Mexicaans: Chorizoburgers met guacamole, tomatensalsa en gekruide aardappelpartjes

Hoi allemaal! Gisteravond heb ik op aanraden van iemand een soort Mexicaanse hamburger gemaakt, waarbij je chorizo door je hamburger-gehakt kneedt. En het was lekker, pfoe! Met daarbij zelfgemaakte guacamole, waarvan ik de knoflooksmaak nu nog proef (nooooo).

Nodig voor twee personen: 2 hamburgers – stuk of 10 plakjes chorizo – ciabatta – tomatensalsa met jalapeño (Casa fietsa) – 1 tomaat – 2 avocado’s – 1 teen knoflook – 1 rode peper – 1 eetlepel sour cream – gekruide aardappelpartjes van Avico

Verwarm de oven voor en bak de mini ciabatta’s af, eventueel met wat kaas ertussen om te smelten. De chorizoburgers maak je door de hamburgers uit elkaar te trekken en dit vlees te mengen met in stukjes gesneden chorizo. Daarna kneed je er langwerpige hamburgers van ivm je broodje. De guacamole maak je door twee avocado’s fijn te prakken, hier 1 teen knoflook, fijne stukjes rode peper en de sour cream door te mengen. Daarna hou je de pit in de guacamole, omdat daardoor de avocado niet verkleurt (bruin wordt). Je frituurt de aardappelpartjes, grillt de hamburger tussen een grill (zo’n ding moet ik ook hebben!) en bouwt ondertussen je broodje op door er plakjes tomaat op te doen met wat tomatensalsa, flink wat guacamole en natuurlijk de burger. Daarbij serveer je dan nog sour cream los op je bord; lekker bij de aardappeltjes.

Ik ben echt heel blij met dit recept want het was súper lekker. Onze broodjes hadden wel wat te lang in de oven gezeten (oeps, vergeten) dus dat doe ik de volgende keer anders, maar verder héérlijk!

Misschien vind je dit ook lekker:


5 reacties op “Mexicaans: Chorizoburgers met guacamole, tomatensalsa en gekruide aardappelpartjes

  • Helpt het echt dat als je de pit van de avocado in de guacamole houdt dat de avocado niet bruin verkleurd? That's awesome! Ik gebruik zelf altijd citroen- of limoensap, maar die zure smaak past niet overal bij. 🙂 BTW: Knoflook in de guacamole is echt heerlijk!
    Gebruik je trouwens de hele rode peper incl. de zaadlijsten? Ik gebruik de zaadlijsten soms wel (als vriendlief niet mee-eet), maar als de zaadjes overblijven, zaai ik ze in wat grond en binnen een paar maanden heb ik hele mooie en verse rode pepertjes. 🙂

  • Anoniem zegt:

    Ik zou persoonlijk geen knoflook door mijn guacamole doen, dan is de hele frisheid eraf. Ook kan je er wat citroensap doordoen, lekker en helpt ook tegen het bruin worden.

  • Net voor het avondeten deze burgers gemaakt, super lekker. Ik had toevallig nog wat zongedroogde tomaatjes over en heb dit met de chorizo door de burgers gemengd. Was ook erg geslaagd. Bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *