Leo’s leven #149: zwangerschapsshoot, spontane lattenwand en het dagboek van een oma

Hallo fijne mensen en welkom oppppp dinsdag 21 feb! Ik ben vandaag lekker rustig opgestart en zit in m’n pyjama te werken in de woonkamer, want Janneman is weer eens naar kantoor en I love it. Vandaag praat ik je -live vanuit pyjama – bij over mijn afgelopen dagen. Die stonden in het teken van een zwangerschapsshoot, een spontane lattenwand, twee heerlijke etentjes, bevalcursus, het einde van #drogerdrama en een student aan huis om me te helpen met computerproblemen. Nee; je bent niet in het dagboek van een senior beland; ik ben het gewoon en soms ben ik een oma.

Pak er lekker een koffietje bij en enjoyyyy mijn afgelopen dagen!

Vrijdag:
Vrijdag was een heer-lijke werkdag. Jan en ik werkten allebei op ons kantoor aan huis en ik was druk bezig met m’n dagboek, pinterest-dingen, de podcast, planningen en ik updatete het hotspotartikel, waar ik al de hele week in aan het schrijven was.

Om half 2 had ik een afspraak bij de bekkenfysio, omdat ik al sinds week 12 van m’n zwangerschap een beetje rugpijn heb en dat wordt steeds iets meer. Een hele gekke rugpijn, waarbij je niet meer op één been kan staan om een onderbroek aan te trekken, haha. Heel handig, maar een typische zwangerschapskwaal. Toch wilde ik ff langs de fysio om te kijken of het misschien met wat oefeningen en massages minder kan worden. En dat was een SUPER fijne afspraak.

Daarna had ik een telefonisch interview voor een babymagazine dat in maart uitkomt en ook dat was heel leuk en fijn.

Aan het einde van de middag kroop ik nog even achter de computer om m’n mailbox op te ruimen om rustig het weekend in te gaan en een halfuur voordat ik weg moest voor m’n vierde diner tijdens #uitetenweek, besloot ik nog ff gordijnen op de logeerkamer op te hangen :D. Lekker bezig Leo!

Om 6 uur had ik met twee vriendinnen van m’n Haarlemse eetclub een tafeltje gereserveerd bij Nancy’s in Haarlem Noord en daar aten we een heerlijk dinertje. Vet gezellige tent en fijn gezelschap.

Helaas was er weinig plek op deze vrijdagavond, dus we moesten ook om kwart voor 8 alweer plek maken voor de volgende tafelgasten, maar dat was ook wel weer lekker; zo waren we alledrie vroeg thuis met nog een hele avond voor ons. Ook chill; ik was de hele week natuurlijk al uit eten geweest, dus ik vond een avondje op de bank ook wel even lekker.

Jan ging nog op stap met vrienden en ik ben lékker op de bank gekropen met heel veel chips en Echte Meisjes In De Jungle. Topavond.

Zaterdag:
Op zaterdag moest ik vroeg opstaan, want om 9 uur had ik een afspraak met een Student Aan Huis. Ik loop al een tijdje te kutten met wat iCloud problemen en instellingen die niet goed staan, waardoor m’n apparaten niet allemaal goed synchroniseren en omdat het me niet lukte om het zelf op te lossen, leek dit me een handige oplossing.

Ik voelde me wel ONTZETTEND seniorweb dat ik een STUDENT moest laten komen naar m’n huis om me te helpen met COMPUTERPROBLEMEN. Ik ben 32, de blogger van gewoonwateenstudentjesavondseet, maar ik gedraag me als een 66-jarige hahahaha. Maar goed; het was wel chill. Tijmen heeft me goed geholpen met m’n problemen en dat betekent dat ik vanaf nu óók gewoon lekker dingen kan opslaan op m’n Macbook en dan kan aflezen op m’n iMac. Kind kan de was doen – ZOU JE DENKEN – maar deze oma was het nog niet gelukt.

Overigens betaal je hier natuurlijk wel gewoon voor; Oma was 47 euro kwijt, wat ik best pittig veel vond, maar hij heeft me wel een uur lang geholpen met dingen die ik niet begreep. Einde van dit sernior-web-bericht.

Daarna was het tijd voor een lekker vol en actief dagje. Om 3 uur vanmiddag hadden Jan en ik een bevalcursus op de planning, maar voor die tijd wilden we nog even langs Living Maroc om twee kleden – die we hadden geleend – terug te brengen en langs Amsterdam om bij m’n favoriete verfspuitwinkel – Henxs – wat bussen graffiti te halen om wat meubels mee te pimpen.

Daarna hadden we anderhalf uur lekker niks – voor mij fijn om even bij te komen, voor Jan ideaal om even aan z’n kater toe te geven – en daarna was het tijd voor de bevalcursus. En ik had er echt VET veel zin in.

In mijn maandelijkse zwangerschapsupdate die in maart weer online komt, vertel ik je er uitgebreid over, maar ik ging naar Glow in Haarlem – waar ik ook yoga doe – en het was echt SUPER leerzaam en fijn en ik heb helemaal zin in de bevalling. Kom maar op!

Daarna was het tijd voor het laatste dinertje buiten de deur van deze #uitetenweek. En gek genoeg had ik er nog steeds zin in :D. Dit keer had ik nergens gereserveerd en wandelden we door de stad opzoek naar een leuk tentje. Zo kwamen we uit bij Coster52 en daar aten we een prima maaltje aan de bar. De saté was fantastisch, de champignonsoep en steak tartare prima en het stoofvlees niet zo heel goed. Maar! Wel een leuke vibe en écht goede saté, dus een prima eindscore. 😀

Zondag:
Op zondag moesten we wéér vroeg uit de veren, want om half 10 hadden we afgesproken op het strand bij Tijn Akersloot met een fotograaf voor een zwangerschapsshoot voor hetzelfde babymagazine als waar ik vrijdag het interview mee had. Vet leuk! Het is voor het maart nummer, dus we moesten een beetje kleurrijke en lichte kleding aan. Nou, dat kan je wel aan Jan en mij overlaten.

We hadden een super leuke, enthousiaste fotograaf waarmee we eerst nog even een koffietje dronken bij Tijn en daarna stonden de foto’s er ook echt binnen een kwartier op. Ik kreeg ze dezelfde dag nog toegestuurd en ze zijn echt VET leuk geworden. Helemaal niet standaard en cheesy, maar gewoon echt Jan & Leo op het strand mét baby Sev en I love it. Ik mag ze publiceren nadat het interview gepubliceerd is, dus nog even geduld :D.

Om een uurtje of 12 waren we weer thuis en was het tijd voor klussen met Jan en Leo. Ik wilde wat dingen afronden op de logeerkamer, Jan ging aan de slag met ons DIY bureau, en ik spoot een spiegel groen.

En toen opeens ontdekte ik een mooie aanbieding voor een lattenwand bij Karwei en voor je het weet zaten we in de auto naar de bouwmarkt om een heel ander random project op te pakken en de logeerkamer opeens ook te voorzien van een lattenwand. HOE DAN. Helemaal geen prio, maar het maakt de logeerkamer – die ik nu dus al een paar weken aan het pimpen ben – wel helemaal af. En ik deel donderdag het eindresultaat met je!

Daarna was het tijd voor HEEL VEEL SNACKS, want ik keek al de hele week uit naar een Turkeystick (en frikandel speciaal en bamischijf en raspatat oorlog) en daarna ging ik nog lekker even in bad om de toch wel drukke dag, ontspannen af te sluiten.

Maandag:
Op maandag stonden we allebei super vroeg op. Het plan was eigenlijk om zondag het huis weer ff een beetje op te ruimen, want het ligt steeds vol klusspullen en de vloer is goor en het is irritant. Maar daar waren we in alle klusdrukte natuurlijk helemaal niet aantoe gekomen, dus dat stond voor maandagochtend op de planning. We ruimden het hele huis op, borgen klusspullen weer op, ik deed wasjes én een drogersessie in mijn DERDE nieuwe droger die afgelopen vrijdag omgewisseld was en nu heb ik er eindelijk een die werkt <3<3<3. En om een uur of 9 ging ik aan het werk.

M’n werkdag was heerlijk en rustig en overzichtelijk. Ik maakte een planning, schreef een recept uit, schreef nog een blog over risotto, werkte de hotspots bij, stuurde facturen uit en toen was het mooi geweest. Tijd om de kluskleren weer aan te trekken en nog even wat plankjes aan de muur te schroeven, een lijstje hier en daar op te hangen en de trapkast op te meten voor project ‘aftimmeren trapkast’, die dit weekend op de planning staat.

‘s Avonds sportte ik bij Best in You en daarna kropen Jan en ik nog even achter de computer om eindelijk weer eens onze maandelijkse financiën bij te houden. Die echt niet best zijn, want we hebben insane veel uitgegeven aan het huis. Maar dat hoort een beetje bij die laatste puntjes op de ‘i’ van zo’n verbouwing. Het bouwdepot is inmiddels leeg, dus nu komt het gewoon van onze eigen rekening en het gaat harddddd. Maar! We kunnen het betalen, dus dan kunnen we het ook maar beter snel doen, want dan heb je er langer plezier van (en zit ik niet tegen allemaal onaffe dingen aan te kijken in een huis met een newborn straks).

‘s Avonds in bed kwamen we er na lang kletsen opeens achter dat het vandaag 8 jaar geleden was dat we onze eerste date hadden. En look at us now! Totaal geen liefde op het eerste gezicht hoor, bij ons beide niet. Maar sinds een jaar of 6 onafscheidelijk en dolgelukkig met elkaar <3<3

Inmiddels is het dinsdagochtend en heb ik een lekker rustig ochtendje. Ik ga zo weer even opruimen, want het is een wonder hoeveel zooi we in één dag alweer gemaakt hebben in huis. Ook ga ik nog ff een leuke blog schrijven over de gallery-wall in de logeerkamer ennn verder is het qua werk vrij rustig vandaag. En ik ga ook echt even lekker rustig aan doen. Misschien duik ik vanmiddag wel even de keuken in om gewoon even heel mindfull en gezond te gaan koken.

De komende dagen heb ik ook een vrij overzichtelijke planning; van podcatsopnames tot een introductie met een schoonmaker, tot een afspraak met m’n verloskundige tot het ophalen van een nieuwe fiets. Allemaal leuke dingen. Ik praat je er vrijdag over bij!

Thanks voor het lezen en tot vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven #149: zwangerschapsshoot, spontane lattenwand en het dagboek van een oma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *