Quesadilla’s met biet, pompoen en geitenkaas

Hey you! Vorige week maakte ik een lekker recept met bietjes, pompoen en geitenkaas en ik had nog wat van dat mengsel over. Dat besloot ik tussen wraps te doen en die te grillen in een tosti-ijzer, zoals je met quesedilla’s doet en dat werd echt VET lekker. Dus ik wil bij deze graag het recept even helemaal voor je uitschrijven, zodat jij dit ook kunt maken.

Het is een lekkere lunch, maar ook chill als lichte avondmaaltijd. Misschien lekker in combinatie met een kleine salade of gewoon zo. Kijk maar even!

Nodig voor twee personen (lunch): 4 kleine tortilla’s –  bietjes – beetje pompoen – geitenkaas – verse tijm – 2 eetlepel crème fraîche

Omdat ik kookte met dingen die ik over had, heb ik geen precieze hoeveelheden voor je. Maar! Gebruik gekookte bieten en hou de verhouding aan dat je 50/50 biet vs pompoen hebt. En dan gewoon lekker veel geitenkaas en tijm.

Goed; kook de bietjes als dat nog niet het geval is. Je wil gare bieten hebben voordat je ze op de wrap doet.

Kook of grill ook de pompoen. Bijvoorbeeld door ze in stukjes in de oven te doen met wat olijfolie voor 20-30 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Je kan de pompoen ook gaar koken in een minuut of 20. Overigens kun je de schil van de pompoen gewoon eten!

Meng de pompoen met de bietjes en zorg dus voor een 50/50 verhouding, Meng daar dan ook geitenkaas en lekker veel tijm doorheen. Je hoeft niet zuinig te doen met de geitenkaas.

Smeer kleine wrapjes in met crème fraîche en beleg met een beetje van je pompoen-biet-geitenkaas-tijm-mengsel. Beetje peper en zout erbij. Vouw de wrapjes dicht en leg ze tussen een tostigrill. Bak ze af totdat ze mooie bruine streepjes hebben. Eet smakelijk!

IMG_1182

Oeeeeeh ik vond dit echt HEEL erg lekker en zou dit absoluut nog eens maken.  De smaken combineren heel lekker bij elkaar en als je lekker veel geitenkaas toevoegt is het helemaal top. Mjam! Wat een chille vega lunch of avondmaal. Yay!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

4 reacties op “Quesadilla’s met biet, pompoen en geitenkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *