Zomers: Zelfgemaakte ijsthee in de smaak groene thee kokos

Goedemiddag-bijna-goedenavond! Jemig, het is alweer zulk lekker weer! Wat een geluk hebben we dit weekend ☺. Ik heb vandaag gewoon, lach me niet uit om de burgerlijkheid, getuinierd! Hahaha (oké ik lach zelf al). Tuinieren is trouwens een groot woord, want ik heb alleen wat zaadjes geplant en een aardbeienplant (ik typte paardbeien) in de grond gezet. En ik wilde wat stenen verplaatsen, maar die kreeg ik niet uit de grond. Dus dat ga ik lekker aan een man overlaten.

Verder heb ik een beetje aangekloot in m’n huissie; bloemetjes neergezet, wat dingen verschoven. En straks moet ik nog afwassen, stom ☹. Maar men, ik ben echt kapotttttt!

Omdat het zo heerlijk warm was vandaag (ik begon de dag in mijn knalrode baywatch-bikini in de tuin, mmmmmm), wilde ik vanmiddag lekker iets verfrissends drinken. Eigenlijk wilde ik ijskoffie maken, maar ik heb zo’n mini-vriezer dat er geen grote bak ijs in past en ze hadden geen kleine bak bij de Dirk. Dus geen ijskoffie, maar in plaats daarvan maakte ik lekker ijsthee. Misschien had je het al op mijn instagram gezien óf gewoon in de winkel, maar Pickwick heeft een nieuwe smaak thee: Groene thee kokos. Geniaaaaaaaal, kan ik je vertellen. Gewoon warm is ie heerlijk, maar het leek me ook wel een lekkere smaak om een ijsthee van te maken. Hoe? Zo!

Nodig: Pickwick groene thee kokos – beetje suiker – ijsklontjes

Zet flink sterke thee en laat die goed trekken. Doe er een flinke schep suiker bij (dat is nou eenmaal lekkerder als je ijsthee maakt) en zet de thee in de koelkast voor een halfuurtje. Doe er bij het opdienen ijsklontjes in. Klaar!

Vet heerlijk!

Als het zulk lekker weer blijft, komen er binnenkort meer van dit soort receptjes langs. Zo wil ik binnenkort dolgraag een koud drankje maken van aardbeien, munt en basterdsuiker. En die ijskoffie, die moet er ook binnenkort maar wel van komen.

Heb jij lekker genoten van ’t warme weer? Er zijn vast genoeg mensen aan ’t barbecuen vandaag, of niet?

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

3 reacties op “Zomers: Zelfgemaakte ijsthee in de smaak groene thee kokos

  • Anoniem zegt:

    Ha dat doe ik ook altijd. Dit is trouwens wel met alle groene thee soorten heerlijk 🙂 Alleen vind ik suiker in m'n thee zo vies!

  • Wat leuk, deze suggestie voor de ijsthee, dank je wel…Die ga ik zeker vandaag nog maken voor mijzelf…Lekker als ik later in de middag met een boek of tijdschrift op het balkon zit…

  • Anoniem zegt:

    Ah die thee heb ik vorige week ook ontdekt! Heerlijk is ie! Als ijsthee met suiker erbij lijkt ie me dan ineens weer stuk minder lekker haha. Maar wie weet probeer ik het één dezer dagen eens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *