Zomers: Zelfgemaakte limonade van aardbei en munt

OLA Amigos! Ik kan jullie vertellen dat ik echt een super heerijk weekend achter de rug heb. Jezus, wat goed. Het is zondagavond en ik zit muy tevreden op de bank dit blogje te typen, helemaal vrolijk & blij. Mét een heerlijk drankje erbij, en daar gaat deze blog over. Maar natuuuuuurlijk vertel ik je ook even waarom ik zo blij ben, want man, wat heb ik een leuk weekend achter de rug.

Zaterdagochtend begon geweldig met een meeting voor *le secret project* (waar jullie heel binnenkort meer over te horen krijgen!) en man, wat was dat een goeie meeting, jeeeeej! En daarna stond mijn zaterdag in het teken van de housewarming die mijn nieuwe roomie en ik zouden geven. En wiehoe, het was ZO geslaagd!! Echt, wat heb ik het leuk gehad. Ik hou helemaal niet van feestjes geven (wie wel) en dan dat iedereen afhaakt en je niet weet hoeveel boodschappen je moet doen en dat je iedereen moet vermaken en je een goeie gastvrouw wil zijn en iedereen drankjes en lekkers wil geven. Wat een toestand. Maar! We gaven desondanks toch een housewarming en het was leuk :D. Er kwamen een man of twintig, allemaal lieve leuke mensen en we hadden geweldig weer, which means; BBQ party in de achtertuin! Ik maakte trouwens ook nog zelf een soeppie, die erg in de smaak viel bij iedereen, dus dat recept komt ook zsm online (ik maakte alleen geen foto: foei!).

Maar, zaterdag was dus geweldig (L). En toen was het zondagochtend en heb ik heerlijk de ochtend in de tuin doorgebracht en een beetje shit opruimen van het feestje, maar dat viel allemaal giga mee. En ‘s middags ging ik naar de allerlaatste voorstelling van Vaslav, HUILLL! Vet jammer, maar het was weer prachtig! En naderhand hadden we eventjes een borrel, maar toen ging ik naar huis vrij vroeg; want ik had giga zin in mijn zondagavond. Men, is het al zondagavond?!

Oh en ik had dus zin in zondagavond want ik ging lekker koken, maar daarover gaat dit blogje niet, neeeee. Deze gaat over het drankje dat ik maakte; zelfgemaakte limonade. Vet heerlijk! En hier komt dan eindelijk het recept, na al mijn gelul in de ruimte.

Nodig voor één kan: water – een paar takjes verse munt – 4 aardbeien – 1 schepje suiker

Doe de munt, water en suiker in een kan. Snij de aardbeien (ik typte tomaten en vraag me opeens af of dat ook lekker zou zijn…) in partjes en doe die bij de kan in. KLAAR! Nou liet ik de kan wel even in de koelkast staan voordat ik m’n eerste glas inschonk, en toen zat er echt zo’n gigantische aardbeiensmaak aan. Het smaakte echt precies naar ranja, maar dan iets minder sterk en met een frisse ondertoon doordat je munt toevoegt. Het smaakt dus helemaal niet precies naar ranja. Maar, man wat is dit lekker!

Echt een aanrader voor een zomerdag 🙂

Nou, er komen nog blogs aan over o.a. mijn auberginedinner van vanavond, de tosti met aubergine, komijn en kaas van vanmiddag, de paprikasoep van gister én de risotto van donderdagavond. Genoeg te doen nog dus. Maar goed nieuws; er komt eindelijk een fatsoenlijke week voor me aan! Internet is in da house en ik heb een agenda waar zowaar niet iedere dag iets in staat. AWESOME.

See you soon!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Zomers: Zelfgemaakte limonade van aardbei en munt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *