Leo’s leven 30: zonsopkomstwandeling, 12 recepten en werken bij DOA

Goedemiddag leuke mensen! Het is vrijdag en dus tijd voor mijn dagboek van de afgelopen week. Op het moment dat ik begin met het schijven van m’n dagboek weet ik heel vaak niet eens meer wat ik allemaal heb gedaan. M’n grootste herinnering (van de afgelopen dagen) is dat het zonnig was, haha. Maar probeer het zelf ook maar eens; wat deed jij bijvoorbeeld afgelopen dinsdag?

Anyway; ik praat je bij over drie zonnige dagen. Ik voel en voelde me goed en deed een paar leuke dingen. Let’s talk! Ik beloof je dat het een heel vrolijk dagboek wordt 😀

Dinsdag: een rammend drukke dag
Dinsdag was een hele drukke werkdag, maar hij begon zen met een lesje Yoga van Yoga with Adriene. Daarna ging ik rustig aan het werk, tot ik weer het gevoel had dat ik achter de feiten aan liep. Er zou maar één ding helpen tegen dit gevoel en dat was; heel veel shit wegwerken. De grootste taak die om m’n aandacht schreeuwde was het uitschrijven van recepten. De lijst met recepten werd steeds langer en langer en ik besloot dinsdag om meteen ALLES weg te werken. En dat betekende dat ik 12 recepten uit ging schrijven, foto’s bewerken, invoeren in m’n blog en publiceren of plannen. Woop woop!

Rond lunchtijd trakteerde ik mezelf op supermarktsushi en aan het einde van de middag – en 10 uitgeschreven recepten later – vond ik het mooi geweest en tijd voor een strandwandeling. Ik zag de zon zakken in de zee en het was echt een prachtige zonsondergang. Als je de kans hebt om anytime soon eens naar het strand te gaan voor een sunset; doe het!

Na de wandeling en een lekker avondmaal (recept binnenkort online haha), ging ik toch nog even verder met m’n taak. Ik wilde het vandaag echt afronden, dus voor het eerst in tijden ging ik ook na het eten door met werken. Maar ik kreeg het wel af. Heel fijn!

oke oke ik zit te whatsappen, maar ik was écht aan het werk!

Rond 9 uur ging ik voor het eerst live een kamer hosten op Clubhouse over poezen (waar je overigens so far echt nog niets aan mist) en daarna ging ik lekker vroeg naar bed. Heerlijk!

Woensdag: zonsopkomst wandeling met wisenten
Op woensdag stonden Jan en ik ultra vroeg op (voor ons doen) voor een zonsopkomstwandeling in de duinen. Om half 8 waren we bij P2 in Bloemendaal en startten we aan de gele wandelroute, ook wel de wisentenroute genoemd. Dit is een wandeling dwars door het leefgebied van wisenten (de grootste zoogdieren van Europa!). Er leeft hier een kudde en die kun je spotten tijdens de wandeling. Wat echt fantastisch is! Jan en ik deden deze wandeling voor het eerst en meteen was het al raak; na een kwartiertje lopen kwamen we de kudde al tegen en dat was echt magisch mooi. Een dikke zonsopkomst en een kudde van zo’n 20 wisenten recht voor je neus. ZO VET.

Natuurlijk nam ik m’n camera weer mee en schoot ik best wat leuke foto’s:

Klaar voor zonsopkomst!
Dit lijkt toch gewoon alsof je ergens in het buitenland bent?!

Mocht je deze route ook willen wandelen; ik raad het aan om het van zuid naar west te doen; dus onderaan beginnen, waardoor je naar de zon kijkt. Ennn ga lekker op tijd; half 8 is een mooie tijd. EN! Hij is alleen nog tot maandag geopend! I.v.m. broedseizoen van de vogels mag je tussen maart en september niet in dit gebied komen :).

Eenmaal thuis ging ik ’s ochtends heel even aan het werk. Ik had me voorgenomen om vandaag vrij te nemen, omdat het de laatste warme dag zou zijn en daar wilde ik echt van genieten, maar er moest nog wel e.e.a. gedaan worden, dus dat deed ik in de ochtend.

Tussen de middag maakte ik een geniale salade klaar waarvan het recept ook binnenkort online komt en daarna ben ik vertrokken richting strand! Ik parkeerde bij Parnassia in de veronderstelling dat het daar vast lekker rustig zou zijn, want het is een beetje een afgelegen strandtent en ik had echt ff behoefte aan rust en stilte en zon.

Niets bleek minder waar, hahaha. Kennelijk is het voorjaarsvakantie (bij mij lopen alle dagen door elkaar door Carola) en dus was het reeeeete druk bij Parnassia. Allemaal ouders met kinderen; heel veel mensen in de rij om eten/drinken/ijs af te halen. Echt helemaal niet Coronaproof allemaal. Ik ben er met een grote boog omheen gelopen naar een rustig stukje strand en heb daar lekker een podcastje geluisterd. Hoewel ik nog wel ff ben verplaatst naar de duinen, waar het minder waaide en dus qua temperatuur veel lekkerder was <3.

’s Avonds maakte ik voor het eerst ooit een risotto van orzo en dat was echt een bijzonder groot succes <3. Ook dat recept komt snel online ;-).

Verder dook ik ook vandaag weer lekker vroeg m’n bed in, maar dit keer begon ik aan de serie Virgin River. Ik had zin om ff een serie in m’n eentje te kijken, ipv met Jan en dit is wel echt een perfecte serie daarvoor. Ik ben meteen al verslaafd en heb nu (vrijdagochtend) al zo’n 5 afleveringen gezien? Haha.

Donderdag: werken bij DOA
Op donderdagochtend deden we weer een lesje yoga. Dit keer kwam ik er niet helemaal in, maar dat is ook prima.

Na yoga maakte ik me klaar voor een ochtendje werken bij DOA. Ik stond op een kennel met 5 poezen, waarvan 2 ontzettend lief en aanhankelijk, één einzelganger en 2 hele bange poezen. Schatjes! Het was super leuk om eindelijk weer ff bij de poezen te kunnen zijn. Het lukt me momenteel maar 1x per maand, omdat ik druk ben met balans in m’n leven hebben, maar het is oké; gelukkig zijn er veel vrijwilligers op wie ze terug kunnen vallen.

Deze twee broertjes kwamen 5 minuten na binnenkomst al bij me op schoot zitten. Echt zulke lieve katers dit! Ze zijn allebei 6 en willen samen geadopteerd worden. Ooooh ik had ze bijna mee naar huis genomen.
Dit is lucy (gekke naam voor een kater haha)
En dit is Linus. Mocht je interesse in adoptie: bel of mail DOA Amsterdam even voor een afspraak!

Rond lunchtijd flanste ik een lekker broodje avocado en gebakken ei op die ik op het dakterras opat. ZO LEKKER! In de zon! Wel met een dekentje om, maar in ieder geval is het heerlijk om de zon weer even op m’n gezicht te voelen <3.

Verder had ik ook vandaag 0 plannen. Ja; ik moest ff een lasagne in elkaar flansen want vriend Ramon kwam eten. En ik wilde ff een lekkere borrelplank voorschotelen, dus ben ik gaan wandelen om een droge worst te halen haha. Maar that’s all. Heerlijk, zo’n rustige middag.

Om 4 uur stond Ramon op de stoep en hebben we vrij veel wijn weggewerkt. En een heerlijke borrelplank met truffeldip van Jean Batôn die ik die ochtend toevallig geleverd had gekregen. CHILL!

We aten lasagne, Ra ging vroeg weer naar huis (best wel lekker, die avondklok haha) en ik dook weer lekker op de bank met Virgin River. Om half 10 dook ik m’n bed weer in en het was fantastisch.

Inmiddels is het vrijdag en heb ik er alweer een sportlesje en huisopruimsessie op zitten. Ik wil vandaag weer even 3 recepten uitschrijven, m’n mail beantwoorden, iets met facturen doen, heb een meeting met Ford waarin we onze nieuwe auto krijgen (ZO’N ZIN IN) en ga vanavond naar een vriendin toe om haar nieuwe huis te bekijken. Wat een dag!

Dit weekend wordt ook leuk; weinig plannen behalve op zondag oesters eten op het strand, zaterdag even langs een vriend van Jan en verder denk ik dat we gaan klussen. HEERLIJK!

Heel veel plezier het komende zonnige weekend en ik spreek je dinsdag <3.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

3 reacties op “Leo’s leven 30: zonsopkomstwandeling, 12 recepten en werken bij DOA

  • Heel leuk om zo je dagboeken te lezen, blijft erg vermakelijk 🙂 Nog wel een vraagje, heb jij toevallig iets veranderd, want sinds een tijdje komen jouw nieuwe posts niet meer op bloglovin te staan. En middels bloglovin kon ik zo gemakkelijk altijd je nieuwe blogjes, maar nu lukt dit niet meer 🙁

    • Oeeeh goeie dit! Dit moet ik meteen even aanpassen. De site is van server veranderd, dus dit soort koppelingen doen het af en toe niet meer. Thanks dat je het even laat weten!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *