Steak tartare met frites

Hey you! De tijden van Corona zijn gekke tijden en omdat we niet naar de horeca kunnen, moet de horeca maar naar je huis komen. Dat kan door van allerlei lekere gerechten bij de tofste restaurants te bestellen, maar ook door zelf de keuken in te duiken voor een lekker driegangendiner. En precies dat laatste deed ik vorige week.

Voor één avondje opende de nieuwe Franse bistro Léonie in Haarlem Noord en ik -chefkok én bezoeker van dit pareltje- dook de keuken in om voor mezelf en Jan en luxe maaltje te verzorgen.

Als voorgerecht aten we simpele Vitello Tonnato (recept hier), als hoofdgerecht steak tartare en na zandtaartjes met pistache en mango. Benieuwd hoe ik m’n steak tartare altijd maak? Lees verder!

Nodig voor 2 personen: 2 biologische biefstukjes – 1 theelepel mosterd – 2 theelepels mayonaise – scheutje olijfolie* – 10 dashes tabasco – 10 dashes worcestersaus – 1 theelepel ketchup – een pluk verse peterselie (liefst krulpeterselie) – 1 augurk – paar kappertjes – peper & zout – 2 verse eieren – beetje truffelmayonaise

Lekker voor erbij: Franse frietjes (ik heb altijd die van AH eigen merk, die zijn het lekkerst uit de Airfryer) en gemengde sla met een beetje azijn of standaard sladressing.

Snijd de biefstukjes zo fijn mogelijk. Dit kun je doen met een heel scherp mes, maar ik doe ze tegenwoordig in grove stukken in mijn hakmolen. Die maakt er perfect klein vlees van; perfect voor een tartare (of als je zelf gehakt wil maken).

Meng alle natte ingrediënten met elkaar: mosterd, mayo, tabasco, worcestersaus en ketchup. Roer dit door het vlees heen.

Snijd de augurk en peterselie fijn. Meng ook dit door het vlees, samen met de kappertjes. Kruid de steak tartare dan met peper en zout en klaar is ‘ie!

Ik steek ‘m dan door een steekring en serveer bovenop een rauwe eidooier en een toefje truffelmayonaise.

Erbij maak ik altijd Franse frietjes uit de Airfryer (iets van 12 minuten op 180C) en gemengde salade met van die standaard sladressing erdoor. VET heerlijk. Eet smakelijk!

woe7

Jaaa mensen, dit was dit goddelijk. Echt alsof we even lekker uit eten waren :D.

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!


2 reacties

Marit -

Oeeeh dat ziet er heeeeeerlijk uit. Ik vind een rauw eigeel eten alleen altijd best een beetje spannend. Heb gehoord dat je daar ook echt wel ziek van kan worden, klopt dat? Ik ga het wel echt een keertje maken, ziet er goddelijk uit.

leonie -

Ja het kan wel.. Ik gebruik altijd alleen kakelverse eieren hiervoor. Maar het blijft een risico, ivm Salmonella…

Reageer ook