Leo’s leven #103: de nieuwe trap, naar de voedselbank, het tuinontwerp en 2000 boeken verkocht

Hallo leuke mensen en welkom op dinsdag! En niet zomaar een dinsdag: het is Internationale Vrouwendag, de zon schijnt, HBO Max is vanaf vandaag in Nederland beschikbaar én er is vandaag weer eens een Apple event (ik zit opeens te kijken of ik een iPad wil omdat ik dan makkelijker op de bank kan pinteresten, is dit raar?). Jaja, wat een dinsdag. Maar goed; ik praat je vandaag natuurlijk bij over m’n afgelopen dagen. Die stonden in het teken van ZON; ik heb echt iedere zonnestraal die er was, op m’n gezicht laten schijnen. Man, wat fijn.

Verder ben ik druk geweest met scheppen in de bouwval, hebben we eindelijk een trap in de bouwval, vertel ik je over ons tuinontwerp, ben ik van m’n 2000 kookboeken af en kwam er een spannend pakketje binnen… Lees je mee?

Vrijdag: weg met die boeken
Mijn vrijdag begon vrij slecht met een smoothie die de hele keuken eronder smeerde hahaha. Verder was het een drukke werkdag waarop ik aan de slag ging met wat statistieken van campagnes, de tiende vlog van De Verbouwing kwam online, ik schreef m’n dagboek, had contact met de dakopbouwer én dronk koffie in de zon op m’n terras. Heerlijk dagje zo!

Ook goedemorgen.
Lunchen in de zon op het dakterras <3

Vrijdagmiddag stapten Jan en ik in een gehuurde bus naar Hilversum. We hadden donderdagavond de bus vol geladen met mijn 2000 restpartij kookboeken en gingen deze nu afleveren bij een handelaar in Hillywood.

Mannnnn, wat chill. Ik ben er van af. Weer een enorme to do van m’n lijstje. HEERLIJK. 😀

Vrijdagavond kwamen vrienden Luc en Juliana eten en dat was super gezellig. Waar ik van te voren had bedacht dat het gewoon ff een simpel etentje zou worden die vooral om de gezelligheid gaat, had ik opeens vrijdagmiddag zin om me ff uit te sloven in de keuken. Ik maakte een simpele pasta, maar wel een héle lekkere (deze met saliebotersaus) en dook nog ff de keuken in om deze tiramisu te maken. Heerlijk avondje!

Zaterdag: wandelen in Zweden, scheppen in de tuin, pizza op het strand
Zaterdag was echt een reeeeete productieve dag. We werden allebei vroeg wakker en besloten toen meteen de wandelschoenen aan te trekken voor een rondje wandelen in de zon. We reden naar de Oosterplas – die altijd aanvoelt als Zweden – en hebben echt een heerlijke wandeling gemaakt.

Om 11 uur moesten we weer thuis zijn, voor een meeting met een tuinman. We gaan waarschijnlijk samenwerken met een tuinman die gespecialiseerd is in biodiverse tuinen. Dat vinden Jan en ik namelijk belangrijk; dat we straks een tuin hebben die voor ons fijn is, maar ook een mooie plek is voor insecten en vogels. Tuinman Maxim weet daar alles van en kwam met een eerste ontwerp:

Het is nog niet helemaal hoe ik het voor ogen heb, maar dat komt goed. Het was in ieder geval een super fijne meeting.

Daarna was het tijd om buiten wat grasmatten te inspecteren, om te kijken wat voor bloemetjes en plantjes er allemaal tussen je gras kunnen groeien. Zoals ik schreef willen we een biodiverse tuin, dus dat wordt waarschijnlijk een wilde grasmat :D.

Tijdens de wandeling langs grasveldjes hebben we meteen ook even kibbeling gehaald bij de visboer. Lunchtime!

En met die bodem, was het tijd om de kluskleding weer aan te trekken. Hoewel we een paar weken geleden nog hadden gedacht dat we klaar waren met aarde uit de tuin scheppen, bleek dit toch niet de waarheid. En dus pakten we de scheppen weer op en gingen we aan de slag. Dit keer met z’n twee, maar dat beviel zo slecht, dat vriendin Linda al gauw te hulp schoot. Yay <3

Na een paar uur scheppen om de 3m3 container te vullen, was het mooi geweest. Het was wel echt een hele lekkere dag om de hele tijd buiten te zijn, maar nu was het tijd voor chillings.

We reden nog even naar de Republiek in Bloemendaal aan zee voor een pizzaatje en daarna gingen we out.

Dikke tip: de pizza’s van De Republiek zijn echt HEEL ERG GOED. Veruit de beste pizza’s die je kan eten aan het strand

Zondag: zeer weinig zin
Zondag stond ik vrij lekker op, maar m’n dag werd al gauw heel kak. Ondanks het mooie weer had ik echt weinig zin om ietssss van m’n dag te maken en heb ik echt tot half 4 op de bank gehangen. ZO lui. En zo niet mij. En het grappige was ook dat Jan juist een hele productieve dag had. Onze rollen waren echt omgedraaid en het beviel me helemáál niet, maar ik had ook geen zin om er iets anders aan te doen. Ik denk dat m’n emmertje endorfine gewoon ff leeg was. En dus lag ik een halve dag op de bank.

Om half 5 gingen we toch nog even naar de bouwval, want er moesten nog 7 kruiwagens met aarde in de container gestort worden en toen waren we echt klaar met klussen dit weekend.

Ik zat nog steeds in m’n ‘ik heb nergens zin in’-mood, dus Jan besloot dat we ff een lekker stukkie gingen rijden. Dan vinden we allebei een heerlijke bezigheid; stoelverwarming aan en gewoon een beetje rondtouren. Slaat nergens op, maar is wel gewoon lekker en gezellig. Bovendien kocht Jan de snackafdeling van de supermarkt leeg, dus dat was top.

Voor de oplettende lezer: ja ik zit in mijn pyjama in de auto

Maandag: we hebben een trap!
Waar m’n zondag rete onproductief was (wat goed is), had ik maandag de spirit weer helemaal te pakken. Zo stond ik om 8 uur al in de supermarkt en bracht ik om half 9 twee volle boodschappentassen met eten bij De Voedselbank.

Daarna dook ik de keuken in om te werken aan een campagne, die als het goed is vandaag online komt.

En daarna deed ik nog een paar werkdingen en had ik een meeting in de bouwval met de aannemer.

Rond lunchtijd vond ik het allemaal wel even gesneden en ben ik lekker in de zon gaan zitten met een kopje thee. Heerlijk! Ik schreef in m’n vorige dagboek ook al dat ik zo in het voorjaar echt iedere zonnestraal mee probeer te pakken en al zit je maar een kwartier in de zon; ik laad hier ZO van op.

De rest van de maandag was ik een beetje aan het werk (maar niet heel hard), heb ik veel zitten pinteresten (ik kom er nog niet uit hoe ons nieuwe kantoor eruit moet komen te zien) ennnnnn…. werd de trap in de bouwval gemaakt!!

OMG YES! Ik heb zooooo naar dit moment uitgekeken!

We hebben een trap! En hij loopt heer-lijk. De trap in ons huidige huis is best wel stijl en met korte treden, maar deze nieuwe trap is echt heerlijk lui. ZO fijn. Ik ben er echt HEEL erg blij mee :D.

Verder kwam er vandaag nog een mysterieus pakketje binnen voor Jan. Nu ben ik a.s. donderdag jarig en ik zou toch zweren dat ik denk dat ik van Jan iets krijg voor in ons nieuwe huis. Maar opeens begin ik daaraan te twijfelen. Maar het wonderlijke is dat Jan vroeg of ik het pakketje dat vandaag kwam ff wilde aannemen… Maar ik kan al zien wat voor soort product erin zit….? DIT MYSTERIE. Donderdag weet ik – denk ik?? – meer… DENK IK?

Anyway; ‘s avonds ging ik nog sporten en daarna nam ik even uitgebreid de tijd om te knuffelen met Gerrit op straat. M’n hoofd is heel veel bij de oorlog in Oekraïne en ik moet ook steeds heel erg denken aan alle dieren daar. Hoe die in de stress zitten. Dus even extra knuffels voor Gerrit (en ik heb geld overgemaakt aan Partij voor de dieren die het geld weer doorsturen naar partijen in Oekraïne die zich momenteel inzetten voor een heleboel zwervende huisdieren en overvolle asiels).

En met die zonnige noot (…) sluit ik m’n dagboek af. Ik weet zeker dat jullie ook druk zijn met de oorlog en hoop dat m’n dagboek even een vrolijke noot tussendoor was. Ik probeer mezelf in ieder geval flink te omringen met gezelligheid en fijne dingen, om het emmertje endorfines flink gevuld te houden ;-).

Over dat emmertje gesproken… de komende dagen staan in het teken van nog meer zon. Echt; ik vind het helemaal TOP. Verder ben ik donderdag jarig en ga ik op mijn verjaardag naar een bruiloft in het Teylers museum. ZO LEUK! En daarna uit eten met Janneman, heerlijk! Oh en vanavond ga ik naar het theater met m’n Damn-Honey-podcast-club-vriendinnen, dus dat is ook helemaal fijn. Mooie dingen op de planning. Ik vertel e er vrijdag meer over!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *