Goeiedag’eem! Het is weer eens tijd voor iets minder geslaagd recept, dit keer een plaattaart. Jaa jaa; het was wel prima enzo, maar ik heb in m’n leven toch echt lekkerdere plaattaarten gemaakt. Maar ook de minder lekkere maaltjes hebben een plek hier op mijn blog, omdat jij het misschien wel helemaal het einde vindt. Zo zat er in dit recept vrij veel bieslook en daar houd ik zelf eigenlijk niet zo van. Maar als jij uienlover-tot-en-met bent, dan vind je dit recept hoogstwaarschijnlijk wel lekker.
Anyway; ik heb het over een plaattaart met pompoen, bieslook, paddenstoelen en palmkool en deel nú het recept met je. Let’s plaattaart!
Nodig voor 2 personen:
– 1x tante fanny plaattaart deeg
– 250gr pompoenstukjes (die Biologische zijn VEEL lekkerder dan de niet bio)
– een beetje verse bieslook
– 1 sjalotje
– een beetje verse peterselie
– palmkool* of boerenkool
– 150gr oesterzwammen
– chiliflakes
*palmkool kun je meestal wel vinden bij de Turkse supermarkt, groenteboer en soms zelfs in de supermarkt.
Bereiding
Kook de pompoenstukjes in 15 minuten gaar. Giet dan af en pureer het met de staafmixer.
Hak bieslook, peterselie en 1 sjalotje fijn. Meng dit door de pompoenpuree en smeer de bodem van de plaattaart er mee in. Meng de palmkool of boerenkool met een beetje olie en wat chiliflakes. Verdeel doe over de plaattaart. Scheur de oesterzwammen in stukken en verdeel ook die over de plaattaart.
Bak de taart 20 minuten af op 200C. Klaar!
Ok, het ziet er dus wel prima uit en het smaakte ook echt niet vies, maar ik zou het niet zo snel nog een keer maken. Het ging vooral mis bij die peterselie, bieslook en ui door de pompoen. Verder is het recept top. Maar ik kan me echt voorstellen dat er hier mensen zijn die dit wel echt behoorlijk het einde vinden, dus… Deze is voor jullie! Laat vooral van je horen als het gemaakt heeft :). Groetjes!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!