Leo’s leven 135: een enorm klusweekend, nieuwe kleren en natuurijs!

Goedemorgen fijne mensen en welkom op dinsdag! Live vanuit mijn nieuwe kantoor aan huis praat ik je bij over hoe mijn afgelopen dagen waren. Die stonden behoorlijk in het teken van klussen, klussen en nog meer klussen. Met een beetje Game Of Thrones, veel slecht voedsel, een heerlijke zaterdagochtend-shopsessie én een prachtige ochtendwandeling. Lees je mee?

Vrijdag:
Vrijdag was echt een top dag. ‘s Ochtends was ik aan het werk en zat ik er helemaal lekker in en ‘s middags hadden we allerlei huis-achtige plannen waarvoor we op pad gingen. Echt een top combi, wat mij betreft.

Na een ochtendje werken wandelde ik even langs de bakker voor het hele bladerdeeg-assortiment want daar had ik intens veel zin in en daardoor is de buik op onderstaande foto, niet alleen gevuld met een baby hahaha.

Daarna was het tijd voor onze roadtrip. We moesten even met oud karton naar de vuilstort in Haarlem, reden door naar Zaandam om tegeltjes voor de keuken op te halen en deden daar nog wat adresjes aan. O.a. bezochten we Loods5 garage om te kijken voor een nieuwe salontafel (niet geslaagd, wel kussens gescoord), gingen we even naar Het Goed, omdat ik HOU van die kringloopwinkel, waar we dit fijne bijzettafeltje scoorden voor 8 euro:

En we gingen voor het eerst naar de Prénatal, wat ik een behoorlijk drama vond, want het was er heet en ik heb geen verstand van alles wat er verkocht wordt en ik wilde gewoon even makkelijk een voedingskussen kopen, kiezend uit een berg van verschillende formaten en printjes en online was het drama om dit te vinden want veel te veel keuze, maar in de winkel moest ik opeens kussen bij hoes zoeken zonder duidelijke formaten en het was warm en ik vond het moeilijk en warm en moeilijk en warm. Nou, dat dus.

Daarna reden we even naar het strand om uit te waaien én meteen even een leuk filmpje te maken van onze Ford Fiesta. I mean: hoe heerlijk staat ‘ie er bij? 😀

En eenmaal thuis bleek1 het gekochte voedingskussen óók nog een fiasco, want de hoes is veel groter dan het kussen en ik héb het nog gevraagd in de winkel, maar meer mensen schijnen hier last van te hebben dus ik laat het maar voor wat het is, maar wát een dom fiasco deze eerste baby-aankoop-ervaring.

Uiteindeliijk zijn we vrijdagavond lekker op de bank gekropen met Game Of Thrones én stond ik ondertussen nog een patatje rendang in elkaar te flansen. Het is echt vrij bizar hoeveel meer vlees ik ben gaan eten tijdens deze zwangerschap, maar ik heb er steeds ZO’N zin in. Dus dan geef ik er maar aan toe. En zo begon ik op vrijdagavond om half 6 nog aan een stoofpot vol rendang, haha. Om 9 uur zaten we te eten :D.

Zaterdag:
Ook zaterdag was een topdag, want we begonnen lekker in de stad! Het was tijd om weer eens een ontbijtje buiten de deur te nuttigen, omdat we daar allebei heel blij van worden en het even belangrijk is om actief ontspanning in te plannen; nu we zo druk aan het klussen zijn. Tijd voor een ontbijtje bij Vascobelo!

Overigens is het wel eigenlijk echt bizar dat je €8,50 betaalt voor een bak yoghurt met fruit. Maar goed. Wel genoten.

Daarna ging Jan ff wat ophalen bij een vriend en bleef ik even achter in de stad voor een hele gerichte shopsessie. Ik had een nieuwe Nars Climax mascara nodig, die ik scoorde bij Skins. Wilde een nieuwe highlighter en ging daarvoor naar Kiko ennnn stapte daarna even binnen bij Alix, voor een lekker kerstoutfitje. Ik pas veel kleding niet echt lekker meer en wilde er even leuk uitzien, dus ik sprak met mezelf af om naar één winkel te gaan (weinig zin in oververhitte passessies) en daar te slagen. En dat lukte behoorlijk uitstekend :D.

Daarna was het tijd om de kluskleding aan te trekken, voor het schilderen van de 2e verdieping. Jan was daar al mee begonnen deze week en dit weekend gingen we het samen afmaken. Ik schilderde het kantoor roze (F&B setting plaster), terwijl Jan met de plafonds bezig was. Teamwork!

Zondag:
Op zondag waren we vroeg uit de veren. Jan en ik waren allebei op tijd wakker en volledig in onze telefoons getrokken met een koffietje in bed toen ik dacht; joe, we kunnen ook gewoon ff een zonsopkomstwandeling doen? Het is fakking mooi weer! En zo geschiedde! Om half 9 stapten e in de auto naar De Oosterplas en dat was gewellllldig.

Ik had het helemaal niet bij stil gestaan dat het water van de pls bevroren ws, dus er waren gewoon ‘s ochtends vroeg al allemaal mensen aan het schaatsen en het was echt prachtig :D.

Daarna was het tijd voor klussings! Tijd om de roze muren nog een tweede laag te geven.

Ondertussen was Jan bij de bouwmarkt geweest en had hij wat extra proefpotjes opgehaald om tinten lila te testen. We hebben de logeerkamer nu knal-lila en dat willen we toch iets anders, maar omdat alle muren daar lila reflecteren, moesten we ff testen op een andere plek in huis. En laten we nou net van plan zijn om ook dit muurtje lila te schilderen, dus let’s test!

Ondertussen kregen we nog een Marktplaats koper (en volger) over de vloer die onze zitbank overnam. Vet fijn dat dat zo snel kon en dat iemand anders en nu blij mee is <3.

Wij gingen ondertussen door met klussen; de laatste stukjes grijs verven in het washok, het plafond bijstippen, dat soort dingen. En om half 5 was het bitterballen-pauze en toen bleek opeens de finale an het WK op tv te zijn. Dus toen hebben we een extra lange pauze genomen :D. Met bitterballen en borrelplank. En Merci.

‘s Avonds gingen we nog wel even verder met onze klussings, want we wilden maandag de babykamer gaan behangen, maar die moest wel eerst nog leeg. En aangezien ik niet echt veel mag (en kan) tillen, was dit een klusje waarbij Jan het zware werk deed en ik vooral aanwees waar wat moet komen te staan.

Na een uurtje knallen was de kamer leeg en klaar voor een lekker behangetje. Man, wat een dag!

Maandag:
Op maandag werkte ik voor het eerst vanuit mijn nieuwe kantoor op de 2e verdieping. VET nice.

Ik hield me bezig met wat vette statistieken (einde jaar, woop woop), stuurde facturen, leverde insteken aan voor samenwerkingen en zette een campagne live. Ook deed ik ff wat boodschappen én belde met de verloskundige, die de uitslag binnen had van mijn zika-test. En daar héb ik me toch een slapeloze nacht van gehad. Maar YES, geen zika. Nooit gehad, niet recent gehad. Alles is goed met baby Sev (werknaam, komt van Seven, onze lucky number seven-embryo) en dat is vet vet vet fijn en een totale opluchting <3.

‘s Ochtends een werkmeid, ‘s middags een klusmeid. Zoals ik al schreef was het tijd om de babykamer te behangen! Niet omdat de baby al snel komt, maar vooral omdat ik knaldrang heb om het huis af te krijgen hahaha :D.

Welkom bij een nieuwe aflevering van klussen op sokken :D.

Aan de slag met de babykamer!

En pfoeeee we hadden niet de beste klusdag ooit te pakken. Jan en ik waren allebei niet heel best gehumeurd en het behang was best lastig aan te brengen omdat de print alleen onder zit en je eigenlijk het liefst vanuit boven wil behangen. Maar uiteindelijk kwam het goed, maar we hebben er echt veeeeeeel langer over gedaan dan we gepland hadden.

Maar! Dan mag het resultaat er wel wezen 😀

Het is trouwens behang van Annet Weelink, de gordijnen van Veneta en de vloer is van Floorlife. En het is echt zoooo fijn dat die elementen nu eindelijk goed zichtbaar zijn. We hebben deze vloer al liggen sinds mei en hij is ZO geweldig, maar steeds als het huis niet af is komt hij nog niet tot z’n recht. Maar nu zo in de babykamer is het echt geweldig en ook boven op de 2e verdieping ligt hij overal en nu er kamers zijn met kleuren op de muur en langzaamaan een inrichting, komt die vloer ein-de-lijk tot zijn recht. ZO blij mee. Het is trouwens de vloer Silver Lake 7502, een eiken houten vloer in Hongaarse punt patroon, naturel geolied en ik ben er intens verliefd op. Echt m’n droomvloer dit. PS: op de website vind je een handige en goed werkende AI-tool waarmee je de vloer in jouw eigen ruimte digitaal kan uitproberen. Klik daarvoor op deze link en kies voor ‘bekijk in eigen ruimte’. Erg handig!

Inmiddels is het dinsdagochtend en heb ik weer een werkochtend die ik combineer met een klusmiddag. Vanmiddag gaan we het kantoor behangen en dat wordt een stuk makkelijker. ZIN IN :D.

Vrijdag praat ik je bij over de komende dagen. Die zullen veelal in het teken staan van klussings (hopelijk komen we ook toe aan het tegelen van het toilet of de keuken) en meer van dat soort leuks. ZIN IN :D.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

10 reacties op “Leo’s leven 135: een enorm klusweekend, nieuwe kleren en natuurijs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *