Leo’s leven 134: nieuwe bank, lila-kamer en kerstdiners

Hallo gezellige mensen van het fijne leven en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 16 december! Ik ga vandaag een kort dagboek schrijven, want ik heb van allessssss op de planning vanmiddag en ik heb eigenlijk maar een halfuurtje de tijd voor deze blogpost. Slecht gepland, maar that’s life :D.

Vandaag praat ik je bij over afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag en die dagen stonden enorm in het teken van werken en klussen. Het was zelfs zo’n drukke week, dat ik geen planning heb gemaakt. En dan weet je dat dingen in de soep lopen bij mij. Maar goed; we doen het er mee. In de tussentijd is er wel van alles gebeurd weer, want we hebben een nieuwe bank, een knalpaarse kamer én alweer twee kerstdiners achter de kiezen. Jaja; leven van een foodblogger. Let’s go!

Dinsdag:
Ik schreef het al eerder, maar m’n dag begon bij de kaakchirurg waar ik vriendinnetje Vera even moest ondersteunen tijdens zo’n rotbezoek aan een beul die je mond aan gort trekt (ik weet dat er hele lieve kaakchirurgen zijn, maar wat ze doen is gewoon geen pretje). Ellende. Terwijl Veer lag te creperen in een tandartsstoel, zat ik te werken in de wachtkamer. Geen tijd onbenut gelaten, deze week.

Verder hield ik me vandaag bezig met een vet leuke campagne rondom kerst en borrelen, kwam het behang binnen van het toilet boven, kwam m’n Pieces bestelling binnen met eindelijk goed zittende (wel nog steeds hoogwater) positiekleding en ‘s middags hadden we een meeting met een zonnepanelenpartij die freaking duizend euro per paneel vraagt. KOEKOEK. Echt drama, deze zoektocht.

‘s Avonds was het weer een tijd voor sperziebonen – die had ik toch al twee dagen niet meer gegeten – en voetbal met vrienden bij ons thuis. Gezel!

Woensdag:
Op woensdag had ik een enorme zwangerschapsbuik en het was awesome. Soms is het bizar wat er in een nacht kan veranderen; zo had ik ook woensdag nog echt normale borsten (maar alleen heel groot) en donderdag opeens ENORME tepels, haha. Mooi wel, deze veranderingen XD.

Woensdagochtend werkte ik aan twee campagnes, ‘s middags dook ik de keuken in voor nog een leuk kerstrecept dat a.s. maandag op Instagram verschijnt en daarna was het tijd om nog even een muur te schilderen op de 2e verdieping. Waar Jan de hele week al aan het klussen is.

En we hebben dus een hele kamer lila geschilderd en het is echt het einde, maar ook wel een beetje intens. Je krijgt er toch ook een beetje prinsessenkamer-vibes bij en dat is echt super stom, haha. Maar we laten de kleur voor nu zitten en denken dat we het wel kunnen rocken met styling, en zo niet; dan schilderen we het in januari weer over in een lichtere lila-tint.

‘s Avonds flanste ik nog even een plaattaart in elkaar (een héle lekkere, maar ik vrees dat het recept in februari wel een keer online komt )(echt vreselijk dit; ik wou dat ik meer uren in een dag had) en kropen we weer op de bank voor een avondje voetbal. De laatste avond op onze bank trouwens! Want donderdag werd de nieuwe bank geleverd :D.

SUPER lekker: bodem insmeren met een prutje van gekookte bietjes, pompoen en crème fraîche. Beleggen met oesterzwammen en 15 min afbakken. Dan nog pistache erop ennnn kruidenprutje (rozemarijn met knoflook, rode peper, olie, zout en munt). MJAM!

Donderdag:
Het was mijn vrije dag en dat betekende: klusdag!! ‘s Ochtends hadden we een monteur over de vloer voor de wasmachine én droger (ooooh dit is zoooo’n miskoop mensen) én een timmerman om naar onze trap balustrade te kijken én werd onze nieuwe bank geleverd door Sofa Company. Tussen de bedrijven door liet ik nog even verf mengen bij Karwei. Druk ochtendje!

Na de lunch pakten Jan en ik de bank uit en zetten we ‘m in elkaar. En hij is echt geweldig en past zoo goed in ons huis. Maar we zijn bezig met zoveel dingen tegelijk (schilderen en behangen boven, dingen regelen en inrichten), dat het stylen nog ff op zich laat wachten. Het kleed moet nog anders liggen, de muur moet nog geschilderd, de bank moet überhaupt ff goed op z’n plek gezet worden, de oude bank moet verkocht worden, die staat nu opgestapeld in de woonkamer. Kortom: chaos. Maar goed; we hebben de tijd en alles hoeft niet meteen perfect in kannen en kruiken te zijn.

‘s Middags schilderde ik nog even twee kamers in onze standaard huis-kleur French Grey; de zolderkamer en het washok. En dat was eigenlijk een beetje te veel van het goede, want ‘s avonds kon ik bijna niet meer lopen van de rugpijn #preggerslife. Tijd voor een avondje Game of Thrones op de nieuwe bank.

We aten pizza (met rode tomatensaus en die is nog niet in de bank verdwenen) én hingen tijdens het tv kijken nog even een was uit die wederom – na 5 uur draaien in de droger op het extra droog programma – níet droog uit de droger kwam. GRRR. En dat betekent dat ik vandaag iemand door de telefoon ga trekken, helemaal irritant dit. (Interessante ontwikkeling ook wel; normaal ben ik heel conflictmijdend en sinds m’n zwangerschap juist het tegenovergestelde. Wat interessant is om mee te maken, om opeens heel fel te zijn op dingen. Maar we doen het er maar mee :D).

Anyway; ik ben opgestaan met een opperbest humeur én lekker veel energie om vandaag van alles te doen. We gaan ff op pad met de auto voor leuke content, gaan langs Prenatal en Loods 5 Garage (Jan is op de salontafel gaan staan en dat liep slecht af voor de salontafel), misschien nog ff naar IKEA en dan is het weekend. En dit weekend hebben we precies NUL dingen op de planning. Misschien betekent dat wel dat we ff buiten de deur kunnen ontbijten en dat ik eindelijk ff naar de stad kan om nieuwe mascara te kopen en een mini beetje te shoppen want al m’n broeken staan wijd met de gulp open omdat ik er niet meer in pas.

Nou goed; drukke tijden, gezellige tijden. Ik hoop dat het met jou ook goed gaat <3

(Wow! Ik heb het gewoon binnen 29 min gered, YES!)

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven 134: nieuwe bank, lila-kamer en kerstdiners

  • Ai, ik ben net zo’n fel preggo mormel geworden hahaha. T heeft soms best wel es nut, maar meestal ben ik achteraf bang dat ze meeveren omdat ik hormonaal ben en stiekem in hun vuistje lachen om mij 😬 Zal ook wel aan de hormoons liggen 🤪

    Enne, als het zo lastig is om goede positiebroeken voor lange benen te scoren, zie jij daar niet een gat in de markt in? 😉 Jr zal niet de enige zijn lijkt me!
    Als je het wat rustiger hebt natuurlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *