Romige pasta met spekjes, prei, courgette en kruidenroomkaas

Door Elske – Hallo daar leuke mensen! Vandaag heb ik een recept voor je wat zeer makkelijk, goedkoop en vét lekker is. Chill toch? Ik maakte een soortgelijk recept vaak klaar in mijn studententijd. Alleen dit keer verzon ik er een variatie op. Verder heeft het recept eigenlijk geen intro nodig en ik kan er niet meer over zeggen, dus waar wachten we nog op? Door naar het recept!

Nodig voor 2 personen: 150 gram spaghetti (of andere pastasoort) – 1 bakje spekjes – halve prei – halve courgette – 1 sjalot * – 2 teentjes knoflook – half bakje kruidenroomkaas
* Je kunt ook prima een normale ui gebruiken

pasta_spekjes_kruidenkaas_1

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet het daarna af, maar bewaar 1 kopje van het kookvocht.

Pel de sjalot samen met de knoflook. Snipper vervolgens de sjalot en snijd de knoflook in dunne plakjes. Pak een koekenpan en bak de spekjes (zonder olie of boter) in de pan. Voeg direct ook de ui en knoflook toe. Laat dit bakken totdat de spekjes gaar zijn, maar laat ze niet bruin bakken.

Was de courgette en de prei. Snijd de courgette in blokjes en de prei in dunne ringen. Voeg dit aan de pan met spek en ui toe en bak dit samen totdat de courgette beetgaar is en de prei zacht. Kruid dit met peper.

Voeg de kruidenroomkaas (van paturain of een ander B/C merk:)) samen met het kopje kookvocht en de gare spaghetti toe aan de pan en roer dit goed door. Voeg nog wat extra peper naar smaak toe en je kunt eten. Smakelijk!

Ik hoef hier denk ik meer over te zeggen dan: lekker! Iedereen die een beetje student is geweest heeft een soortgelijk gerecht vast eens gemaakt. Of maakt het zoals ik nu nog steeds wel eens, omdat het vét makkelijk en super lekker is!

Vertel hieronder wat jouw favoriete studentikoze recept is!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

17 reacties op “Romige pasta met spekjes, prei, courgette en kruidenroomkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *