Goedemorgen mooie mensen! Welkom bij mijn eerste blog van 2021! Het is tijd om de kerstrecepten weer van de homepage weg te bloggen met nieuwe recepten, lekker voor het nieuwe jaar. Vandaag deel ik daarom een heel lekker en voedzaam maaltje met je: zalm met teriyakisaus en lekker veel groene groentes. Mjam!
Nodig voor 2 personen: 2 zalmfilets – 1 blok rijstnoedels – groene asperges – 1 kleine broccoli – 1/2 courgette – een paar doperwten – teriyakisaus – sesamzaadjes – beetje chiliflakes
Bereiding
De broccoli maak je klaar in de oven. Snijd de roosjes van de broccoli, meng met een scheut (wok)olie en wat chiliflakes en verdeel over een bakplaat (eventueel bekleed met bakpapier). Bak de broccoli 25 minuutjes op 180C knapperig.
Ondertussen snijd je de courgette en asperges in stukjes. Wok deze in een wokpan met een scheutje (wok)olie en voeg de doperwten ook toe en wok een minuut of 5 op hoog vuur.
Laat de noedels heel even gaar worden in een pannetje met kokend water. Rijstnoedels zijn binnen no time gaar; dit duurt echt max 2 minuten. Laat ze dan even apart staan.
Haal alle groentes uit de pan en meng met de noedels. Roer als ze klaar zijn ook de broccoliroosjes uit de oven hierdoor.
Bak vervolgens de zalm in de pan. Doe een beetje olie in de pan, zet het vuur op middelhoog en leg de zalm er in. Bak ‘m 3 minuutjes aan de ene kant en keer ‘m dan om. Bak ‘m net zo lang totdat hij mooi verkleurd is aan de buitenkant. De binnenkant mag nog een beetje doorzichtig zijn. Of hoe noem je dat?! Ja flubberig, maar dat klinkt goor. Maar ik hoop dat je snapt wat ik bedoel haha.
Schenk als laatste de teriyakisaus bij de zalm. Ik gebruikte ongeveer een half flesje. Je hebt het vuur nog steeds op middelhoog staan. Bak dit 1 minuutje mee.
Serveer de zalm met teriyakisaus op de noedels. Je kunt de overige teriyakisaus prima ook erbij schenken. Oh en top af met wat sesamzaadjes. Klaar!
Ik vond het echt een heel lekker recept. Mega chill omdat je lekker veel groentes binnenkrijgt. En mannn wat is zalm toch lekker. Ik ga dit jaar echt meer zalm, of überhaupt vis eten denk ik. Zin in!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept makkelijk terugvinden om later nog eens te maken? Bewaar onderstaande foto dan op Pinterest! Dan kom je met één klik bij dit recept terug.
Volg mij op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Dagelijks receptinspiratie op Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!
Mieke zegt:
Heel lekker deze!! Komende week ga ik deze nogmaals maken 🙂
leonie zegt:
Jaaa lekker he? Leuk om te lezen <3