Leo’s leven 133: een diner voor 12 vreemden, McD-cravings en een klusweek!

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 13 december! Live vanuit de wachtkamer bij de kaakchirurg ga ik je bijpraten over mijn afgelopen dagen. En die waren HEERLIJK. Oooh Jan en ik hebben echt een geweldig diner gegeven voor 12 volgers, we hebben in huis geklust, zijn even op en neer geweest naar Groningen, hadden een echo, ik had een heerlijke voetbalavond met mezelf en nacho’s en meer van dit soort heerlijkheid. Lees je mee?

Vrijdag:
M’n vrijdag begon vroeg, want om half 9 hadden we een echo gepland staan. Vet leuk, want dan zien we de baby weer even en zie je het bewegen en het is echt awesome. Ik had de afgelopen week voor het eerst dat ik wel wat dingetjes voelde in m’n buik, maar ik wist niet zeker of het de baby was of gewoon last van m’n darmen – want boyyyyy wat heb ik last van m’n darmen gehad de afgelopen week -, maar nu tijdens de echo zág ik ‘m gewoon z’n beentjes uitstrekken en voelde ik een schopje aan de buitenkant en dat was echt zo’n awesome ervaring. Totale bevestiging dat wat ik de hele week al voelde, dus écht de baby is. ZO COOL!

Na de echo ging ik heel ff aan het werk voor een uurtje, maar toen moesten we alweer naar halfweg voor een paar buisjes bloedprikken i.v.m. de zwangerschap en extra check. Spannend wel, maar ik duim op een goede uitslag <3.

Om het leven te vieren (en de cravings te stillen), gingen we lunchen bij McDonald’s. Ik had extreem zin in McD burgers, dus ik at twee van die knullige maar all time favourite hamburgers en was een blije meid.

Niet gelukt om een foto te maken vóór het eten, hahaha.

Daarna was het eindelijk tijd om aan het werk te gaan. Volgens mij schreef ik het vrijdag ook al, maar ik zat volop in cijfertjes en statistieken, campagnes en mails. Lekker dagje!

Rond een uur of 6 was ik klaar met werk en zouden Jan en ik eigenlijk naar vrienden vertrekken om voetbal te kijken, maar ik was te moe en had echt behoefte aan met mezelf zijn en vooral zelf eten. Dus ik sjeesde nog even naar een supermarkt voor de ingrediënten voor een flinke nachoschotel voor me, myself and I en ben toen lekker op de bank gekropen voor echt een geweldige wedstrijd. Ooooooh, wat heb ik genoten. Ondanks dat we verloren vond ik het echt een vetttte wedstrijd.

Zaterdag:
Op zaterdag sliepen we een klein beetje uit, maar we hadden een drukke planning, dus om 10 uur gingen we druk in de weer met de rest van de dag. We moesten het huis schoonmaken, boodschappen doen bij een visboer, bakker en bloemist, ik sjeesde nog even het centrum van Haarlem in om een stuk stof van 1,5 bij 5 meter te halen, want op zondag hosten Jan en ik een diner voor 14 man bij ons thuis! Daarover zo meer.

Ik was voor het eerst bij stoffenwinkel Jan Sikkens en het was echt de HEMEL. Hier ga ik zeker vaker naartoe. Wil binnenkort misschien wel een poef in huis bekleden; geen idee of dat moeilijk is, maar ik weet in ieder geval waar ik m’n stof moet halen :D.

Uiteindelijk waren we om 4 uur klaar met alle voorbereidingen en was het tijd om in de auto te stappen naar Groningen. Daar hadden we een feestje van de ouders van mijn zwager – met wie we goed op kunnen schieten – en daarvoor zijn we gewoon voor drie uurtjes even naar Grunn gereden, haha. Heel overzichtelijk wel. Maar wel echt 4,5 uur in de auto gezeten, hoppa. Maar! Erg gezel!

Dat je bijna 5 uur in de auto hebt gezeten en tóch thuis nog even blijft zitten, omdat de podcast nog niet afgelopen is. Dit keer luisterden we de podcast over de zaak in Mallorca waar een jongen door zinloos geweld om het leven is gekomen en het is een erg boeiende podcast.

Zondag:
Zondag was dan de grote dag waar het hele weekeinde om draaide. We gingen een diner hosten voor 14 mensen bij ons thuis. 3 volgers met hun plus 1, 2 winnaars van een PLUS winactie met hun plus 1 en twee leuke mensen van Maison Castel, het wijnmerk waar ik al lange tijd mee samenwerk.

We hielden een wijnproeverij – waar ik helaas niet van mee kon genieten – en daarbij kookten Jan en ik een driegangendiner op de barbecue. En dat betekende dat we om 10 uur ’s ochtends al in de weer waren met 16 preien, 8 aubergines, 12 zoete aardappels en noem het maar op.

8 stokbroden in the pocket!

De dag stond in het teken van kruidenprutjes maken, saliebotersaus koken (veel commentaar hierop op Instagram, maar lieve mensen ik weet heus zelf wat ik wel en niet mag eten tijdens mijn zwangerschap en heb zeer weinig behoefte aan bangmakende berichtjes als WEET JE WEL DAT DAT HEEL GEVAARLIJK IS VOOR JE BABY), 6 kruidenboters in elkaar flansen en meer van dat soort gezellige klusjes. Ook regelden we extra tafels en stoelen bij buren, maakten we het huis schoon en klaar voor 14 gasten én moest er natuurlijk een tafel gedekt worden voor 14 man. NICE!

Get this party startedddd!

Om 6 uur kwamen de “gasten” en begon de avond. En mensen, mensen; wat vond ik dit LEUK! Jan en ik waren echt een topteam en we hadden de hele bedoeling echt goed voorbereid. Dus dat was echtttttt top. Het eten viel ook goed in de smaak, de wijn pairing was goed (heb ik me laten vertellen), de verhalen die Anne-laure van Maison Castel erbij vertelde waren fijn, de toelichting die Jan gaf bij de gerechten maakte me helemaal trots en al met al was het gewoon echt een rete gezellige avond. En dat met 12 vreemden in je huis. ZO leuk! Geen moment ongemakkelijk en we hadden echt alleen maar leuke mensen over de vloer.

Dit was echt echt echt een topavond <3.

Maandag:
Op maandag was het een beetje tijd voor weekend. Ik stond ’s ochtends nog steeds stijf van de adrenaline, omdat ik zo’n leuke avond had gehad, haha. We wilden een beetje uitslapen, maar ik voelde al snel dat ik zin had om van alles te doen. Dus hoppa uit bed en opruimen geblazen!

’s Ochtends ruimde ik twee uurtjes op en zag het huis er weer uit zoals we gewend zijn <3. Daarna heb ik even drie uurtjes gewerkt en daarna was het tijd voor chillen. En dat houdt deze week in: klussen! Haha!

De stuc op de 2e verdieping is eindelijk goed droog, dus nu moeten we de hele verdieping gaan schilderen en behangen. Helemaal leuk. En we moeten het logeerbed in elkaar zetten, gaan trappen roze schilderen, de keuken tegelen, een muurtje in de woonkamer lila maken en meer van dat soort heerlijke dingen. Er komt kleur in huis! En I love it!

Ook schilderde ik nog even de bovenkant van de tegeltjes in de hal. Die had Jan tijdens mijn vakantie afgekit met donkergrijze kit, dus die – overschilderbare – kit moest ff de kleur van de muur krijgen en ik nam meteen de bovenkant van de tegeltjes mee, zodat het een rustig geheel is. Eindelijk klaar met deze klus. Tijd om de gang gezellig te maken met aankleding! Ik heb twee vette prints op het oog, ga een hangplantje ophangen, wil nog een diy-kapstok project doen, wil de rand van de spiegel nog knal fuchsia ennnn er komt nog een fotoplank met een nader te bepalen kunstwerkje erop. #ZININ!

’s Avonds hadden we dan eindelijk even echt een rust moment. We warmden de kliekjes van de avond ervoor op (nog steeds heerlijk) en kropen samen met Ted op de bank voor een flinke Game of Thrones marathon. Inmiddels zijn we begonnen aan seizoen 2. YES!

En dat mooie mensen, was mijn weekend. HEERLIJK toch? Ooooh wat is het leuk om zulke leuke dingen te doen én er zo van te kunnen genieten. En wat is het heerlijk om me weer zo veel beter te voelen. Het tweede trimester is écht awesome. Ik voel me beter, zie er veel beter uit én ik voel m’n baby <3. Wat een heerlijkheid.

De komende dagen staan in het teken van werken en klussen en dan voornamelijk dat laatste. Ook ben ik wat gedoetjes aan het wegwerken met een droger en wasmachine die niet functioneren, zonnepanelen-gezeik, een levering die maar niet binnen komt en iets met een scheve plank in huis, maar dat nemen we op de koop toe.

Ik praat je vrijdag bij over hoe deze week was en ben zelf heel benieuwd wat we dan allemaal hebben gedaan in huis. Tot vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *