Kant & klaar #76: Verse pizza tonno van Albert Heijn

Door Elske – Leuk dat je weer meeleest met kant & klaar! De laatste was alweer een tijdje geleden, dat was namelijk nog voor de kerst. De laatste maaltijd die ik testte was een kant-en-klare verse pizza van Lidl en vandaag ga ik lekker door met het testen van verse pizza’s. Dit keer eentje van Albert Heijn.

Het assortiment
In de vorige kant & klaar vertelde ik je dat ik de keuze bij Lidl behoorlijk ruim vond en ik daardoor keuzestress had. Nou, ik kan je vertellen dat die keuzestress bij de Albert Heijn XL nog een tikkeltje groter was. Zóveel, bijna teveel, keuze voor een twijfelkont als ik. Maar als je liever ruime keuze hebt (groentebodem, normale bodem, dikke bodem, dunne bodem en dan heb ik het nog niet eens over de toppings) dan zit je hier dus wel goed! Ik koos voor de pizza tonijn, want daar had ik wel zin in vanavond. Eenmaal bij de kassa zie ik wel dat deze pizza niet goedkoop is: €5,39 per pizza. Nou, dat moet het dan allemaal maar waard zijn.. Let’s test!

De bereiding
Net als eerder geteste verse pizza’s bereid je ook deze op 240 graden voor zo’n 6-8 minuten. Nu hebben wij net een nieuwe keuken en oven, dus onze oven haalt de 240 graden en kan zelfs hoger, maar hiervoor had ik een combi-magnetron die niet hoger kwam dan 220 graden. Albert Heijn houdt hier rekening mee door er een alternatief bij te vermelden voor ovens tot 220 graden: dan moet de pizza 8-10 minuten bakken.

Kant&klaar76_pizza_tonijn_1

De smaak
Nadat de pizza bij mij 8 minuten in de oven heeft gezeten belandt ‘ie op mijn bord. Het ruikt in ieder geval heerlijk. Tenminste, vind ik, je moet wel van tonijn houden, want die lucht overheerst. Maar dat vind ik prima, anders had ik uiteraard niet voor deze smaak gekozen.

Er zit voldoende tonijn op de pizza, dat combineert lekker met de rode ui en de gesmolten mozzarella. De bodem is lekker knapperig, niet te dun, niet te dik, eigenlijk precies hoe ik hem graag wil! Ik vind deze pizza niet onderdoen voor een pizza die je in een pizzeria eet. Oké daar is íe wel een stukje groter, maar ook een stukje duurder. Een prima alternatief als je het mij vraagt! Neem hem dan wel even mee bij je weekboodschappen of als je toch bij de Albert Heijn bent en bewaar hem in de koelkast. Want we weten allemaal dat je niet alleen voor een pizza op de fiets stapt naar de Appie in de buurt. Dan laat je toch eerder bezorgen. Offff… bestaan er mensen die dit wel doen?

Dus Els, je bent enthousiast, 5 sterren? Nee, dat niet. Ik moet in deze serie natuurlijk wel een beetje met elkaar blijven vergelijken en ik vond de pizza van de Lidl uit Kant & klaar #75 ook echt heel erg lekker en een keer wat anders. Die kreeg 4 sterren en was een stuk goedkoper. Deze pizza krijgt dus 3/4 sterren, gewoon een dikke punt aftrek voor de hoge prijs.

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *