Zomers: Gegrilde aspergetips, paprika en aubergine met mozzarella in Parmaham

Oooh jongens. Ik vind het altijd een ramp om een fatsoenlijk blogje te schrijven met een glas wijn achter de kiezen. Ik moet zeggen dat ik echt verrukkelijek rosé aan het drinken ben (Château la Gordonne van AH, 5 eu), maar het kost me moeite iets fatsoenlijks te schijven. Oké, hier gaan we.

Vanavond had ik zin in gegrilde groentes en dus zocht ik eens een receptje daarmee in de Appie app en ja hoor; ik vond dit. Ik maakte het natuurlijk wel een beetje op m’n eigen manier, namelijk zo:

Nodig voor 1 persoon: 1,5 bol mozzarella – 1 limoen – 100 gram aspergetips – 1 zoete puntpaprika – 1 pakje AH Parmaham -1 aubergine – zout&peper – olijfolie

Je snijdt de bollen mozzarella in 2en en legt deze in een bakje. Daarbij doe je het sap van een uitgeknepen limoen en wat peper en zout. Ondertussen snij je een stukje van de onderkant van de aspergetips er af, snij je een rode puntpaprika in grove stukken en de aubergine in plakjes van 5mm. Ik deed er nog ui bij, maar die kun je beter achterwege laten (bah). Alle groentes doe je in een bak en daar strooi je wat zout&peper over, flink wat olijfolie en  wat limoensap. De groentes grill je dan portie voor portie (omdat er anders teveel in de pan ligt) in een koekenpan. Ondertussen vouw je de gezuurde mozzarella in plakjes parmaham. Als de groentes klaar zijn bak je de mozzarellapakketjes eventjes aan zodat de kaas zacht wordt en de ham knapperig. Dan doe je op ‘t laatst heel even nog de groentes in de pan, voor wat extra smaak van de ham en om op te warmen en dan dien je op (groentes op je bord en mozzarellapakketjes er bovenop).

Ik vond het echt VET lekker. Wiehoe! Ik had nog nooit van m’n leven ooit asperges gekocht en ik lust de witte dan wel niet echt graag, de groene zijn héérlijk gegrild. Ik vond ‘t echt een top-maaltijd. En dronk er heerlijke rosé bij ;-). Nou, dat ging best goed, toch? BYEBYE!

Misschien vind je dit ook lekker:


10 reacties op “Zomers: Gegrilde aspergetips, paprika en aubergine met mozzarella in Parmaham

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *