Leo’s leven 176: niet fit & blokjesbehang

Hallo fijne mensen en welkom op vrijdag 22 september! Ik heb een paar ziekige dagen achter de rug (maar wie niet, serieus iedereen is ziek?!), maar ik heb wel echt leuke dingen beleefd. Zo ben ik bezig met een make-over projectje, hebben mijn ouders voor het eerst een dagje op Morris gepast, ging ik naar een Structuurjunkie event in Zandvoort aan Zee, had ik een fijne werkdag en een middagje lummelen. Ik praat je er vandaag over bij. Lees je mee?

Dinsdag:
Dinsdag was m’n fijne werkdag. Ik bracht Morris naar de oppas en ging zelf aan de slag met m’n dagboek, een ontbijtblog, de preview voor een nieuwe Bookbeat campagne en het beantwoorden van reacties op mijn blog. Vet leuk vind ik dat altijd om te doen <3.

Daarna was het tijd voor een flinke boodschappensessie; ik ging langs een interieurwinkel waarmee ik binnenkort een samenwerking heb om alvast wat inspiratie op te doen en een paar items te scoren, daarna deed ik uitgebreid boodschappen voor de komende dagen en daarna bracht ik een bezoekje aan de bouwmarkt om een make-over klus voor te bereiden. Al met al was ik er zo een paar uurtjes mee zoet.

Om een uur of half 4 plofte ik op de bank. Tijd om ff lekker een boek te lezen met een kop thee. Maar dat duurde niet lang, want ik werd voor het eerst door de opvang gebeld om Snorrie op te halen, omdat ‘ie niet helemaal lekker was.

Morris heeft echt behoorlijk last van reflux en inmiddels weet ik ff niet zo goed wat we ermee moeten doen. We zijn al bij de huisarts geweest, maar die googelde alleen maar op thuisarts.nl en vertelde dingen die we dus al wisten, het consultatiebureau verwees door naar de huisarts en de chiropractor voelt ook niet echt een oorzaak van zo veel overgeven. Maar zodra Snor in de autostoel, een wipper of zo’n stoel voor aan tafel zit (oftewel: een beetje in een C-vorm met z’n romp), is het barf-tijd. En hij heeft er echt nul last van, maar het is wel rot dat hij steeds onder de melk zit, XD. En m’n gevoel zegt dat ik het beter moet onderzoeken, maar ik weet ook niet zo goed hoe. Misschien dat we een andere melk gaan proberen, maar ik betwijfel ook of dat helpt… Mocht je nog tips en adviezen hebben, laat het hieronder weten. Dit keer is het geen ongevraagd advies :D.

Anyway; om 4 uur was Snorrie dus alweer thuis, dus toen heb ik ‘m de fles gegeven en daarna was hij super moe, dus om half 5 viel hij bij me in slaap. ZO gezellig. Jan kwam om 6 uur thuis, maar Snorrie lag nog steeds te tukken. We waren inmiddels wel van houding veranderd, maar het was wel duidelijk dat m’n schatje inderdaad niet helemaal fit was. Tijd om ‘m lekker in bed te leggen. En daar heeft ‘ie tot 11 doorgetukt.

Ondertussen waren mijn ouders bij ons gearriveerd want die bleven een nachtje slapen, zodat ze vanaf woensdagochtend een dagje op Morris konden passen. Vet gezellig <3.

Woensdag:
Op woensdag waren opa en oma dus in da house voor Morris, Jan ging naar kantoor in Vianen en ik ging aan de slag met een interieursamenwerking. Ik kan er nog niet zo veel over kwijt, maar ik ging o.a. aan de slag met heel leuk behang en dat is alles wat ik erover kan zeggen nu 😀

Overigens was dit de eerste keer dat ik in m’n eentje aan het behangen was en het ging best wel goed! Echt trots op mezelf. Wel had ik het af en toe echt bloeeeeeedheet, maar ik dacht dat dat van de inspanning kwam. Tot ik in de nacht van woensdag op donderdag ook echt een kutnacht had en besefte; volgens mij heb ik gewoon iets onder de leden?!

Ondertussen waren pap en mam lekker in de weer met Morris. Slaapjes, spelen, hier en daar een klusje hier in huis. Vet gezellig <3.

Donderdag:
Donderdag werd ik weer niet helemaal fit wakker, ook omdat de nacht best pittig was geweest. Maar ik had een heel leuk event gepland staan in Zandvoort aan Zee waar ik graag naartoe wilde. Dus met een beetje afstand houden van mensen, ben ik er toch naartoe gegaan. Bovendien; is iedereen in jouw omgeving ook ziekig? Man o man, het kon wel eens herfst zijn ;-).

Om 10 uur stapte ik in de auto richting zee voor het event van mijn agency HelloSparkle i.s.m. Structuurjunkie. Cynthia gaf een mini workshop plannen voor wat andere influencers van mijn agency en allemaal andere mensen uit de industrie. En dat was heel leuk. Gewoon echt een gezellig en leerzame ochtend, die we afsloten met een lekkere lunch. En daarna ben ik met piepende bandjes weer naar huis gereden, want dit was me wel genoeg activiteit voor vandaag.

Tijdens de plancursus leerde ik o.a. dat lummelen heel belangrijk is. Gewoon op je gat zitten en geen reet doen. Ongegeneerd chillen. Dus dat besloot ik meteen maar in de praktijk te brengen, deze middag. Ik pakte er een leesboek en een kop thee bij en kroop onder een dekentje op de bank. Met de afstandsbediening in de buurt om eventueel Virgin River aan te slingeren.

Maar deze meid lag binnen 5 minuten te slapen. Tot 16:58, hahaha. Toen stond Ted naast m’n hoofd te miauwen. Wat wel echt awesome is, want ik maak mezelf graag wijs dat hij dit doet omdat hij snapt dat ik Morris op moest halen van de oppas om 17u.

Maar deze meid was nog niet fit, dus Jan heeft Snorrie opgehaald en de avondshift gedaan. Ik dook de keuken in om een maaltje klaar te maken: aardappeltjes met komkommer en vissticks. De meid is echt niet fit, hahaha.

Na twee afleveringen Ted Lasso – m’n nieuwe all time favoriete serie – ben ik om kwart voor 9 naar bed gegaan. Ik heb nog even in m’n boek gelezen en daarna heer-lijk geslapen.

Oké het was wel weer een onrustige nacht, want we hebben nog steeds te maken met een baby die ook hoest en niest en wakker wordt ‘s nachts, maar ik had in ieder geval flink de tijd uitgetrokken om aan genoeg slaap te komen. Dus dat was top.

Inmiddels is het vrijdagochtend en voel ik me weer ietsje beter. Ik heb vandaag een overzichtelijke werkdag, dus dat is ook wel fijn.

Dit weekend gaan we naar mijn zus, zodat Snorrie ook even met z’n neefjes kan spelen en chillen <3.

Ik spreek je dinsdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

20 reacties op “Leo’s leven 176: niet fit & blokjesbehang

 • Merlijn zegt:

  De melk indikken met Johannes broodpitmeel kregen wij als tip. Alleen ze zeiden ook dat als de baby er geen last van lijkt te hebben hoef je niets te doen. Wij houden haar na de voeding sowieso een tijdje rechtop, maar niet te snel rechtop houden. Want dan gaat de melk juist klotsen in de buik en komt het sneller omhoog. Dus na de voeding eerst even laten liggen en daarna rustig omhoog. Anyway, succes en hopelijk word het snel wat minder.

 • Misschien doen jullie dit al, maar therapeutisch voeden? Evt met kleinere speen zodat hij langzamer over z’n flesje doet en meer pauzes neemt. Reflux kan veel oorzaken hebben maar kan ook gewoon heel normaal zijn. Dus misschien als hij gewoon blij blijft is het verder ook okee! Hier eentje met koe melk allergie maar die was er niet vrolijk onder dus dat was ons signaal. Pepti voeding helpt daarbij maar helpt ook veel kindjes zonder kma.

 • Als het je niet lekker zit, zou ik zeker teruggaan naar de huisarts en om een verwijzing naar de kinderarts vragen. Een kinderarts is toch meer gespecialiseerd. Kan nooit kwaad!

 • Hoi Leonie, kan je niet terecht bij een kinderarts ipv de huisarts? Hier in BE worden reflux baby’tjes rechtstreeks opgevolgd door een kinderarts die dan enkele remedies op maat kan uitwerken, in het ‘ergste’ geval met evt wat medicatie. Succes!!

 • Melk indikken, accepteren als hij er geen last van heeft en goed groeit is er niks aan de hand. Maagje is nog klein, voeding is moeilijker te verwerken en stroomt sneller terug in de slokdarm . Succes!

 • Ik heb geen kinderen, maar een vriendin wiens kind dit had had veel baat bij de osteopaat. Ik roep het maar even, want zie het hier nog niet staan als tip 😉

   • Ik vind de osteopaat een super aanrader!! Mijn eigen zoontje en heel veel baby’tjes in onze vriendenkring waren gebaat bij amper één bezoekje… Soms zit er nog iets “verkeerd” als gevolg van de bevalling en de osteopaat kan hier soms echt bij helpen. Succes alvast, ik ben dol op jouw verhalen en vind dat jij en Jan dat super doen 🙂

 • Emma Kloezen zegt:

  Hey! Ons zoontje had dit ook. Dag in dag uit werd alles eronder gespuugd. We zijn zelfs door de huisarts naar twee ziekenhuizen doorverwezen voor onderzoeken, maar hier kwam niks uit. Niks hielp en we werden krankjorum van alle adviezen. Niks hielp. De kinderarts hield hem wel goed zijn groei en ontwikkeling in de gaten, maar ook dit was ook allemaal goed ondanks zijn vele spugen. Direct na zijn 1e verjaardag was het zo ineens over. Gewoon extreme reflux. En dat kan blijkbaar bizar veel en extreem zijn en heel lang duren. Wat ons wel hielp: accepteren dat alles altijd stinkt en vies is. En nog een voordeel: je wordt een pro in het snel omkleden van je kleintje (en dan maar hopen dat hij tijdens het verkleden niet alweer z’n outfit onder spuugt…).

  Heel veel succes. En sterkte. Het is gewoon ronduit k*t. Er komt een dag dat hij niet meer spuugt!

 • Josianne zegt:

  Mijn dochter had ook reflux-achtige klachten en bij haar hebben we Nutrilon Nutriton (geen typfout haha) door haar melk gedaan. Heb je ongetwijeld al geprobeerd, maar dat hielp hier wel. Is even puzzelen met hoe dik je melk kunt/moet maken, maar er werd echt minder gespuugd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *