Lunch: Koude couscoussalade met meloen, munt, feta en honing

Hallo allemaal! Gisteravond ben ik naar het concert van Alicia Keys geweest in de Ziggo Dome! Niet dat ik zo’n Alicia Keys fan ben, maar ik kon er via een bedrijf, samen met een collega heen, echt top! Voorafgaand aan het concert hebben we sushi gegeten bij Ichi-e en dat was me een partij lekker! Oeiii! Volgens mij niet erg goedkoop, maar wel echt smakelijk. En heel dicht bij alle concertzalen bij de Arena in de buurt.

Ook weet ik al wat ik vanavond ga eten want een van de meiden die dit had georganiseerd tipte me een zelfmaak-hamburger die me echt HEEL lekker lijkt. Bovendien eet ik vanavond bij Bas en die houdt wel van een lekkere burger. Daar vanavond dus meer over:)

Nu even over m’n lunch van vandaag. Ik was enorm brak en had totaal geen zin om boodschappen te doen, dus flanste ik een lunch in elkaar met dingen die ik nog in huis had. Het werd een kleine Couscoussalade met feta, meloen, munt en honing. Delicious!

Nodig voor een éénpersoonslunch: 50gr Couscous – oranje meloen (cantaloupe) – feta – verse munt – 1 eetlepel honing

Je giet wat kokend water bij de couscous en laat dit intrekken. Ondertussen snij je wat meloen in kleine stukjes en wat verse muntblaadjes fijn. Dan meng je de meloen, feta en munt door de couscous en je topt af met wat honing. Daarna is het wel lekker om het nog even in de koelkast te zetten, zodat het goed koel is. Erbij drink je water met een limoentje en ijsklontjes er in en dan wordt je DOLgelukkig!

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Lunch: Koude couscoussalade met meloen, munt, feta en honing

 • Wow Leonie dit is echt zo'n mega leuk recept, het lijkt me echt heerlijk! Dit ga ik binnenkort maken bij een stukje vlees op een warme dag, dankjewel voor het recept!

  • Nice! Ik hoop dat je 't lekker vindt! Ik kreeg de tip trouwens van een collega, dus niet helemaal mijn eigen recept. En misschien is 't nog lekkerder met watermeloen!

   Blog je erover als je 't maakt?

 • Anoniem zegt:

  Wat ik mij afvraag, hoe zorg je er voor dat je couscous mooi los en niet te plakkerig is? Je zegt "giet er wat water bij", maar dat komt best nauw toch, als je te veel hebt blijft het al gauw plakkerig? (ik bak het meestal nog even op in de pan)

  • Hmmm om eerlijk te zijn doe ik er altijd gewoon maar wat water bij.. Eerder deed ik wel gelijke verhouding (50gr couscous 50ml water), maar tegenwoordig schenk ik 't er gewoon bij en als het binnen 2 minuutjes niet mooi is geweld (te nat of te droog), doe ik er nog wat water/couscous bij.. Ik heb nooit een probleem met dat het te nat of te droog wordt uiteindelijk! Ik gebruik overigens de couscous van Ah eigen merk, misschien dat dat de magic trick is? 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *