Zandtaartjes met mango, framboos & pistache

Hallo! Zoals je misschien al hebt gelezen heb ik vorige week een driegangendiner aan huis klaargemaakt, omdat we vanwege het Cornonavirus niet naar restaurants kunnen. Op het menu stonden: Vitello Tonnato, Steak tartare en als dessert deze zandtaartjes en vandaag deel ik het recept van die laatste gang met je.

Ik maakte zandtaartjes die ontzettend lekker waren, maar niet helemaal werden zoals ik had gehoopt. Toch is dit een lekker makkelijk toetje. Dus misschien is het wat voor je…

Nodig voor 6 taartjes: 1 eetrijpe mango – 1 bakje mascarpone – 6 zandtaartjes (kant en klaar, uit het bakschap) – 18 frambozen – beetje verse munt – pistachenootjes (je houdt wat van de vulling over, maar dat is niet erg)

Meng de mango met mascarpone door er een staafmixer op te zetten. Het wordt dan een glad papje. Het probleem is alleen dat het papje dunner werd dan gepland; ik had gehoopt dat het een soort dikke pap zou zijn die dan op dat taartje kon draperen, maar het stroomde er bijna uit, zo nattig als het was. Als je hier een goede oplossing voor weet (iets met opgeklopte slagroom misschien?); laat je horen.

Top die taartjes vervolgens af met frambozen, wat verse munt en wat in de pan gebakken pistachenootjes en klaar is je makkelijke toetje!

Ik zei toch dat het makkelijk was ;-).

En ik vond het echt wel heel erg lekker, alleen doordat die mascarpone-mango-zooi zo dun was, was de verhouding zandtaart vs de rest een beetje heftig. Ik had gehoopt dat ik een dikke massa zou hebben die ik dan op het taartje kon smeren in een lekkere dikke laag, maar dat was nu niet het geval. Dus laat je vooral horen in een reactie als jij de oplossing weet.

Either way was het een lekker toetje en een heel geslaagd driegangendiner. Ik kan ten zeerste aanraden om dit thuis ook na te maken. Dus waar wacht je nog op? Op naar de supermarkt!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

5 reacties op “Zandtaartjes met mango, framboos & pistache

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *