Leo’s leven 136: de woonkamer is lila, het toilet GOUD en de droger wordt eindelijk gemaakt

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 23 december. Kun je geloven dat het alweer bijna Kerst is? Ik totaal niet. Ik leef momenteel in zo’n klus-bubbel dat je 1. het idee hebt dat de baby elk moment komt, want waarom zou je anders zo’n random eindsprint maken en 2. ik NIETS meekrijg van Kerst. De kerstboom in de woonkamer is hooguit gezellige extra verlichting, tussen alle klusspullen XD. Echt jammer wel. Ik heb nog geen kerstfilm gezien, terwijl ik juist zó hou van deze periode.

Anyway; de afgelopen dagen stonden dus weer volop in het teken van klussen. Iets wat ik gelukkig ook echt heel erg leuk vind. En vandaag ben ik lekker aan het werk en vanaf vanavond ga ik lekker in een Kerst-bubbel. Zin in!

Maar eerst praat ik je bij over de afgelopen dagen. In die dagen is er weer een hele transformatie geweest in huis; het toilet is hysterisch behangen en we hebben gouden tegels tegen de muur geplakt, er is een muur in de woonkamer lila, het bankje in de badkamer is niet meer knal oranje maar opeens ontzettend stijlvol en op het roze kantoor hebben we nu een knalgele-met-roze-strepen-muur. Jaja! Ik zei toch dat het tijd was voor kleur in #Casaripperda? 😀 WOEHOE! Verder heb ik tussendoor wat gewerkt, gesport, een eindejaarspodcast opgenomen en zijn we weer eens uit eten geweest bij IKEA. Lees je gezellig mee?

Dinsdag:
Waar we maandag niet zo’n beste behang-dag hadden, was het dinsdag toch weer tijd om te knallen. ‘s Ochtends werkte ik aan m’n dagboek, een campagne en ik nam een reel op voor Snuggs. Daarna gingen we aan de slag met het behangen van kantoor en het toilet.

Ik kan trouwens niet wachten om echt ff leuke foto’s van ons interieur te maken met alle details waar wat van is enzo, maar het is hier momenteel ZO’n zooi met rondslingerende tools, dat het er nog even niet in zit :D.

Uiteindelijk zijn we tot half 8 ‘s avonds bezig geweest, wat echt wel een beetje pittig was. Maar als ik terugkijk naar het afgelopen jaar, is dit wel een beetje hoe Jan en ik lekker werken; in sprints. Af en toe een deadline stellen en dan HEEL VEEL doen in een korte tijd. En daarbij moet ik zeggen dat we er allebei ook echt wel naar uit kijken als we weer even wat minder gaan klussen. Maar er liggen nu gewoon nog wat grote dingen die we willen (niet moeten, maar willen = groot verschil) doen. Ik hoop dat dat over een paar maandjes wel anders is ;-).

Tussen de bedrijven door knalde ik nog even een heerlijke stamppot in elkaar. Waar we vorige week alleen leefden op thuisbezorgd en de inhoud van onze vriezer (en dus Airfryer), had ik het deze week even iets beter voorbereid met een weekmenu voor in ieder geval de eerste drie dagen van de week en boodschappen die ik meteen op maandagochtend had gehaald. Top!

Woensdag:
Op woensdag nam ik een rustdag van het klussen. Ik heb al veel last van rugpijn door de zwangerschap en dat wordt natuurlijk niet beter als je jezelf de hele dag in gekke hoeken wringt omdat je een stukje wil lijmen om te behangen ;-). Ik had ff behoefte aan wat minder drukte, dus daar gaf ik lekker aan toe.

‘s Ochtends ging ik sporten bij Best in You en hoewel ik daar echt helemáál geen zin in had, was het geweldig want trainer Robin had zijn hondje meegenomen. En nu kan ik niet wachten tot er iemand in Haarlem een sportschool opent waar honden en katten rondlopen. God, wat lijkt dát me een goed idee. De grootste ellende aan sport zit bij mij vaak in m’n hoofd en als ik dan afleiding heb van dieren om me heen, weet ik zéker dat ik veel beter m’n best zou doen. Kan iemand dit even organiseren in Haarlem? 😀 (En dan wel zo dat je er asieldieren voor gebruikt ennnn dat de muziek zacht staat, zodat het voor de dieren ook een geweldige plek is).

Na het sporten was ik wel weer KNETTERMOE en ben ik lekker op de bank gaan liggen. Tot ik van m’n reet moest komen om allemaal dingen aan Jan aan te geven – die aan het klussen was – en toen kon ik net zo goed ook aan mijn dag beginnen.

Ik kroop lekker achter m’n computer op het nieuwe thuiskantoor en heb een aantal artikelen geschreven, waaronder een zwangerschapsupdate die vanmiddag online komt. Verder leverde ik een preview aan voor een campagne, schreef ik het script voor de eindejaarsspecial van Podcast De Verbouwing en deed ik weer een 15-minute-mail-sessie, waarbij ik m’n mailbox zo leeg mogelijk probeerde te krijgen in 15 minuten. Productief middagje!

‘s Avonds kwam er nog even iemand langs met wie ik regelmatig sport bij Best in You – ze heeft een heel vet nieuw product gelanceerd en binnenkort gaan we samen een winactie organiseren op Instagram. Ergens in januari. Houd dat in de gaten! 😀

Daarna dook ik de keuken in voor lekkere wraps uit de oven en daarna namen Jan en ik de eindejaarsspecial van Podcast De Verbouwing op. Die komt dinsdag online.

Donderdag:
Donderdag was mijn vrije dag en was het weer tijd om te klussen. Maar m’n dag begon ‘s ochtends in alle vroegte, toen ik om 5 uur de wekker zette om de DROGER AAN TE ZETTEN. Ja, noem mij gekke henkie, maar ik heb in mei een droger aangeschaft die het nog niet één keer goed heeft gedaan en ik dacht dat het aan mij lag (nooit een droger gehad), maar nu – nadat er drie keer een monteur naar is komen kijken – is hij toch écht afgeschreven. Hij lijkt in orde, maar de was komt er inderdaad – dat kon ik nu bewijzen door ‘m zo vroeg aan te zetten en om 9 uur te laten zien dat het er 4 uur later nog steeds – niet droog uit komt.

En doordat ik om 5 uur ‘s nachts een droger stond vol te laden, dacht m’n lijf OKE WE ZIJN WAKKERRRRR en viel ik pas om half 8 weer in slaap, haha. Om een uur later weer op te staan. Maar! Wel nuttig gebruik gemaakt van de tijd, want in bed heb ik heerlijk liggen scrollen om te kijken naar aankleding van de babykamer. Voor het eerst besteedde ik hier wat tijd aan en het was ZO LEUK. Echt: H&M home is gewelllllldig en past helemaal in onze babykamer-kleuren. ZIN om hier mee aan de slag te gaan. Maar eerst even kerst vieren en ontspannen en dan begin januari de commode ophalen van marktplaats in Amsterdam en die schilderen en dán mag ik gaan aankleden en lades vullen :D.

Verder heb ik ‘s ochtends even de podcast aangeleverd bij de editor, een klein dingetje voor werk gedaan ennn wat retouren geregeld, want we hadden wat behang over van onze klusjes deze week. Chill!

Verder stond m’n dag dus in het teken van klussen; kleine klusjes, dat wel. I.v.m die rugpijn wilde ik het toch ietsje rustiger aan doen. En dus ging ik aan de slag met: het schilderen van het knaloranje marktplaats-koopje; het bankje in de badkamer. We wisten niet wat we er mee wilden doen, maar wisten in ieder geval dat knaloranje niet the way to go was. Dus ik schilderde hem in een zandkleur, met de muurverf van de slaapkamer en dat pakte echt gewellllldig uit.

Oh en ik ben nogal een rebelse schilder; ik doe niet aan eerst opschuren en de juiste verf en primer en dat soort toestanden. Gewoon gaan. Muurverf over? Kan best op hout. We zien wel hoe lang het blijft zitten in deze vochtige ruimte, haha.

Daarna schilderde ik nog even een extra plank voor in de gangkast in de kleur Hague Blue en daarna kon ik Jan helpen met het voegen van het toilet. Hij had daar woensdagmiddag gouden tegeltjes tegen de muur gezet en was donderdagochtend bezig met het voegwerk. Ik hoefde het alleen uit te poetsen, maar dat was eerlijk gezegd ook al een tandje teveel werk voor deze zwangere meid. Maar toch gedaan en het zit er nu echt suuuper nice in. (En ik pak heus m’n rust; ik zit veel op een stoel bij te komen tijdens het klussen!).

Als lunch ging ik even naar de donderdagmarkt in de Floresstraat – dat had ik om 5 uur ‘s nachts bedacht, toen ik wakker werd met een zeer specifieke craving – om 4 Vietnamese loempia’s te halen. 2 voor mezelf en 2 voor baby Sev. Heeeeeeeerlijk vind ik dit. Ohhhh mjam!

En daarna ging ik weer verder met klussen. Jan was inmiddels ook weer thuis van zijn lunch buiten de deur, hielp me met afplakken van de muren en zo kon ik aan de slag met het schilderen van een hoekje in de woonkamer. Het hoekje bij de trap werd Lila. Echt zo cool! In januari komt dan eindelijk de houten balustrade bij de trap en voor die tijd gaan we de trappen zelf nog licht peach schilderen. Dan schilder ik later nog een vak om de spiegel heen (die is trouwens gister van de muur gekletterd, dus daar ging m’n mooie plan, maar ik heb ‘m meteen opnieuw besteld want ik HOU van deze spiegel en had gelukkig nog een kortingscode van Westwing) en dan is dit hoekje ook klaar. En kleurrijk. Helemaal gezellig; i lovvvvv it.

Kijk en dan is dit een beetje het idee (snel gephotoshopt):

Aan het einde van de middag wilde Jan nog een slag slaan; hij was ondertussen bezig met het schilderen van de babykamer (maar had niet genoeg verf meer) en wilde de logeerkamer nog een andere tint lila schilderen, maar daarvoor moesten we nog even langs de bouwmarkt. Dus hopppp de auto in. Gelukkig hadden we al plannen om nog even op pad te gaan, want we moesten ook nog langs IKEA voor het een en ander. De komende kerstdagen krijgen we namelijk in totaal 10 volwassenen en 5 kinderen als logee en we willen wel dat iedereen in een fatsoenlijk bed en onder lekkere dekens kan liggen. Dus dat werd even georganiseerd.

En natúúrlijk gingen we dan ook meteen ff eten bij IKEA want lov uit eten bij IKEA, hahaha.

‘s Avonds ruimde ik het huis op, terwijl Jan het schilderwerk van de babykamer afmaakte en plinten in het toilet bevestigde en toen we de hele boel wilden afronden door het toilet weer op te hangen, brak er een bevestigingsding af en nu hebben we alsnog geen toilet boven. Shit.

Nou goed; dat wordt vast vandaag opgelost.

Anyway; zoals je kan lezen waren het lekkere drukke dagen. Maar de kerstbubbel is in aantocht, want gisteravond hebben we op de bank nog even het kerstmenu voor de komende dagen bedacht en dat maakt dat Kerst opeens veel concreter wordt. We vieren het dit jaar lekker bij ons thuis, zodat we eindelijk eens een Kerst hebben waarbij we niet door het hele land hoeven te sjezen van hot naar her én omdat we nu zelf een groot huis hebben waar genoeg mensen aan een lange eettafel kunnen eten <3. VEEL zin in.

Over die kerstbubbel gesproken… Komende week ga ik zo min mogelijk werken. Ik heb geen vrij genomen en zal wel wat dingetjes tussendoor moeten doen, maar ga zelf geen dagboeken schrijven of ontzettend m’n mail in de gaten houden. Kan ook helemaal niet, want we hebben hier vanaf zondag t/m donderdag allemaal mensen over de vloer, inclusief rondrennende neefjes en nichtjes.

M’n volgende dagboek zal ik dus schrijven in het nieuwe jaar. Bij deze wil ik je dus alvast een hele fijne Kerst en jaarwisseling wensen en je bedanken voor het lezen van mijn dagboeken <3. Ik spreek je in 2023 weer!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven 136: de woonkamer is lila, het toilet GOUD en de droger wordt eindelijk gemaakt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *