Vega schnitzels in gorgonzola-roomsaus

Goedemorgen fijne mensen! Ik dacht; we beginnen het jaar meteen goed. Meteen met de aller lelijkste foodfoto die ik in tijden heb gemaakt. Maar dit recept komt dan ook uit het hoofdstuk ‘intens lelijke gerechten’ uit mijn tweede kookboek, haha. Ik maakte vorige week een vega Scaloppa; de vegetarische variant van Scaloppa alla gorgonzola. Dat is een gerecht dat je bij een Italiaan kan eten (of bestellen, wat ik vaak doe) en het bestaat meestal uit een of ander stuk vlees in een romige gorgonzola-saus. SUPER lekker vind ik het.

Nu heb ik ergens vorig jaar de Auf Wienerschnitzels van De Vegetarische Slager ontdekt en die zijn echt heel heel heel erg lekker. Dit heeft echt nietssss met karton te maken en dat is wat mij betreft een uitstekende graadmeter voor een vleesvervanger. De Auf Wienerschnitzel is een hit, I’m loving it. En toen dacht ik; wat nou als ik die eens probeer in die geniale gorgonzola-saus die ik een paar jaar geleden al in mijn boek schreef… Zou het werken?

Je komt er zo achter! Maar ik verklap alvast één ding; laat je vooral niet misleiden door de intens lelijke foto bij deze blogpost. Sommige gerechten zijn gewoon ontzettend lelijk. Kunnen ze ook niets aan doen.

Nodig voor 2 personen: 2 Auf Wienerschnitzels van De Vegetarische Slager – 200gr gorgonzola – 1 teen knoflook – een scheut witte wijn – een half flesje kookroom – 1 eetlepel maizena – krieltjes in de schil – 2 stronken witlof

Bereiding
Snijd de krieltjes door de helft en meng met een beetje olie. Bak ze in de Airfryer in 15-20 minuutjes mooi goudbruin (180C) of leg ze op een bakplaat in de oven en bak ze zeker 40 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Mijn voorkeur heeft uiteraard de Airfryer; de rauwe aardappeltjes worden echt héél erg lekker bruin en knapperig van buiten en dan nog lekker zacht en stevig van binnen.

De schnitzels bak je in een klein laagje olie in de pan op middelmatig vuur rondom bruin. Hier ben je zo’n 10 à 15 minuten mee bezig.

Maak ondertussen de gorgonzola-saus. Dit is behoorlijk simpel. Doe een laagje water in de pan (ongeveer 1cm hoog) en schenk er kookroom en een scheut witte wijn bij. Doe de gorgonzola er in stukken bij en roer alles lekker door elkaar op middelhoog vuur, totdat de gorgonzola helemaal gesmolten is. Pers de teen knoflook uit en roer dat er ook doorheen. Maak dan een papje van 1 eetlepel maizena en een scheut witte wijn. Zorg dat dit een glap papje is, zonder stukjes. Schenk een heel klein beetje van dit papje bij de gorgonzola-saus en roer goed door elkaar. Je merkt al snel dat de saus wat dikker wordt. Schenk er zoveel van het maizena-papje bij, totdat de saus volgens jou de gewenste dikte heeft. Klaar!

Schenk de gorgonzola-saus bij de vega schnitzels in de pan en zet het vuur laag. Snijd nog even de witlof in stukjes. Die eet je er gewoon rauw bij en dat klinkt saai, maar witlof is heel lekker in combinatie met de romige gorgonzola-saus.

Doe alles op een diep bord en eet smakelijk! 😀

vega_schnitzels2

Tja en dan ziet het er niet uit, maar het is wel zooooo lekker. Ik vond dit echt een héle goede vegetarische variant van Scaloppa en kan prima de rest van m’n leven verder met deze versie ipv de vlees-versie. Dus zowel voor de liefhebbers van Scaloppa a la gorgonzola is dit een goede vega variant áls voor de mensen die Scaloppa niet kennen; dit is een vet heerlijk vega recept en je wil het. ENJOY!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept makkelijk terugvinden om later nog eens te maken? Bewaar onderstaande foto dan op Pinterest! Dan kom je met één klik bij dit recept terug.

vega_schnitzels_pinterest

Volg mij op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Dagelijks receptinspiratie op Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Vega schnitzels in gorgonzola-roomsaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *