Zwarte risotto met champignons en bieslook

zwarte_risottoHi all! Gisteren had ik echt shitdag (ik kwam in een situatie waarin ik he-le-maal niet wil zijn en dat is focked up irritant) en ik had het echt nodig om mezelf zen te koken. Er is maar één maaltje dat je dan het beste kan maken en dat is risotto. Lekker een halfuur voor je uit starend in een pan roeren. TOP! Ik had nog champignons en bieslook in huis dus besloot dat er doorheen te doen. Ik had alleen geen normale risotto meer, maar wel nog zwarte risotto die ik eens toegestuurd had gekregen. Experimentje dus. Lees verder om te zien of het gelukt is!

Nodig voor één persoon: 1 kopje (zwarte) risottorijst – 125gr gesneden champignons – 1 ui – 1 teen knoflook – 2 glazen witte wijn (minimaal, meer is lekkerder) – 1 tablet bouillon (kip, groente of paddenstoel) – beetje verse bieslook – parmezaanse kaas

Snijd de ui en knoflook fijn en bak glazig in een kookpan met wat olijfolie. Voeg dan de gesneden champignons toe en bak even mee (minuut of 3-4). Voeg dan ook de risottorijst toe en bak die ook een minuut of 3 mee. Blus dan af met een glas witte wijn en roer het geheel. Als de wijn is verdampt, voeg je beetje bij beetje bouillon toe. Zet ongeveer 500ml bouillon en schenk steeds een beetje bij de risotto. Ik weet ook niet waarom je het niet allemaal in een keer er bij gooit en wacht tot het drooggekookt is, maar daar zal wel een reden voor zijn. Dus; stap voor stap. Het klinkt intens saai en vermoeiend en stom, maar ik word hier dus (normaal) heel zen van.

Na een halfuur ongeveer is al je bouillon als het goed is wel op en verdampt. Hoewel, bij mij leek het gisteren wel een uur te duren, maar ik heb het niet getimed. Check het even door je risotto tussendoor te proeven. Gooi er dan nog een keer een glas witte wijn door en laat die ook weer verdampen. Roer er vervolgens wat parmezaanse kaas door en klaar is je risotto. Serveer met wat verse bieslook.

Ik had halverwege echt het idee dat het compleet aan het mislukken was, omdat die zwart risotto er echt wel een beetje goor uitzag, maar toen ‘t eenmaal op m’n bord lag met de bieslook erover was het toch wel geslaagd. En lékker. Het is altijd een goed teken als je de pan nog ff op schoot neemt om ‘m leeg te eten, toch? Mjam!

Oh en ik proefde echt 0,0 verschil tussen zwarte of normaal witte risotto. Dus ik heb geen flauw idee wat het verschil ook is (de verpakking was Italiaans), maar als je het er tof uit vindt zien, zou ik lekker voor de variatie eens voor zwart gaan. Gewoon in de supermarkt te krijgen!

Mijn risotto kreeg me helaas niet zen, maar het was wel lekker. En dat is ook wat waard ;-).

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

7 reacties op “Zwarte risotto met champignons en bieslook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *