Leo’s leven 119: familiedag, vriendinnen in Velp en heel veel lekker eten

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdagochtend, waarin ik je bijpraat over mijn afgelopen weekend. Een heel druk weekend, want ik organiseerde een familiedag voor 30 familieleden bij mij thuis, ging naar Velp voor een vakantie-boek-sessie met m’n 5 Costa Rica vriendinnen en Jan z’n broertje en zusje kwamen langs om ons huis te bekijken – voor het eerst ná de betonborrel :D. Allemaal leuke dingen dus!

Vrijdag:
Op vrijdag kon ik alleen in de ochtend werken, ivm familiebezoek. Dat betekende dat het even rammen was tot 2 uur ‘s middags. Ik schreef vier blogs en zat er echt lekker in, deelde planningen met verschillende partijen voor de verbouwing, leverde een preview aan voor een campagne en maakte een video voor Pinterest. Daarna was het tijd voor gezelligheid.

Jan z’n broertje en zusje (met aanhang en kids) kwamen bij ons in Haarlem eten om eindelijk ons nieuwe huis te bekijken. Ze waren hier voor het laatst geweest op de betonborrel; de borrel die we hielden toen we net de sleutel van ons huis hadden. Helemaal begrijpelijk, want we hadden allemaal een druk jaar achter de rug. Maar des te leuker was het dat we het huis nu konden laten zien in de verre staat waarin het nu al is :D.

We aten taartjes, maakten een kaasplankje en Jan dook de tuin in om heerlijk vlees te bereiden op de barbecue. Om half 6 stipt zaten we aan tafel omdat iedereen ook weer vroeg naar huis moest, maar dat was ook voor Jan en mij echt top; zo hadden we toch een vrije avond voor de boeg. Iets dat zeer welkom was, met de chaos die ons morgen stond te wachten.

Zaterdag:
Zaterdag was een totale chaos en echt een super leuke dag. Ik stond op tijd op om wat laatste inkopen te doen voor de familiedag. Van thermoskannen van de Action tot fruitsapjes voor 30 personen, hahaha. Ondertussen maakte Jan ons huis aan kant.

Denk dat we er wel klaar voor zijn.
Stilte voor de storm!

Om half 1 was de cateraar bij ons thuis: Chef Steph (Stephanie Copier) verzorgde de lunch, zodat we daar zelf geen omkijken naar hadden. En mennnnn wat was dat GOED. Echt goed betaalbaar en een ontzettend originele en lekkere lunch. Echt: dikke aanrader voor dit soort dagen!!

Om 1 uur kwamen de eerste familieleden binnendruppelen en kon de familiedag beginnen. De beste samenvatting die ik daarvan kan geven is dat het ontzettend gezellig was, héél veel gekakel (ik had aan het einde van de dag een piep in m’n oor) en gewoon echt zeer geslaagd. We deden de lunch bij ons thuis, daarna heb ik even een tour door ons huis gegeven – veel familieleden hadden de verbouwing ook via Instagram gevolgd, dat wist ik zelf niet eens! – en daarna zijn we naar het strand gereden. Op het strand hebben we een korte wandeling gemaakt, onder het genot van bier, wijn en kopjes thee en vanaf 5 uur waren we welkom bij strandtent Tijn Akersloot, waar we in een besloten ruimte konden borrelen en dineren. En dat was echt TOP; we konden nog op een besloten stuk van het buitenterras zitten, waar het zonnetje heer-lijk scheen en je behoorlijk uit de wind zat. Echt zooo’n lekkere plek joh! En daarna aten we lekker van de barbecue bij Tijn.

Bij gebrek aan foto’s van de familie, hier nog even een foto van de taartjes van Chef Steph. Ooooh deze waren echt GODDELIJK.

Al met al was het een hele leuke familiedag. Over twee jaar weer! Maar ik ben blij dat Sas en ik heb dan niet weer hoeven te organiseren, haha.

Zondag:
Op zondag ging ik eens even INTENS uitslapen, want daar was ik aantoe. Jan stond echter voor dag en dauw op om Max Verstappen te zien winnen én om de schilder te verwelkomen, die om 9 uur op de stoep stond. We hebben besloten om al het schilderwerk buiten toch maar door een professional te laten doen, want we hebben nog zo veel klussen die we zelf moeten doen, dat het wel handig is als iemand daar een beetje mee helpt. Kost wat, maar dan heb je als het goed is ook wat. Over twee weken schijnt de buitenkant van ons huis er als nieuw uit te zien en ik kan niet wachten.

Om half 2 stapte ik met Mik en Amber in de auto naar Velp, want we gingen met z’n 5en naar Yoka! Binnenkort vertrek ik met m’n 5 beste vriendinnen naar Costa Rica voor een vakantie van 11 dagen en er moest nog een en ander geregeld worden, dus dat gingen we even met elkaar fixen.

En dit was zoooo’n fijne dag. We konden heerlijk bij Yoka in de tuin zitten, hadden van alles te vieren (van huizen die gekocht waren tot bruidsjurken die gekozen waren), dus het was echttt een vet fijne dag.

‘s Avonds gingen we met z’n allen uit eten – wat echt een vrij zeldzame exercitie is – bij De Nieuwe Kantine in Arnhem (aanrader) en daarna was het tijd voor de rit naar huis. Om 11 uur was ik thuis en ik was ka-pot. Wat een weekend :D.

Maandag:
Op maandag begon ik met het maken van de planning voor die week. Ik had best een drukke week in het vooruitzicht, maar door een juiste planning is het wel te overzien. Zo hield ik me op maandag bezig met het aanleveren van de podcast, ik schreef een briefing, paste een artikel aan, had een meeting met de aannemer, zette een campagne live en beantwoordde mails (waarmee ik nog ONTZETTEND achterloop). ‘s Middags haalde ik wat pakketjes op bij een pakketpunt dat heel erg niet in de buurt was en deed ik boodschappen voor m’n avondeten.

Ik voelde me einde middag niet helemaal lekker en heb toen maar lekker de boel de boel gelaten; daar had ik ruimte voor in m’n planning én m’n lijf vroeg erom, na zo’n weekend (sorry deze oma kan echt niets aan, maar ik ben inmiddels ook 32 haha). Dus tijd om lekker even in bad te gaan, met de finale van het televisieprogramma “Ik Ga Stuk”. (Wat echt een aanrader is!).

Makkelijk avondmaatje, waar ik zo nog ff over zal bloggen.

‘s Avonds stuurde ik nog wat mails uit om offertes op te vragen voor het maken van een houten balustrade in onze woonkamer/de galerij en daarna was het mooi geweest. Ik kroop op de bank met een nieuw seizoen van Heart Break High op Netflix en keek zomaar 6 afleveringen op één avond. Wat een heeeeerlijke serie.

Inmiddels is het dinsdagochtend en heb ik het hele huis al schoongemaakt én staat de schilder alweer te werken voor de deur. Volgens mij wordt deze dinsdag vrij druk – met wat reels, een planning, een preview voor een campagne en een diner voor een samenwerking op de planning – maar we zien wel hoe ver ik kom. Morgen is het administratiedag en daar kijk ik echttt niet naar uit, maar donderdag ben ik vrij en ga ik op tegeltour (voor de keuken!!) én verf uitzoeken voor de hal. Dus daar heb ik vet zin in.

Ik praat je vrijdag weer bij in ieder geval. Thanks voor het lezen en ik wens je een fijne week!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *