Zachte taco’s met gehakt, bonen, kaas en guacamole

Hoi allemaal! Vorige week vrijdag hadden Jan en ik een taco & bier-avond. Vind ik heer-lijk. Ik maakte taco’s klaar met wat ingrediënten die ik nog in huis had, maar dan wel van die zachte taco’s (zoals je ze krijgt in Mexico). Het was een super vullende, lekkere en dus geslaagde maaltijd en daarom deel ik met liefde het recept met je. Zin in taco-night? Let’s do this!

Nodig voor twee personen (grote portie): 300gr gehakt – 1 zak HAK bonenschotel in stazak voor 1 persoon* – 2 tomaten – 1 zakje taco kruiden – 1 eetlepel crème fraîche – 1,5 avocado – sla voor erbij – 5 kleine zachte wraps – 1/2 teen knoflook

*dit is echt een ideale portie voor als je het door een gerecht gebruikt. Zo heb je toch de voedzaamheid van bonen, maar niet meteen een shitload aan voedsel.

Bak het gehakt rul. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het gehakt. Voeg ook de kruiden er aan toe en bak totdat de tomaten zacht worden en uit elkaar vallen. Voeg dan de HAK bonenschotel toe en bak heel eventjes mee.

Zet de kleine wrapjes dubbelgevouwen (zoals een taco) in een ovenschaal en vul ze met het gehakt-mengsel. Top af met een lekkere laag kaas en bak ze af in de oven (180C) totdat de kaas gesmolten is.

Maak ondertussen zelf guacamole door de avocado te mengen met crème fraîche en een halve teen knoflook. Met de staafmixer maak je hier een super mooi glad geheel van. Beetje peper en zout erdoor en klaar.

Serveer de taco’s met de guacamole en wat sla ernaast. Eet smakelijk!

Wij vonden het echt een geweldig lekkere maaltijd. Het vult echt enorm, is nog best een beetje voedzaam met die bonen en ik vind het gewoon echt gruwelijk lekker met die zelfgemaakte guacamole. Loved it!

Ga jij het maken?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

3 reacties op “Zachte taco’s met gehakt, bonen, kaas en guacamole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *