kant & klaar #16: Caesar salade van Lidl

Door Elske – Hallo hallo! Laatst liep ik door de Lidl en zag deze maaltijdsalade liggen, mét daarop een logo van de consumentenbond. Volgens hen is dit de beste koop als het gaat om Caesar salades, waarbij ze allerlei Caesar salades uit verschillende supermarkten vergeleken hebben. Je snapt dat dit mij nieuwsgierig maakte en moést deze salade dan ook wel meenemen om te proeven of ‘ie echt zo lekker zou zijn. Lees je mee in mijn oordeel?

kant&klaar16_caesarsalade_1

Het assortiment
De keuze in maaltijdsalades is best groot bij de Lidl. Ze hebben allerlei varianten; van pasta met geitenkaas tot noedels met kip-ketjap; chill! Altijd fijn als je wat te kiezen hebt, zeker als je vaker bij de Lidl je boodschappen doet en wel uitgekeken bent op een bepaalde variant. Ik ging dus voor de beste koop volgens consumentenbond 2018: de Caesar salade. Deze kant-en-klare maaltijd kostte me €2,75.

De basis voor deze salade zijn aardappelpartjes, daarop veel sla, een gekookt ei, een zakje met croutons, een zakje met dressing, een zakje met kaas-flakes en een apart bakje met kip. Ziet er allemaal kwalitatief prima uit (geen verschrompelde sla o.i.d.), maar halleluja; de hoeveelheid plastic mag veel minder. Daar word ik dan weer niet zo vrolijk van. Ik snap dat het voor de versheid fijn is, maar tja…

De bereiding
Je mikt alles in een grote kom samen, roert goed door en topt af met de dressing en croutons. Easy as that!

kant&klaar16_caesarsalade_2
En als je dat alles hebt ontdaan van plastic ziet het er dus zo uit!

De smaak
Nu het belangrijkste onderdeel van deze recensie: de smaak. Die vind ik niet heel bijzonder. Wel prima, maar gewoon heel basic. Ik vind het jammer dat deze salade niet veel diversiteit heeft. Eigenlijk is de enige groente in deze maaltijdsalade sla en dat had veel uitgebreider gekund, want welke salade bestaat er nu enkele en alleen uit sla als groente? Da’s een beetje saai toch? Een stukje komkommer of paprika had wat mij betreft in ieder geval niet misstaan.

Overigens is er met die sla zelf niets mis: die is lekker knapperig (wat je wel eens anders ziet in kant-en-klare salades) en dat maakt het prettig eten. Ook is de dressing goed op smaak en passend bij de rest van de salade. Verder zijn de croutons lekker groot en knapperig.

Eindconclusie: niets mis met deze kant-en-klare salade maar daar houd het dan ook meteen op. Er is weinig spannends aan. Ik geloof graag dat dit in vergelijking met andere supermarkt qua prijs-kwaliteit misschien de beste is (de salade is nu eenmaal vrij goedkoop), maar toch zou ik hier de volgende keer niet weer voor gaan. Daar vind ik hem te saai voor. Volgende keer de kip-ketjap met noedels graag!

En jij? Welke maaltijdsalade uit de supermarkt eet jij het liefst?

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Wij óók! Check ons via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *