Lekker op vrijdag: Sushi van zalm, mango, avocado, komkommer en… Boursin!

sushi3Gesponsord – Hallo leuke mensen! Dit is dus echt cool. Ik heb voor het eerst in mijn leven sushi gemaakt en ik vind het vét geslaagd. Of nee; een soort van sushi. Zonder te koken. Zonder te koken, huh? Jaaa! Zonder te koken! Ik verving de rijst namelijk door roomkaas en zo is deze sushi meer geschikt als borrelhap, dan als avondeten. En weetje? Dit was best makkelijk klaar te maken. Zonder zo’n rolunit of voorkennis. Gewoon doen. En het lukte! Kijk, het is wellicht (nog) niet de mooiste sushi die je ooit zag, maar het lijkt in ieder geval een soort van op sushi en ik zou het met trots aan m’n vrienden serveren tijdens een goeie vrijdagmiddagborrel. Niet dat ik dat deed, want ik at het lekker allemaal in m’n eentje op, in het park, in het zonnetje. Ultiem weekend-gevoel! 😀

sushi_park

Je kunt met de ingrediënten heel erg variëren en zelf kiezen wat je wel of niet lekker vindt. Het belangrijkste zijn de sushi nori (het zwarte vel) en de Boursin, omdat je daarmee alles aan elkaar plakt.

Nodig voor mijn variant: mango – komkommer – avocado – nori – Boursin Knoflook & Fijne Kruiden – gerookte zalm

Neem een velletje nori en smeer ‘m in met een laagje roomkaas. Leg dan 1cm vanaf de bovenste rand een plak zalm over de hele breedte. Leg daar stukjes avocado, een lang stuk komkommer en stukjes mango op. Rol vervolgens de nori op en snijd met een heel scherp mes in kleine rolletjes. Leg de rolletjes op hun kant en je hebt sushi, woehoe!

Ik weet niet hoe het zit met jou, maar je kunt mij tijdens een borrel met weinig dingen blijer maken dan met sushi. En deze sushi is ook nog eens makkelijk zelf te maken én niet zo super zwaar op de maag. Een perfecte snack tijdens een flinke afzakker dus.

Dacht jij dat je roomkaas alleen door je pasta kon roeren(lekker studentikoos)? Je kunt dus veel meer met kruidenroomkaas. En daarom hou ik er zo van <3.

Lijkt het je wat, sushi met Boursin in plaats van rijst?

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Lekker op vrijdag: Sushi van zalm, mango, avocado, komkommer en… Boursin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *