Tortizza’s met salami, courgette en mozzarella

Hallo leuke mensen en welkom bij dit lekkere recept voor tortizza’s met salami, courgette en mozzarella. Het spijt me dat de foto bij dit recept niet heel aantrekkelijk is, maar het was donker en ik had haast en was in alle eerlijkheid vergeten om een fatsoenlijke foto te maken (dus dit is nog van voor hij in de oven ging), hahaha. Maar! Ik wilde het recept toch delen, want dit is zoooooo lekkerrrrrrr en simpel en snel klaar. Echt een ideale maaltijd om klaar te maken, dus let’s do it!

Tortizza met salami, courgette en mozzarella

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: tortizza
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor tortizza met salami, courgette en mozzarella. Een tortizza is een tortilla-pizza. Super snel klaar, omdat de pizzabodem niet hoeft te garen. Enjoy!
Recept afdrukken

Keukentools

  • bakpapier
  • bakplaat

Ingrediënten

  • 8 kleine tortilla's (small) van Santa Maria
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 kuipje crème fraîche (zo'n kleine)
  • 8 plakjes (luxe) salami of venkelsalami
  • 1/2 courgette
  • scheutje olijfolie
  • 1 bol buffelmozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven tot 210C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg er 4 kleine wraps op. Smeer die in met tomatenpuree, zoals je ook bij een pizza zou doen.
  • Smeer ze dan ook in met een theelepel crème fraîche per wrap. Dit is een beetje geklieder, maar dan maakt niet uit.
  • Beleg de tortizza's met super dun gesneden courgette, in stukjes gescheurde salami en eindig met stukjes mozzarella.
  • Top af met een klein scheutje olijfolie op iedere tortizza. Zet ze in de oven voor 10-15 minuten.
  • Houd dit even in de gaten; je wil dat de wraps mooi goudbruin kleuren, want dan zijn ze lekker knapperig.
  • Maak ondertussen de andere vier tortizza's ook vast klaar, zodat als de eerste lading uit de oven komt, je meteen de tweede lading erin kunt doen.
  • Ik eet m'n tortizza's altijd door ze dubbel te vouwen. Als het goed is is je bodem lekker knapperig en kan je 'm daardoor uitstekend dubbelvouwen. Eet smakelijk!

Ja mensen, dit was SUPER lekker. Ik had eigenlijk bedacht dat ik dit wilde maken met venkelsalami, maar die was uitverkocht. Maar als je kiest voor luxe salami uit het borrelschap, dan zit je ook goed. Omdat je maar zo weinig ingrediënten gebruikt in dit recept, is het des te lekkerder om voor goede kwaliteit ingrediënten te kiezen. Dus goede salami, lekkere buffelmozzarella en goede wraps (die van Santa MAria zijn echtttt het lekkerst).

Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept