Hey hey! Vandaag heb ik een geniaal recept voor je voor een (vega) kipburger met geniale saus. Had je gehoord dat Vivera een nieuw vega product op de markt heeft? Een kroketburger! OMG! Ik las het deze week en wilde ‘m natuurlijk meteen uitproberen. Guess what? UITVERKOCHT. Zoooo jammer. Omdat ik me helemaal had ingesteld op een burger die avond, moest ik in de winkel improviseren en toen ben ik maar voor de vega kipburger van De Vegetarische Slager gegaan. Echt mensen; voor alle vegetariërs én vleeseters: dit is zoooo’n lekkere burger. Echt heel erg kip smaak en heel lekker sappig.
In maakte ‘m klaar op een broodje met een vrij geniale saus (mosterd, mayo en augurk) en al met al was het echt een super geslaagd recept. Dit wil je eten. Let’s kipburger!
Nodig voor 2 personen:
– 2x kipburger van De Vegetarische Slager
– 2 plakjes cheddar
– 4 tl mayo
– 1 tl grove mosterd
– 2 vorken met augurkstukjes uit pot (ik zeg het maar gewoon zoals ik het toevoeg aan de saus haha)
– beetje rucola
– 2 hamburgerbroodjes
lekker erbij: zelfgemaakte polentafriet
Bereiding:
Bak de kipburgers aan beide kanten in 5 minuten goudbruin. Doe in de laatste minuut een plakje cheddar erop en de deksel op de pan, zodat de cheddar lekker smelt.
Doe de broodjes even in een (niet voorverwarmde) oven voor 5 minuutjes op 180C, zodat die een klein beetje toasten.
Maak een sausje van de mayo, mosterd en augurkstukjes.
Beleg de broodjes met een beetje rucola, daarop de kipburger met cheddar, daarop de saus met augurk. Polentafrietjes erbij en eten maar! Eet smakelijk!
Nou mensen; dit is dus HEERLIJK. Origineel was het idee dus dat ik dit ging eten met die kroketburger (wat me nog steeds een bijzonder interessant idee lijkt), maar met deze kipburger was het ook perfecto. Echt zo lekker! Aanrader dus.
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Inger zegt:
Afgelopen vrijdag de kroketburger met de rest van dit recept gehad, suuuuuuuper lekker. Wel met gewone kaas en wat extra dunne plakjes komkommer, maar heel lekker. Die saus is echt goed, die ga ik vaker maken!
Overigens staat er wel 1 klein foutje (denk ik) in het recept. Er staat: Doe de burgers in de oven, hier moet broodjes staan lijkt mij?
leonie zegt:
Haha wat CHILL dat jij ‘m al hebt getest met de kroketburger. Gister was ik in de supermarkt en waren ze ALWEER uitverkocht. Maar chill dit! Ennnn heb het foutje even aangepast, dank je wel!