DIY: check lamp

Hoi allemaal! Vandaag schrijf ik weer eens een andere blog dan anders, want ik wil een leuke DIY met je delen voor een DIY check lamp. In twee uur tijd heb ik een saaie lamp van H&M gistermiddag omgetoverd tot een statement piece in m’n interieur en ik ben er super blij mee. In de blog van vandaag deel ik stap voor stap hoe jij zelf ook deze lamp kunt maken en als je dat doet, zou ik het heel leuk vinden als je het eindresultaat met me deelt via Instagram @lterveld of #DIYchecklamp!

Je gaat aan de slag met deze twee items van H&M:

En daarvan maken we de volgende lamp:

Totale tijd: 2 uur
Totale kosten: ongeveer €135 (waarvan €115 voor de lamp)
Dit heb je nodig:
lampvoet
lampenkap
– goed dekkende textielverf en platte penseel (informeer bij de hobbywinkel)
– afplaktape
– matte spuitverf in een kleur die je vet vindt
– liniaal & potlood

Stap 1:
Plak alle delen van de lampvoet af waar geen verf moet komen, dus ook het hele snoer.

Stap 2:
Spuit de lampvoet mooi gelijk in de kleur die je wil. Gebruik niet te veel spuitverf; liever die je twee dunne laagjes dan een dikke die gaat druppelen. Laat dit drogen; het is binnen no time droog.

Stap 3:
Meet de lampenkap op en verdeel het in logische rechthoekjes. Mijn lampenkap was 37cm bij 20cm en de zijkanten zijn 20cm x 20cm. Ik heb gekozen voor rechthoekjes van 7,4cm bij 5cm en 6,6cm bij 5cm. Dat verschil in grootte van de blokjes op de voor en zijkant zie je met het blote oog bijna niet en werkt uitstekend.

Stap 4:
Teken de blokjes allemaal af op de lampenkap en pas op dat je niet uitschiet met je potlood. Dit gebeurde bij mij wel twee keer en ik had geen gum, dus ik kon het niet uitgummen. Uiteindelijk zie je er amper iets van, maar doe het dus voorzichtig.

Stap 5:
Begin met schilderen. LET OP: ik weet niet hoe je textielverf weer van de witte lampenlap af krijgt, mocht je knoeien. Dus let op dat je niet knoeit. Werk super schoon, let op dat je handen schoon zijn, dat je ondergrond schoon is en zodra ergens een vlekje zit (op je hand, tafel, anywhere), haal het meteen weg. Zit er een vlek op de lampenkap zelf? Ga dit niet uitboenen, dan wordt het alleen maar erger. Onthoud; het blijft een DIY project, dus je mag vlekjes best zien (of draai je lamp om, haha).

Stap 6:
Schilder alle vakjes zwart en doe dat met een vaste hand. Zet een lekker achtergrondmuziekje op of een podcast aan en geniet! Hier was ik ongeveer 1,5 uur mee bezig. Zorg dat je overal een mooie dekkende laag hebt.

Stap 7:
Laat de verf drogen. Dit is binnen een uur wel klaar.

Stap 8:
Haal tape van het onderstel en zet alles weer in elkaar. Zet de lamp op een vette plek en deel het eindresultaat met mij via Instagram @Lterveld en #DIYchecklamp!

VEEL PLEZIER!

Doordat ik me in de hobbywinkel heb laten adviseren over super goed dekkende zwarte textielverf, hoefde ik maar één laagje te schilderen die meteen dekt. Oók als je de lamp aanzet en er dus licht doorheen schijnt.

Als je goed kijkt zie je wel dat het een DIY project is met niet super scherpe lijnen, maar ik ben ontzettend blij met het eindresultaat :D.

Veel plezier met knutselen!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

4 reacties op “DIY: check lamp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *