Leo’s leven 21: happy new year (mag het nog?)

Hey allemaal! Jaaaa daar ben ik weer. Na een vakantie van 4 weken en zelfs een Leo’s-leven-pauze van 8 weken (holymoly) ben ik er vandaag weer. Mét goed nieuws, want ik ga je gewoon weer twee keer per week bijpraten over wat er allemaal speelt in mijn leven. En dat is veel, op het moment.

Ik ben gister weer begonnen met werken na een vakantie die ik echt heel erg nodig had. Wat een beetje gek voelt om te zeggen als er ouders met kinderen thuis zitten zonder een moment rust en zorgmedewerkers al maanden op hun tandvlees lopen, maar tegelijkertijd wil ik er ook mee aangeven dat deze tijd voor niemand makkelijk is. En dus had ik vakantie nodig. En man, wat was het fijn dat ik dat kon nemen. Love my boss. (Grapje).

Vandaag praat ik je globaal bij over wat ik allemaal heb meegemaakt en wat er komen gaat. In m’n vorige dagboek was ik nog druk met het afronden van de Gruwelijk Grillen Kerstspecial, inmiddels is dat e-book al bijna 10.000 keer gedownload <3. Verder was ik druk met allemaal dingen waarvan ik nu alweer denk ‘Ojaaaa dat was ik óók nog aan het doen’. Kortom; december was een drukke maand en dat heb ik de afgelopen maand totaal gecompenseerd. Ik praat je bij! Over januari dus. Omdat het een beetje random voelt om nu nog helemaal in kerstsferen te gaan. En dan vertel ik je vrijdag gewoon weer over m’n afgelopen dag. En dan dinsdag weer over m’n weekend. And so on…

In een notendop…
Mijn januari was: the Crown, blote benen, verbouwen, wandelen, puzzelen, adressenboekje, koken, ziekenhuis, schootpoes, strand, WINTERSUP MET REGENBOOG, pyjamabroek, opnames, afscheid, SNEEUW, Peaky Blinders en Ik Weet Je Wachtwoord.

Verbouwen
De maand begon rustig. Het was nog kerstvakantie, we gingen nog even kerst vieren bij m’n schoonouders, haalden de kerstboom weer weg en startten met de verbouwing van ons trappenhuis. Na een tijdje sparen is het eindelijk tijd om ons trappenhuis aan te pakken; dit is absoluut het lelijkste gedeelte van ons huis en we ergeren ons er al heel lang aan. Tijd om de vloerbedekking eraf te trekken, de trap te verven, de muren te stucen… We begonnen op 3 januari met wat voorbereidend werk en inmiddels – het is 19 januari –  zijn bijna alle muren gestuct. En mennn wat wordt het mooi!

WhatsApp Image 2021-01-18 at 18.45.24

Je kunt de verbouwing uitgebreid volgen via Insta Stories en binnenkort schrijf ik er natuurlijk een blog over, met alle info over wat we hebben gedaan enzo. Maar goed; we zitten dus ongeveer de hele maand al in de bende en ik ben er inmiddels wel een beetje klaar mee.

Coronafashion
Over bende gesproken.. ik ben zelf ook echt een bende deze maand. M’n coronakapsel zit echt van geen meter, ik voel me steeds goor door stuc-stof, m’n kleding zit niet (heb jij ook dat als je haar niet zit, alles meteen mis is?) en ik heb me er ook wel gewoon een beetje bij neergelegd en knoop nu dagelijks een kleed om m’n middel en dan is er überhaupt geen redden meer aan mijn voorkomen. Deze lockdown is niet m’n charmantste. Maar goed, ik heb andere pluspunten…

IMG_8522
Ziet er misschien interessant uit van de voorkant, maar de hele achterkant is een grote klittenbende wegens droog haar. ZIN IN DE KAPPER.
IMG_8475
Dit is momenteel m’n favoriete kapsel – bij gebrek aan beter.

Recepten uitwerken
Zo ben ik wel weer lekker aan het koken! Het feit dat ik begin januari echt geen zin had om recepten te maken, was ook wel een teken dat ik ff toe was aan vakantie. Dus ik heb het er lekker van genomen en inmiddels ben ik op een punt dat ik weer zin heb om ‘s avonds in de keuken te staan om iets lekkers te maken, te fotograferen én er over te bloggen. Er staan welteverstaan 4 blogs in de planning al. Yay!

zalm_teriyaki2

LEZEN <3
Naast koken ben ik overdag lekker bezig met wandelen, puzzelen (ik heb het boek van de Dr Denker besteld!) én heb ik lekker veel geelzen de afgelopen tijd. Ik las het boek Ik Weet je Wachtwoord in één ruk uit en leg onder deze instagram-foto uit waarom dit een DIKKE aanrader is die iedereen moet lezen. Verder ben ik momenteel bezig in het man man man-boek en lees ik Waarom Je Niet Zomaar Moet Stemmen Wat Je Ouders Stemmen, in voorbereiding op dat we in maart naar de stembus gaan. En ik vertel je; het is zoooooo fijn om hier tijd voor te hebben. Oh, wat heb ik een rust gevoeld de afgelopen weken, omdat ik nét ff 1 of 2 weekjes extra vrij nam, omdat ik in de kerstvakantie geen letter heb kunnen lezen door drukte. Echt; dit was misschien wel het fijnste aan de afgelopen weken tijd nemen om te lezen. Heerlijk!

Schermafbeelding 2021-01-19 om 12.40.12

Bingen
Een andere bezigheid die véél van m’n tijd opslokte de afgelopen weken waren The Crown en Peaky Blinders. Oja, en tussendoor keken we ook nog even het tiende seizoen van The Walking Dead. Lockdown is toch wel echt hét moment aan series te beginnen die al een miljard seizoenen hebben, zodat je echt ff flink kan bingewatchen. The Crown vond ik overigens ietwat saai (hoewel seizoen 4 veel goed maakt) en Peaky Blinders ben ik helemaal verliefd op. Oh, wat is Tommy sexy. Mjam!

Jan en ik zitten steeds aan de sterke drank omdat ze in Peaky Blinders de hele tijd whisky drinken. Dat ziet er dan zo heeeeerlijk uit. We nemen het er maar gewoon van, haha.
Jan en ik zitten steeds aan de sterke drank omdat ze in Peaky Blinders de hele tijd whisky drinken. Dat ziet er dan zo heeeeerlijk uit. We nemen het er maar gewoon van, #lockdownlife

Mensen, moet je even bedenken dat je deze pandemie-toestand door zou moeten komen zonder Netflix. Kunnen we vanavond even met z’n allen applaudisseren voor Netflix en alle andere streamingsdiensten? Ze houden mij op de been.

Kneuterlife
Om nog even door te gaan op dit kneuterleven heb ik deze maand ook intens genoten van Teddy die iedere dag op schoot komt, totaal in je aura (met z’n koppie zo dicht mogelijk bij je gezicht) en het is bijzonder gezellig. Waar zouden we zijn zonder huisdieren; nog zoiets om niet als vanzelfsprekend te beschouwen <3.

IMG_8610

IMG_8896

IMG_9014

Een ander kenuterhoogtepunt deze maand was m’n nieuwe pyjamabroek. Ik kreeg voor kerst van Jan een gewellllldige onesie en dat is absoluut een hoogtepunt van december (leuk hoor zo’n e-book dat bijna 10.000 keer gedownload is, maar het leven gaat toch vooral om comfort en dan is zo’n onesie wel echt de eindbaas), en in januari voegde ik zelf nog even een nieuwe parel toe aan m’n chillkleding. Want ja; als je de hele tijd binnen zit, dan mag je je zelf op z’n minst trakteren op een goed arsenaal aan yogginbroeken. Ik heb vandaag dé lifehack voor vrouwen met lange benen (net als ik): koop je chillkleding op de mannenafdeling. Momenteel shop ik me rot bij Zalando (dikke voordelen: het duurzaamheidsfilter, de 100 dagen retour regeling, het makkelijke retourneren én achteraf betalen) en daar scoorde ik o.a. deze parel van een pyjamabroek die lekker lang is. Waar een mens z’n geluk al niet vandaan tovert.

IMG_8838
Heb er ook wel behoorlijk veel zin in als deze spiegel en schoenen weer gewoon in de gang staan.

Oesters plukken in Zeeland
Heb je dan verder niets groots en meeslepends meegemaakt deze maand? Zeker wel! Twee dingen zelfs. Op de dag voor NYE gingen Jan en ik met twee vrienden naar Zeeland om oesters te rapen. Hamertje mee, waterbestendige kleding aan en tikken maar. Het was absoluut geweldig en je leest er hier meer over.

Schermafbeelding 2021-01-19 om 12.50.45

Wintersuppen met regenboog
En dat was niet het enige opwindende uitje in lockdowntijd; ik ging vorige week wintersuppen met vriendin Suus die bij de Loosdrechtse plassen woont. Het was teringkoud en het begon zelfs eventjes te regenen, maar dit was een gewelllllldig hoogtepunt. We stapten (in wintersportkleding) op de sups op het water en in de minuut waarop we op onze planken zaten, begon er in de verte een regenboog zich af te tekenen tegen de lucht. Wauw!!

Dit was het begin:

FullSizeRender

En waar wij al blij waren met het kleinste beetje regenboog dat we zagen, weder we totaal overrompeld door prachtig natuurschoon toen de regenboog veranderde in de grootste en felste regenboog die we allebei ooit hebben gezien. Ik kan in woorden niet uitleggen hoe geweldig dit was, dus check vooral de foto’s.

Schermafbeelding 2021-01-19 om 12.52.31 2B69C146-1C6B-4D21-8D72-F5B0ADFF41CE

292A5907-DA7E-4850-8AEA-5FC4D36BE436

C0041172-C921-474F-A562-1C9090D2B17E

Dit móet toch een teken van moeder natuur zijn dat 2021 een top jaar gaat worden? <3

Sneeuw!
En over wonderen van de natuur gesproken… SNEEUW MENSEN! Het heeft gesneeuwd en ik was het gelukkigste mens op aarde. I LOVE sneeuw en het bleef zo goed liggen op ons dakterras. We zijn naar het strand gereden om te bekijken hoe dat erbij lag (tegenvaller), reden naar de duinen om uit te kijken over sneeuwvlaktes (was ook wat minimaal) en hebben gewandeld in de buurt om te genieten van een witte stad. Het was echt minimale sneeuw, maar ik werd er toch erg gelukkig van <3.

IMG_0714

Verder waren er deze maand nog blote benen, heb ik me ontzettend vermaakt met het invullen van een adresboekje met alle adressen van onze vrienden en familie (ja ik weet dat ik kneuterig ben en I’m loving it), had ik vorige week alweer opnames met PLUS voor een hele leuke samenwerking, zijn Jan en ik ontelbaar veel keren naar het strand geweest (in weer en wind) ennnnnn hadden we deze maand weer een ziekenhuisafspraak voor ons fertliteitstraject waarbij ik 10 buisjes bloed moest afnemen en niet flauw viel, dus dat is ook wel weer een hoogtepunt op zich te noemen.

Naamloos-1

Genoeg meegemaakt dus, in deze ongebruikelijke januari. De komende tijd ben ik dus weer lekker aan het werk. Ik moet nog ff bedenken welk project ik wanneer op ga pakken, maar m’n projectlijst puilt uit van de ideeën, dus dat er van alles komen gaat, dat is zeker. Momenteel ben ik vooral bezig met recepten en blogs uitschrijven, m’n mailbox weer even onder controle krijgen, de eerste campagnes opstarten en de migratie van mijn website naar een andere partij. Ik denk dat ik vanaf februari weer een nieuw project ga oppakken, maar ik moet nog even bedenken wat ‘t worden gaat.

Anyway; vanaf nu neem ik je weer twee keer in de week mee in m’n leven. Ik hoop dat je het gezellig vindt! Ik heb er zelf in ieder geval weer helemaal zin in. Let’s do this mensen! 😀

Volg mij op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Dagelijks receptinspiratie op Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

18 reacties op “Leo’s leven 21: happy new year (mag het nog?)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *