Vega: Pannenkoeken met brie, spinazie, noten, honing en champignons

Hey daar! Vandaag had ik geen inspiratie voor m’n avondeten, kan gebeuren. En dus postte ik een oproepje op facebook en het voordeel van zo’n giga facebookpagina is dat je echt megaveel reacties krijgt. Niet alleen voor mij handig, want ik wist meteen wat ik wilde eten, maar ook voor jullie onderling; kunnen jullie elkaar ook lekker inspireren. Awesome!

Op die post met de vraag wat júllie vanavond zouden eten, reageerden een paar mensen met pannenkoeken, spinazieachtige-dingen en iemand had iets met champignons. BINGO! Meteen had ik zin in pannenkoeken. Met champignons. En spinazie. Daar verzon ik brie, noten en honing bij (omdat die combi eens eerder al héél geslaagd was op een pizza). En omnomnom, wat heb ik lekker gegeten. Maar eerlijk; de pizzavariant hiervan is lekkerder. Anywayzzzz, hier het recept:

Nodig voor één persoon: heel weinig pannenkoekenbeslag; genoeg voor 1 pannenboek – 3 dunne plakjes brie – 50gr spinazie – een beetje studentenhaver – 50 gr champignons

Bak de spinazie in olfijolie tot ‘t mooi egslonken is. Hou eht dan even apart. Bak ook de champignons zodat ze mooi glazig zijn. Bak vervolgend een pannenkoek aan 1 kant helemaal gaar en knapperig en keer ‘m dan om. Leg op de gare kant de dunne plakjes brie zodat die een beetje kunnen smelten. Je kunt je pannenkoek nu niet meer keren, maar als het goed is is dat ook niet nodig. Serveer de spinazie, champignons en noten in de pannenkoek en schenk er wat honing overheen.

De combi klinkt misschien een beetje gek, maar dit is echt zooooo lekker.

En oké, ik moet toegeven dat ik zelf twee pannenkoeken at (en dus 100gr spinzie en 100gr champignons), maar volgens mij is dat een vrij grote portie voor 1 persoon. Maar ik ben daarin het beeld heelmaal kwijt, omdat ik zelf zulke bizarre porties eet de ene dag en de andere dag amper wat, hahaha. Nou, daar heb je dus echt vet veel aan 😀

Lijkt dit recept je lekker?

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Vega: Pannenkoeken met brie, spinazie, noten, honing en champignons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *