar 1 aflevering online komt. Het volgende seizoen mag van mij echt The Bachelor x B&B Vol Liefde zijn, qua intensiteit. Heerlijk :D.

Vrijdag:
Op vrijdag had ik snode plannen. Ik ging naar Maastricht om naar de kapper te gaan. In Amsterdam had ik altijd een vaste kapper die m’n haar echt heel goed knipt en kleurt en zij was naar het Zuiden verhuist, dus ik ging haar daar maar opzoeken :D. Ik maakte er meteen een weekendje Maastricht met mezelf van en dat was echt gewelllldig.

Op vrijdagochtend vertrok ik om half 10 naar Maastricht en door totale filesituaties kwam ik uiteindelijk pas om kwart over 1 aan. Zoooo. Terwijl ik om 1 uur m’n afspraak had. Maar gelukkig begreep m’n kapper het en kon ze bij aankomst meteen beginnen :D.

Ik wilde m’n haren weer wat blonder en qua lengte zo lang mogelijk houden. Uiteindelijk heb ik 3,5 uur in de kappersstoel gezeten en is m’n haar super mooi geworden. Het blonde is wel heel subtiel en je kunt je afvragen of ik misschien toch een idioot ben dat ik hier meer dan driehonderd euro (inclusief shampoo en conditioner) voor heb betaald én helemaal naar Maastricht ervoor ben afgerezen en heus, met die gedachte kwel ik mezelf ook, maar… het is wel echt mooi geworden. Oké misschien iets te subtiel, maar als ik m’n haren vast draag zie je wel een beetje verschil. En en en er is nu een goede basis gelegd voor de zon om m’n haren nog lichter te maken. Ja, oké ik verzin excuses. Maar het is echt mooi. Niet super blond. Wel mooi XD.

Inmiddels was het vijf uur ‘s middags en was het tijd om in te checken in mijn hotel. Ik had het Townhouse designhotel aan het station geboekt en dat was een hele fijne plek. Nette kamers, mooie badkamer en een HEEL goed ontbijt (bleek de volgende dag).

Ik chillde even in m’n hotelkamer en heb daarna een OV fiets gehuurd om de stad in te gaan voor een dinertje met mezelf. Ik streek op aanraden van m’n kapper neer bij Cinq en vond dat een hele fijne tent. Ik zat gewoon OP HET TERRAS, aan de Maas en at ontzettend lekker én dronk hele lekkere Viognier. Ooooh dit was echt top.

Ook had ik m’n leesboek meegenomen en zo is het helemaal niet ongemakkelijk om in je eentje te dineren. In een andere stad tenminste; gek genoeg vind ik het in mijn eigen stad altijd wel heel onwennig hahaha.

Om 8 uur hield ik het weer voor gezien en stapte ik op’t fietsje naar m’n hotel. Ik was kapot van de dag en ben lekker vroeg naar bed gegaan. ZOOOO lekker. Een nacht ongestoord doorslapen. Mmmm!

Zaterdag:
Op zaterdag werd ik om half 8 wakker en dat was prima, want ik kon wel nog lekker in bed blijven liggen. Om half 10 zat ik aan het ontbijt en dat bleek echt fantastisch te zijn. ZO lekker!

Daarna heb ik m’n eten even laten zakken op m’n hotelkamer en toen ben ik uitgecheckt, heb ik m’n spullen naar de auto gebracht en stapte ik op m’n OV fietsje, want ik was natuurlijk nog niet klaar met Maastricht.

Vandaag stond een paar uur winkelen op de planning! Via Instagram had ik een heleboel tips gekregen voor leuke winkels en ik moet zeggen dat je inderdaad leuk kunt winkelen in deze stad. Het was niet HEEL speciaal, maar er was wel heel veel en het was allemaal heel centraal gelegen, dus dat maakt het wel echt een ideale winkelstad.

Ik scoorde voor mezelf alleen een blousje, omdat ik eerder deze week al zo goed geslaagd was met m’n Guts & Gusto bestelling had ik niets nodig. Voor Morris werd ik verliefd op allerlei kleding bij een geweldige kinderwinkel, maar mannnn ik vond het allemaal veel te duur en uiteindelijk slaagde ik ONTZETTEND goed voor hem bij de HEMA.

En zelfs voor Jan scoorde ik meer kleding dan voor mezelf, hahaha.

Ja; dit was een heerlijke ochtend/middag zo. Ik lunchte nog even een patatje zoervleis bij Friedt en daarna stapte ik in de auto terug naar huis. Na een sanitaire stop op Maastricht station én het inleveren van m’n OV fiets natuurlijk.

In 2,5 uur reed ik terug naar Haarlem. Een heerlijke rit zonder file dit keer en onder het genot van lekker veel podcasts; van man man man tot de eeuw van de amateur tot ik ken iemand die en BIMS – ze kwamen allemaal voorbij tijdens heen- en terugrijden. Heerlijk!

Eenmaal thuis parkeerde ik de auto voor de deur, maar ik stapte niet uit, want onderweg had ik Jan gevraagd een leuk restaurant aan het strand te reserveren, zodat we onder het genot van een hapje buiten de deur verhalen met elkaar konden uitwisselen over de afgelopen 24 uur. En dus stapten we meteen in de auto naar Tent 6 in Zandvoort.

Morris gedroeg zich in het restaurant echt als een voorbeeldige baby. Hij at lekker met ons mee en zo was het vetttt fijn om uit eten te gaan met z’n drie.

Na het eten scheen de zon nog op het strand en was het tijd voor Morris z’n eerste stapjes op het strand. Ik had z’n winterlaarzen meegenomen (die we mee hadden op wintersport) onder het mom ‘je weet maar nooit’ en dat kwam goed van pas! Op z’n stoere stappers kon m’n kleine vriend z’n eerste stukje lopen – aan de hand – op het strand, richting zonsondergang en de branding. ZO leuk. Wat een fijn moment <3.

Zondag:
Op zondag was het opeens Pasen en Jan en ik hadden precies nul plannen. Helaas was vanwege Pasen het zwembad in IJmuiden gesloten, dus we konden niet even gezellig met z’n drie gaan zwemmen. Na Morris z’n ochtendslaapje ging Jan fietsen met vrienden en moesten Snor en ik ons even met z’n twee vermaken. Ik wist ff niet zo goed wat we moesten doen, dus we gingen maar weer wandelen in de buurt. Puur geboren uit verveling. Maar toen…

Bedacht ik opeens het concept speeltuin. Wát een uitvinding is dat. Ik zocht een plek waar Snorrie ff zich uit kon leven, waar hij even kon klimmen en klauteren zonder dat we thuis zitten en er allemaal meuk kapot valt. En toen kwam ik op het geniale idee van een speeltuin. God, wat fijn dat dit bestaan. En wat gezellig dat we nu in die fase komen (spreek me over 3 jaar weer, dan ben ik helemaal klaar met speeltuinen hahaha). Maar voor nu: VET leuk.

Ik maakte wel meteen de fout om naar een speeltuin te gaan met een grond van aarde, wat Morris natuurlijk meteen in z’n mond stopte (smaakte niet lekker). Maar het concept speeltuin was wel meteen een hit. Dus besloten we nog ff een andere speeltuin in de buurt aan te doen en ook dat was een groot succes. Ons kleine voorzichtige jongetje heeft er ongeveer een kwartier over gedaan om een toestel op te klimmen (niet omdat hij het niet kan, maar hij is gewoon HEEL ERG voorzichtig hahahaha) en het was awesome.

Daarna gingen we thuis ff lunchen en toen bracht ik Snor naar bed. Zelf kroop ik lekker op de bank met m’n leesboek, want sinds m’n avondje weg met mezelf zat ik weer helemaal in m’n boek. Heerlijk!

‘s Avonds hadden we zin in vertier en besloten we te gaan barbecueën met vriend Paul. En dat was zoooo’n goed idee. In de vriezer lag nog een mooi stuk Côte de Boeuf en bij appie haalden we de rest van de benodigdheden voor een geslaagde barbecue. We staken de Green Egg aan en rond een uurtje of half 9, toen Snorrekees allang op bed lag, hadden we een heerlijk avondmaal. Ooooh how I love deze avonden <3.

Maandag:
Op Tweede Paasdag hadden we wederom nul plannen. Jan en ik wilden allebei iets voor werk doen, dus we verdeelden de zorgtaak voor Morris en wisselden elkaar zo mooi af.

Tussen de middag zijn we even met z’n drie naar de speeltuin geweest, want Jan moest natuurlijk ook meteen deze nieuwe fase met Morris ontdekken.

Na z’n middagslaap besloten we nog even naar de stad te gaan. Met de bakfiets reden we naar de Hout, waar ook een grote kinderboerderij en een heel hertenkamp is, dus we hebben weer even samen met Snorrie naar de dieren gekeken. Echt m’n favoriete bezigheid met baby, omdat ik het zelf ook zo leuk vind om dieren te kijken hahaha.

Daarna zijn we nog ff het terras op gegaan voor een borrel met vrienden met een baby van 6 weken oud, in de Vijfhoek. En dat was zooooo leuk. Echt fijn en gezellig en herkenbaar om elkaar te spreken in deze fase van ons leven <3.

Het was een topafsluiter van echt een gewelllllldig weekend en eigenlijk overal echt een geweldige week. Wat heb ik genoten zeg <3.

En ik zou willen zeggen dat deze week net zo fantastisch wordt, maarrrrr ik vind het een spannende week. Jan vliegt namelijk einde van de week voor vier dagen naar het buitenland met vrienden en ik ben moederziel alleen met baby. Natuurlijk heb ik allemaal hulp ingevlogen in de vorm van een vriendin met kinderen en m’n ouders die langs komen, maar tóch vind ik het spannend. Langzamerhand ook wel exciting – ik ga dit natuurlijk rocken met snorrieknorrie – maar het voelt toch óók een beetje als die kraamtijd-week-in-aanloop-naar-het-moment-dat-je-partner-weer-gaat-werken-en-jij-alleen-thuis-met-baby-en-geen-idee-hoe-het-allemaal-werkt-achterblijft-week. Maar… I GOT THIS.

Overigens is het wel weer helemaal kut, want nu ben ik er vrijdag dus wéér niet om je bij te praten in mijn dagboek, omdat ik dat echt heel moeilijk kan doen met een baby om me heen haha. Dus; dinsdag spreek ik je weer en dan leeft iedereen nog en heb ik een fantastisch weekend achter de rug. Is dat hoe manifesteren werkt? Ja toch? Nou, let’s do this 😉 :D. Tot dnsdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

4 reacties op “Leo’s leven 217: alleen naar Maastricht, lopen op het strand en blonderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *