Leo’s leven 120: burenborrel, tegelzoektocht voor de keuken, proefpotjes verf en administratie met soesjes

Goedemorgen gezellige mensen en welkom op vrijdag! Het is regenachtig en donker en ik moet zeggen dat ik met moeite uit bed ben gekropen vandaag. Gisteravond hadden we hier thuis een borrel voor, met en om de nieuwe buren te leren kennen en dat was zeer gezellig, maar werd iets later dan gepland. Bovendien stond Jan vanochtend om 5 uur al in vol slaapkamerlicht een tas te pakken en koffie te zetten voor vrienden met wie hij naar de Elzas vertrok. Kortom; onstuimig ochtendje. Maar! Het is vrijdag, ik heb zin in deze dag want ik ga eindelijk even wat achterstallig werk doen en daarna heb ik een heerlijk weekend voor de boeg.

Maar voordat dat begint, ga ik je nog bijpraten over afgelopen dagen. Die dus in het teken stonden van de burenborrel, administratiedag, de grote tegeltour door het land, een dinertje met vriendinnen, klusjes in huis. Kortom: er is weer genoeg te vertellen. Let’s do it!

Dinsdag:
Dinsdag was een heerlijke dag en tegelijkertijd een super drukke dag. Ik begon de dag met een uitgebreide schoonmaaksessie beneden, want ik wilde wat mooie foto’s maken van de eettafel. Daarna ben ik daar lekker aan het werk gegaan en dat was top, om even in een inspirerende ruimte te werken, in plaats van aan een deur (als bureau) in de toekomstige babykamer tussen dozen en andere zooi.

‘s Ochtends hield ik me bezig met m’n dagboek, een recept, een planning voor een samenwerking en ik maakte reels over de eettafel. Na de lunch – ik zit weer helemaal in een tosti-periode – deed ik boodschappen bij PLUS voor twee samenwerkingen. ‘s Middags dook ik de keuken in om alvast een recept voor die avond klaar te maken en daar een reels over te maken, zodat ik nog goed (dag)licht had en rond een uur of 6 kwamen m’n vriendinnen van m’n Damn Honey Podcastclub bij mij thuis om lekker te eten en Leffe Blond te drinken. Ik kookte vegan risotto voor de meiden en die content komt binnenkort online :D. Het was in ieder geval een super fijne avond <3.

Ik had m’n nieuwe jurkje van Monki aan en het is zoooo’n fijn model!
Deze kwam ik tegen bij PLUS. Zeer benieuwd naar!

Woensdag:
Woensdag was niet de beste dag van de week, want ik moest met m’n administratie aan de slag en zoals je weet, word ik daar altijd wat chagrijnig van. Gewapend met soesjes en kopjes thee ben ik om 10 uur begonnen en pas 6 uur later was ik klaar. En dan heb ik nog niet eens ook even netjes m’n excel bijgewerkt of m’n downloads map opgeruimd (zo’n digitale administratie kan snel chaos worden haha). Maar! De cijfertjes waren wel goed en weer een beetje gestegen, dus daar was ik blij mee :). Tijd om te chillen.

Of nou ja; dat wílde ik het liefst. Ik was écht grumpy geworden van de admini, maar ik moest ook écht nog iets koken voor een campagne. En dus dook ik de keuken in om uiteindelijk een geweldig recept klaar te maken, maar in alle eerlijkheid was ik liever op de bank gekropen met de laatste twee afleveringen van Heart break High.

Maar! Ik kookte een goddelijk maaltje en dat recept komt heel binnenkort online. Maar het was o.a. met zoete aardappel en het was echtttttt een hit.

Dan denk je; kan je dan nu eindelijk chillen? En ook daarop was het antwoord ‘nope’. Jan en ik hadden afgesproken om ook nog even naar onze gezamenlijke administratie te kijken die avond. Ik was toch al on edge van de middagsessie, dus een beetje meer gedoe met cijfers kon er ook nog wel bij.

Gelukkig waren we binnen een half uur klaar en konden we toen lekker op de bank kruipen met nog twee afleveringen van Expeditie Robinson. En soesjes. Yay!

Twee mensen die klaar zijn met deze dag.
Tijd voor borrelnoten en administratie 😀

Donderdag:
Donderdag was wel echt een top dag. ‘s Ochtends kroop ik om 8 uur meteen achter m’n computer om aan de slag te gaan met een campagne. Dat recept dt ik gister had gemaakt, moest nu nog uitgeschreven worden en de foto’s moesten bewerkt worden, ik schreef er een blog over, maakte een reels video en leverde instagram posts aan bij de klant, volgens de briefing die we hadden afgesproken. Rond 11 uur was ik klaar en was het tijd voor m’n vrije dag.

Vandaag op de planning: de tegeltour voor keukentegels en een bezoekje aan De Mooiste Muren in Haarlem. Op de achterwand in de keuken willen we lichtroze tegels in een visschub patroon, maar dat is nog niet zo makkelijk te krijgen, blijkt. Althans, ik kan ze wel vinden bij Designtegels.nl, maar daar is de levertijd echt pittig lang en dat is sad, want ik wil er binnenkort mee aan de slag #lekkerongeduldig. Dus stapten we in de auto voor wat tegeladresjes.

Banaantje mee voor hangry momenten en let’s goooo!

We begonnen bij KOL tegels in Haarlem, wat een geweldige zaak is, maar helaas hadden ze niet de tegel die we zochten. Echt sad, want ik had stiekem gehoopt dat we gewoon in één keer ergens zouden slagen.

In Haarlem Centrum ontdekten we opeens een super mooie interieurzaak in de Gierstraat. Maar deze bank is helaas niet het juiste formaat voor bij ons thuis.

Daarna reden we door naar De Mooiste Muren in Haarlem, om even te kijken naar een behang van Arte dat we op het oog hadden (maar dat bleek in de praktijk meer rood dan oranje en ik hou helemaal niet van rood) en we haalden proefpotjes roze verf van Little Greene en Farrow and Ball om te kijken in welke kleur we de gang beneden willen schilderen.

HEEL erg verliefd geworden op deze stof, maar ik durf niet te checken hoe duur het is. Als iemand het weet: let me know :D. Ook van Mooiste Muren. Ik wil er misschien wel een poefje mee bekleden :D.
Verder werden we verliefd op dit behang. We zoeken in de woonkamer iets voor achter de eettafel – gewoon een strook van zo’n 2 meter breed. En dat mag wel een beetje van een stoffig materiaal zijn en reliëf is helemaal top, want de woonkamer is nu nog heel kaal en hard en glad overal. Dit behang van Arte is DE DROOM, maar ik hou niet van deze kleur. Gelukkig maar, want we berekenden even hoeveel (best weinig) we nodig hadden en hoeveel dat zou kosten ( behoorlijk ontzettend veel #achttienhonderdeuro).

Daarna lunchten we even bij Bagels & Beans (weer tosti, want #tostifase) en toen reden we door naar de Karwei, waar ik echt gewelllldig behang had gespot voor kantoor boven en de garderobekast beneden. Helaas hadden ze het behang dat ik wilde niet en dus gingen we meteen door naar Zaandam.

Daar brachten we een bezoek aan Tegeloutlet Zaandam, waar ik heel veel toffe tegeltjes vond, maar onze roze visschub was wederom niet op voorraad (maar kunnen we wel bestellen).

En daarna brachten we nog een bezoek aan de Tegel Mega Store naast Loods 5 Garage in Zaandam. Die Megastore had niet echt een Mega aanbod en dus gingen we weer door. Dit keer naar Loods 5 Garage, want als we toch hier zijn, dan kunnen we net zo goed ook meteen even twee extra eetkamerstoelen kopen. We hebben namelijk plek voor 8 stoelen aan onze nieuwe eettafel en de stoelen van Zuiver die we hebben, bevallen echt uitstekend, dus daar hadden we nog twee extra van nodig. En laat Loods 5 Garage nou echt een geweldige plek daarvoor zijn, want daar verkopen ze HEEL VEEL meubels en vooral HEEL VEEL eetkamerstoelen van Loods 5, voor een prikkie. Zo betaalden wij €125 per stoel, terwijl ze origineel (en dus ook bij Loods 5 om de hoek) €300 per stuk zijn.

Daarna waren we allebei wel klaar met deze tegeltour. Tijd om naar huis te gaan!

En terwijl Jan boodschappen deed, smeerde ik de proefpotjes die we hadden gehaald op de muur om te kijken welke kleur het mooiste was. Waarbij ik al vrij snel verliefd werd op Setting Plaster van Farrow And Ball. Dus die ga ik dit weekend op de muren smeren. ZIN IN!

Wens me succes, want ik moet dus hoekje voor hoekje dit erop smeren en ik ga het niet afplakken want dat is echt veel te veel werk hahaha.

Rond 6 uur dook ik de keuken in voor tortizza’s met tomatensaus, crème fraîche, salami, courgette en mozzarella en daarna maakten we ons klaar voor… de burenborrel bij ons thuis!

We hadden onlangs de buren uitgenodigd voor een borrel bij ons, met het idee: de buren kennen elkaar nog niet zo goed, wij kennen de buren niet zo goed én ze zijn vast benieuwd naar wat we met het huis hebben gedaan – tijdens dat jaar waarin we continu aan het verbouwen zijn geweest. We nodigden zo’n 20 buren uit die naast ons wonen en achter ons huis wonen, met briefjes door de brievenbus en we hadden niet echt een idee hoeveel mensen er echt zouden komen.

Van te voren vond ik het ook wel betrekkelijk ongemakkelijk, maar dat hoort er ff bij en uiteindelijk was het echt super gezellig. Het was heel leuk om iedereen eindelijk even iets beter te leren kennen dan ‘hallo, hoe is het’ op straat, dus dat was top. En de buren waren ook allemaal enthousiast over de situatie (het huis en elkaar leren kennen), dus het was echt geslaagd. Yay!

Toen de laatste buren weg gingen hebben we nog even het huis opgeruimd en voor Jan ging een paar uur later alweer de wekker voor z’n weekendje weg. En dat betekent dat ik nu een heerlijk weekend voor de boeg heb, waarin ik lekker ga schilderen in de gang, heel veel ga Netflixen en Thuisbezorgd bestellen (het is regenachtig en donker) en geurkaarsen aansteken. En in bad! En borrelen met vrienden! Oooh dit wordt een heerlijk weekend. ZIN IN!

Thanks voor het lezen van mijn dagboek en ik spreek je dinsdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *