Gezond: Kikkererwten met spinazie, knoflook, brood, rozemarijn en komijn, met kip en feta

Hey daar! Ik at heel lekker (& gezond!) vandaag. Hoe was jouw dinner? Hebben er veel mensen gebarbecued, met dit lekkere weer?

Ik maakte een maaltijd die ik in Sevilla vaak op de kaart zag staan, maar het leek me te heftig om als hoofdgerecht te bestellen, omdat ik geen idee had of ik het lekker zou vinden. Dan maar zelf maken en kijken of het smaakt. And it dit! Wat ik at? Kikkererwten met spinazie, feta & kip. Maar de originele tapa (enkelvoud tapas) is alleen van kikkererwten en spinazie.

Nodig voor één persoon: 1 hand spinazie – ½ blik kikkererwten – 2 tenen knoflook – 1 snee bruinbrood – 1 eetlepel rozemarijn – 1 eetlepel komijn –beetje feta – 1 kleine kipfilet – olijfolie

De kikkererwten moeten heel lang koken; zo’n 25 tot 30 minuten. Dat ’t zo lang moest, wist ik niet, hahaha. Halverwege ging ik maar ff googelen op de kooktijd van kikkererwten en toen kwam ik er dus achter. Terwijl de rest van m’n maal al praktisch klaar was. Maar goed. Koken dus, 30 minuten. Ondertussen wok je spinazie in olijfolie met een teen knoflook. Scheur je bruinbrood in stukken en besprenkel met olijfolie en roer er een uitgeperste teen knoflook door. Bak dit vervolgens knapperig in een koekenpan. Als het echt goed knapperig is, ga je deze ‘croutons’ vermalen (in een vijzel bijvoorbeeld). Voeg de rozemarijn en komijn toe aan je broodkruim en probeer dit ook plat te stampen (een vijzel is hierbij echt wel handig, en anders ff slaan met de deegroller!). Meng dit met de spinazie. Bak ondertussen de kipstukjes gaar. Mix het spinaziemengsel met de kikkererwten en stamp nog een beetje fijn, maar niet alle kikkererwten platstampen. Serveer met feta erop en kip ernaast. Klaar!

Ik vond het gigantisch lekker. En best wel makkelijk klaar te maken. Een lekkere toevoeging zou nog zijn; limoensap. En de kip kun je prima achterwege laten, maar vond ik wel lekker er bij. En ergens kan ik me ook voorstellen dat dit maaltje lekker is met parmezaanse kaas, in plaats van feta. Maar dat moet ik eerst eens uitproberen.

Eet je wel eens kikkererwten? Ik nooit! Maar het is lekker hoor 😀

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Gezond: Kikkererwten met spinazie, knoflook, brood, rozemarijn en komijn, met kip en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *