Leo’s leven 131: kerstboom, voetbal en heerlijke werkdag

Goedemorgen leuke mensen, live vanuit de woonkamer waar ik zit te werken naast de kerstboom (LOV IT), omdat Jan boven aan het werk is. Jaja! Heerlijk dit. Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen dagen en die stonden in het teken van de kerstboom optuigen, frietavond, kip kerrie en voetbal, behang en een hele fijne werkdag (met de eerste kerstcontent!).

Vrijdag
Vorige week was echt een week tussen twee tijdzones in; man wat een uitdaging. Ik heb dan ook weinig werk verricht, want ik moest echt weer ff landen thuis, haha. En weinig foto’s gemaakt, dus wat ik nou precies de hele dag heb gedaan? In een soort limbo rondgezweefd, vrees ik.

Ik schreef m’n dagboek – en deed daar veel langer over dan anders, omdat het uiteindelijk toch best een uitgebreid Costa Rica verslag werd -, beantwoordde wat mails om weer éven een beetje overzicht te krijgen in het werk dat op me lag te wachten na de vakantie en om 5 uur vond ik ‘t allemaal mooi geweest. Tijd om even uit te waaien op het strand!

Het was inmiddels hartstikke donker en behoorlijk koud buiten, maar ik geniet intenssss van deze seizoenswisseling (ja die komt voor mij wat later, want Costa Ricaaaa). Jan had geen zin om de kou te trotseren, dus ik reed lekker in m’n eentje naar het strand. Waar het PIKKEDONKER was en dat was eigenlijk best eng, op zo’n uitgestorven strand in je eentje. Maar ik bleef er maar kort, want het was echttt koud en binnen 10 minuten was ik al flink uitgewaaid. Op huus an!

Op de terugweg ging ik langs de snackbar voor een avondmaaltje voor Jan en mij. Ik had m’n lievelingssnack – de turkeystick – natuurlijk enorm gemist op vakantie, dus het was hoog tijd voor een hereniging.

We kropen voor de televisie met een tafel vol snacks en milkshakes en keken de afleveringen van Het Perfecte Plaatje terug, die we gemist hadden door mijn vakantie. Heerlijke avond zo.

Zaterdag
Op zaterdag sliepen we lekker uit. Mijn jetlag is nog steeds niet voorbij (inmiddels is het dinsdag en lig ik nog steeds tot ‘s avonds laat wakker, echt bizar) maar in het weekend had ik er niet zo’n last van, omdat er toch niks op de planning stond.

Eigenlijk zouden we op kraamvisite bij een newborn, maar ik ben nog steeds wat verkouden, dus dat vonden we geen verstandig idee. Dan maar… de kerstboom optuigen!

Ik had het eigenlijk voor donderdag 1 december al in m’n agenda gezet, met het idee; dan kom ik terug van vakantie en kan ik niet wachten dus zsm kerstboom optuigen!! Maar in de praktijk was ik veel te moe en veel te druk met terugkomen van vakantie om al met kerstbomen bezig te zijn. Zaterdag daarentegen, was de meid niet meer te houden. LET’S DO THIS!

Hoewel ik moet toegeven dat het met meer moeite en pauzes ging dan voorheen, hebben we nu toch een kerstboom staan. Eentje van 2.70, wederom gehaald bij het B&B kraampje achter Haarlem station. Aanrader!

Jan hielp me met de boom recht neerzetten en ging toen naar vrienden toe om voetbal te kijken. Ik bleef lekker alleen thuis achter om helemaal m’n eigen gang te gaan.

M’n lijf had behoefte aan gezond eten, dus ik fietste meteen even langs de supermarkt om de ingrediënten voor een simpele rijst met kip kerrie te halen en kroop daarna thuis ook op de bank om voetbal te kijken. En ja ik keur alles af rondom dit WK en had het echt beter gevonden als het helemaal niet uit was gezonden/door was gegaan en er hadden echt véél betere statements gemaakt moeten worden, maar nu het er op is, kijk ik het wel.

Na de wedstrijd maakte ik m’n avondeten klaar en at het nog ff op met de voor- en nabeschouwingen en daarna was het tijd om de boom op te tuigen. Met kerstmuziek op de achtergrond en de volgende wedstrijd alweer op tv.

Nu ging het optuigen echt een stuk langzamer dan andere jaren, omdat ik gewoon echt trager ben en snel moe. Even rustpauze na het plaatsen van de piek (daar begin ik altijd mee). Even chillen na het uit elkaar halen van de lampjes. En vervolgens in alle rust de boom optuigen.

Volgens mij hangen er zo’n 200-300 ornamenten in m’n boom, dus je bent ook echt wel even bezig. Uiteindelijk was ik om half 12 klaar :D. Tijd om naar bed te gaan!

In bed begon ik aan het boek ‘Wij waren, ik ben’ van een van de kinderen van Ruinerwold. De documentaire over deze bizarre gebeurtenis vond ik al heel interessant en toen de schrijver van dit boek laatst te gast was bij Boerderij van Dorst was ik nog meer geïntrigeerd over hoe zo’n bijzonder mens hij is, ondanks het trauma dat hij heeft meegemaakt. Tijd om zijn boek dus te lezen!

Zondag
Ook de zondag was een dag zonder plannen en ook vandaag genoot ik er intens van. Langzaam opstaan, langzaam ontbijten, even naar het tuincentrum voor een kerstboompje voor de voordeur, even de vloeren boven boenen vanwege achtergebleven stucstof. Heerlijk dagje zo.

‘s Avonds dook ik de keuken in om vega shoarma te maken van oesterzwammen en kropen Jan en ik weer op de bank om voetbal te kijken. Heerlijk!

Maandag
Op maandag was het weer tijd om aan het werk te gaan. Maar eerst had ik een afspraak bij de huisarts om een jeukende moedervlek te laten checken. Iets wat ik eigenlijk doodeng vind, maar ik dacht; je kan maar beter snel weten of er iets mis is, dan het nog maanden voor je uitschuiven. Dus let’s go.

Gelukkig was alles goed en schijnbaar kunnen moedervlekken ook wat veranderen tijdens je zwangerschap. Bovendien zit de moedervlek op m’n rug en heb ik daar al de hele zwangerschap jeuk. Zal wel iets te maken hebben met uitrekkende huid ofzo. Anyway; toch een opluchting dit. Tijd om aan het werk te gaan.

Maar… niet voordat ik nog ff een dutje op de bank deed. Ik zat met m’n goede gedrag (en jetlag) om kwart over 9 bij de dokter en dat voelde echt als 5 uur ‘s nachts, dus na de afspraak ben ik nog heel even op de bank in slaap gevallen. Vanaf een uur of 11 ben ik functioneel, deze week. Ik hoop dat dat binnenkort anders is, maar voor nu geef ik me er maar aan over (het slechtste wat je kan doen tijdens een jetlag, maar we maken niet altijd de beste keuzes).

Goed; aan het werk dus. Ik had echt een vét leuke werkdag. Eindelijk kon ik weer even aan de slag met m’n weekplanning en orde scheppen in wat drukte in m’n hoofd. Lekker!

Verder bestond m’n werkdag uit het aanpassen van een tekst voor een samenwerking, een preview aanleveren voor een geweldige winactie die donderdag online komt, een preview aanleveren voor een winactie die vanmiddag online komt, een insteek aanleveren voor een campagne waar ik volgende week mee aan het kokkerellen ga en ik dook de keuken in om een super simpel kerstrecept klaar te maken. Dat recept komt later deze week online.

Dit was een testshot met toevallig m’n favoriete 0.0 bubbel!

Verder bereidde ik een nieuwe aflevering van Podcast De Verbouwing voor en beantwoordde ik 15 minuten lang emails.

Omdat m’n mailbox altijd een beetje voelt als een zwaard van Damocles, heb ik het nu in stukjes gehakt en is het veel overzichtelijker om alles weg te werken. Gewoon van kwart voor 5 tot 5 uur en niet langer aan je mail zitten. De rest komt morgen wel. Lekker man.

‘s Avonds kookte ik een vrij mislukte stamppot andijvie (wat kan er mis gaan?!) en ik moet toegeven; dit gebeurt vaker sinds ik zwanger ben. M’n kookkwaliteiten zijn écht achteruit gegaan en ik vermoed dat het te maken heeft met te weinig focus ofzo? Maar goed, evengoed prima gegeten ;-). Onder het genot van weer een voetbal wedstrijd en voor- en nabeschouwingen ennnn ‘s avonds nog een aflevering van Expeditie Robinson.

2nd dinner, want ik heb steeds ‘s avonds enorme trek 😀

Inmiddels is het dinsdagochtend, half 12 en zit ik er alweer lekker in. Ja; wel weer uitgeslapen vanochtend, maar het is gewoon even wat het is. Wie zit mij achter de broek aan om vroeg uit bed te komen? Niemand! Love it!

De komende dagen zijn echt werkdagen. Ik ga lekker aan de slag voor 7 campagnes, moet even langs de tandarts voor vermoedelijk een gaatje en op mijn vrije donderdag gaan Jan en ik een ruimte behangen in huis. Zin in! Ik praat je er vrijdag over bij. Woop woop!

Kan je merken dat ik me beter begin te voelen? YESSSS!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *