Tortellini in pestosaus met champignons

Door Elske – Hallo en welkom bij een nieuwe aflevering van ‘Wel heel erg makkelijk koken met Elske‘. Ik had vandaag echt geen zin in veel moeite en dan komen de verse pasta’s mij altijd heel goed uit. Dit keer koos ik voor een gevulde variant met ricotta en spinazie en maakte daar een mega simpel, doch smaakvolle saus bij. Klaar voor het recept? Let’s pasta!

Voor 2 personen: 1 bak verse tortellini spinazie-ricotta * – 250 gram champignons – 1 ui – 1 teen knoflook – 75 gram pesto genovese  – 150 ml kookroom – eventueel: 2 handen rucola en parmezaanse kaas

* je kunt ook een andere gevulde pasta kiezen, maar deze smaken combineren wel goed bij de pestosaus

tortellini-pestosaus-champignons

Snipper de ui en pel de teen knoflook. Doe een scheut olijfolie in je pan en bak daarin de ui en pers erboven de teen knoflook uit. Bak dit samen op middelhoog vuur voor een minuutje. Vervolgens voeg je ook de champignons toe. Niet volledig natuurlijk, maar in plakjes of stukjes gesneden; wat jij lekker vindt. Bak dit samen voor 5 minuten, nog steeds op middelhoog vuur.

Zet wat op het vuur en zodra het kookt voeg je de verse tortellini’s toe. Dit vind ik zo’n heerlijk moment omdat ik weet dat je dit maar zo’n 3 a 4 minuten hoeft te koken; mega kort en dus sneller klaar. Chill!

Ondertussen kun jij je pestosaus met champignons afmaken. Dit doe je door de pesto en de kookroom aan de pan met champignons/ui toe te voegen. Roer goed door. Is het naar jou idee niet smeuïg genoeg en kan het nog wel wat vocht gebruiken? Gebruik dan wat kookvocht van de pasta, voordat je die af gaat gieten. Giet daarna de pasta volledig af, en voeg toe aan de pan met de pestosaus en champignons. Roer goed door, laat nog een minuutje staan en klaar! Serveer eventueel met wat rucola en parmezaanse kaas (zoals ik) en eet smakelijk! Oh en ik gooide er nog wat extra pitjes (pijnboom en zonnebloem) overheen, maar vraag me niet waarom ik dat deed. Voegde niets toe, dus dat zou ik lekker laten zitten als ik jou was 😉

Simpel, lekker en mega snel klaar; love it! Wat is jouw ideale snel-klaar receptje?

Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *