Zelfgemaakte coleslaw

Hoi! Gisteravond stond ik in de supermarkt en was ik op zoek naar coleslaw of farmer salade, maar ik kon geen goede vinden. En toen dacht ik: maar heyyyyy dit kan ik vast ook zelf maken? En zo ging ik aan de slag.

Op internet vond ik een makkelijk recept en dat heb ik opgevolgd. In alle schaamte moet ik wel toegeven dat toen ik de ingrediënten ging zoeken in de supermarkt, ik erachter kwam dat ik helemaal niet weet hoe een witte kool eruit ziet. ERG HE! Ik eet dat alleen maar verwerkt in salades uit de supermarkt, maar nooit gewoon los. Waar gebruik je ooit een losse witte kool voor?! (Ik heb een halve kool over: help, wat doe ik daar mee?!)

Echt heel erg. Maar goed; ik ben een kind van m’n generatie. Anywayyyy; ik scoorde m’n witte kool en nog wat andere ingrediënten en maakte daarmee een heerlijke coleslaw. Aan de slag!

Nodig voor een flinke bak (bijgerecht): 150gr witte kool – 75gr peen julienne – 50gr radijs – 50 ml yoghurt – 40gr mayonaise – 1 el azijn – 1/2 citroen – 1 el honing – zout & peper

Snijd de kool en radijs in kleine stukjes. Meng dit met elkaar en met de peen julienne in een kom. Meng ook alle vloeistof met elkaar (yoghurt, mayo, azijn, citroensap en honing) en breng dat op smaak met peper en zout. Doe de saus door de groentes en klaar is je zelfgemaakte coleslaw. SUPER simpel!

De coleslaw wordt lekkerder naarmate hij langer staat en je kunt ‘m een paar dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast. Mjam!

Jan en ik vonden het allebei heel erg lekker. We gebruikten de coleslaw als bijgerecht bij de pulled beef die we op wrapjes aten. En dat was echt verrukkelijk!! Ik ga proberen om het recept van de pulled beef ook nog online te zetten, maar die is nog al ingewikkeld en helemaal niet GWESSE-proof…

Ben jij zo iemand die ook alles gewoon uit een bakkie in de supermarkt koopt, of maak je dit soort salades juist graag zelf? Ik heb de smaak nu wel een beetje te pakken en heb bijvoorbeeld ook zin om m’n eigen kip kerrie salade te gaan maken enzo, haha. LOVE IT 😀

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

8 reacties op “Zelfgemaakte coleslaw

 • “Waar gebruik je ooit een losse witte kool voor?! (Ik heb een halve kool over: help, wat doe ik daar mee?!)”

  Je kan er zuurkool van maken, maar het is ook prima om in een wokgerecht te verwerken.

 • Kijk regelmatig op jou website voor snelle recepten, love it! Soms mis ik wel wat foto’s in een artikel.. zoals tijdens het bereiden of een goede na foto.

 • Chantal zegt:

  Een tip voor je eigen coleslaw is eens met karnemelk te maken! (Met wat mayonaise en witte wijn azijn en suiker peper en zout) vond ik echt een typisch Amerikaanse smaak er aan geven! Zou zo nooit karnemelk drinken maar past er perfect bij.

 • We maken onze coleslaw ook steeds zelf, veeel lekkerder dan de voorgemaakte uit de supermarkt.
  Ik maak hem wel wat anders: witte en/of rode kool, rode ajuin, appel en wortel. Lekker zoet en verfrissend bij een zomerse BBQ.
  Het is inderdaad zo dat je veel witte/rode kool overhebt erna want ik gebruik maar 1/4e van de kool voor de coleslaw zelf. De overschot kan je gebruiken in een wok ofwel ook heerlijk in een stampot met aardappelen en spekjes bij, jum!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *