Vitello Tonnato

Hey hey! Vorige week hielden Jan en ik een date night bij ons thuis. Nu we niet naar de horeca kunnen, moeten we er zelf maak iets leuks van maken. En boy; dat hebben we gedaan. Op woensdag gingen we samen uit eten in restaurant Ter Veld; een nieuwe Franse bistro in Haarlem Noord, dat voor één avondje open ging.

Ik, chefkok én bezoeker van dit nieuwe pareltje in de stad, dook de keuken in voor een driegangendiner, waarvan deze Vitello Tonnato het voorgerecht was. Klik hier als je benieuwd bent naar het recept voor het hoofdgerecht (Steak tartare) of het desert (zandtaartjes met mango en pistache). Of blijf lekker hangen voor mijn simpele recept voor Vitello Tonnato.

Nodig voor 2 personen (voorgerecht): 100gr tonijn uit blik (in olijfolie) – 3 el mayonaise – sap van 1/2 citroen – gemengde sla – 200gr gebraden fricandeau (broodbeleg) – kappertjes

Meng de tonijn in een hoge kom met de mayonaise, citroen en een beetje water. Zet de staafmixer erop en mix dit totdat het helemaal een glad papje is. Je wil geen stukje tonijn meer zien. Dit is je tonijn-mayonaise.

Leg dan de fricandeau op een plat bord, leg er een beetje sla op en top af met de tonijn-mayonaise en kappertjes. Klaar!

Ik zei toch dat het simpel was? 😉

woe6

En LEKKER dat dit was. Ik vind het echt een hit. Misschien maak ik dit komend jaar wel met Kerst, hahaha.

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *