Plaattaart met pompoen, bieslook, paddenstoelen en palmkool

Goeiedag’eem! Het is weer eens tijd voor iets minder geslaagd recept, dit keer een plaattaart. Jaa jaa; het was wel prima enzo, maar ik heb in m’n leven toch echt lekkerdere plaattaarten gemaakt. Maar ook de minder lekkere maaltjes hebben een plek hier op mijn blog, omdat jij het misschien wel helemaal het einde vindt. Zo zat er in dit recept vrij veel bieslook en daar houd ik zelf eigenlijk niet zo van. Maar als jij uienlover-tot-en-met bent, dan vind je dit recept hoogstwaarschijnlijk wel lekker.

Anyway; ik heb het over een plaattaart met pompoen, bieslook, paddenstoelen en palmkool en deel nú het recept met je. Let’s plaattaart!

Nodig voor 2 personen:
– 1x tante fanny plaattaart deeg
– 250gr pompoenstukjes (die Biologische zijn VEEL lekkerder dan de niet bio)
– een beetje verse bieslook
– 1 sjalotje
– een beetje verse peterselie
– palmkool* of boerenkool
– 150gr oesterzwammen
– chiliflakes

*palmkool kun je meestal wel vinden bij de Turkse supermarkt, groenteboer en soms zelfs in de supermarkt.

Bereiding
Kook de pompoenstukjes in 15 minuten gaar. Giet dan af en pureer het met de staafmixer.

Hak bieslook, peterselie en 1 sjalotje fijn. Meng dit door de pompoenpuree en smeer de bodem van de plaattaart er mee in. Meng de palmkool of boerenkool met een beetje olie en wat chiliflakes. Verdeel doe over de plaattaart. Scheur de oesterzwammen in stukken en verdeel ook die over de plaattaart.

Bak de taart 20 minuten af op 200C. Klaar!

plaattaart

Ok, het ziet er dus wel prima uit en het smaakte ook echt niet vies, maar ik zou het niet zo snel nog een keer maken. Het ging vooral mis bij die peterselie, bieslook en ui door de pompoen. Verder is het recept top. Maar ik kan me echt voorstellen dat er hier mensen zijn die dit wel echt behoorlijk het einde vinden, dus… Deze is voor jullie! Laat vooral van je horen als het gemaakt heeft :). Groetjes!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

plaattaart

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *