Hee daar. In mijn vorige blogpost vertelde ik al vanalles over mijn fijne weekend. Zaterdag hadden we (m’n nieuwe roomie en ik) een housewarming en daarom maakte ik soep! Naast dat we gingen barbecuen en gewoon allemaal andere lekkere dingen aten, wilde ik ook soep maken en dus deed ik dat. Maar wel een makkelijke soep, want ik kookte voor een man of twintig, dus het moest niet teveel werk zijn. Paprikasoep it is! Dat maakte ik wel eens eerder, maar nooit op deze manier. Ik verraste mezelf dus ook toen bleek dat het gewoon gelukt was, awesome.
Nodig voor een man of twintig; een flinke pan soep: 3 zoete puntpaprika’s (ik had geel, oranje en rood) – 1 oranje paprika – 1 pot gegrilde rode paprika’s – 3 tabletten groentebouillon – 1 rode ui – 3 tenen knoflook – een beetje tabasco (of sambal) – peper & zout – slagroom
Snij de rode ui in kleine stukjes, pers de knoflook er over uit en doe dit in de pan en bak het glazig, op middelmatig vuur in olijfolie. Zorg dat de knoflook niet gaat verkleuren, dan wordt het bitterder van smaak. Dus gewoon het vuur laag tot middelmatig zetten. Ondertussen snij je de paprika’s in stukken. Die voeg je ook toe aan de pan met ui en knoflook. Bak de paprika’s ook een beetje glazig. Voeg daarna flink wat water toe, tot iets onder de rand van de pan, voeg de groentebouillontabletten toe en laat dit lekker pruttelen. Oh, vergeet niet ook de gegrilde paprika’s er bij in te doen. Die kook je gewoon mee. Of naja, koken, pruttelen eerder.
Pureer na een minuut of 20 de soep tot een gladde paprikasoep (staafmixer!). Doe er vervolgens een scheut slagroom bij en ga proeven! Als het saai is kun je er wat tabasco of sambal doordoen (ik deed tabasco, een paar drupjes).
Nou, dat was het recept voor een mooie paprikasoep! Makkelijk, héél goedkoop voor zo’n groot gezenschap en hij viel hier dus erg goed in de smaak!
Oerigens maakte ik ook nog zelf guacamole, die we serveerden bij nachochips, omnomnom. Voor zelfgemaakte guacamole heb je nodig: 2 eetrijpe avocado’s, 1 zo’n klein bakje sour cream, 1 uitgeperste teen knoflook, peper & zout. De avocado’s prak je en meng je met de sour cream en knoflook. En peper en zout. Klaar. Super makkelijk, maar echt gigantisch lekker. In combi met nacho’s, op stokbrood, of gewoon om met je vinger uit het schaaltje te eten, hahaha. Oh, en om de guacamole mooi groen te houden moet je de pit van de acovado er in laten liggen!
Nou, dat waren de recepten van de housewarmingggggg!
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Anoniem zegt:
MMM. Klein beetje sambal, tabasco of een rood pepertje door je quacemole maakt 'm nog smaakvoller!
leonie zegt:
Mmmm 🙂
Sandra zegt:
Klinkt goed! Je hoeft alleen de ui niet fijn te snipperen als je hem toch gaat staafmixen… 😉 scheelt weer werk… 😉 En ik ben het met anoniem eens, tomaat en limoensap door guacemole zijn eigenlijk onmisbaar… Oe en geen dille, maar koriander… 🙂
leonie zegt:
haha thanks voor de tip!
Daphne zegt:
Die paprikasoep lijk me erg lekker.
Ik zou de soep na 't staafmixeren wel nog even door een zeef wrijven, 'k vind velletjes en stukjes in roomsoep nooit zo lekker.
leonie zegt:
ja, dat is best een goede tip!
amberkamminga zegt:
Die soep was echt heeeerlijk! Terwijl ik echt geen soep-mens ben.
leonie zegt:
Jeeej!
Anoniem zegt:
Die guacamole wordt pas echt goddelijk als je er minuscuul gesneden cherrytomaatjes, sap van een halve limoen, kléin beetje chilipoeder en evt ook nog wat dille in doet 😉
leonie zegt:
Mjam!