Wraps met zoete aardappel, geitenkaas, bonen en salsa verde

Hey hey! Precies één week geleden at ik een vreemd maaltje; ik had vet veel zin in wraps en zoete aardappel en besloot daar iets leuks mee te doen. In eerste instantie klonk het een beetje gek, de ingrediënten bij elkaar, en het zag er ook niet echt ontzettend indrukwekkend uit. Maar! Het was toch een lekker maaltje en best wel een voedzaam recept, dus ik deel het recept graag met je 🙂

Klaar om te rollen? Let’s wrap!

Nodig voor twee personen: 6 middelgrote wraps – 400gr zoete aardappel in blokjes* – 1 bakje nepkip – 2 eetlepels Mexicaanse kruiden/ Texmex kruiden – 1/2 zak HAK zwarte bonen – 125gr geitenkaas – 1 groene jalepeño – 1/2 teen knoflook – een handje verse peterselie – olijfolie – gemengde sla

* dit verkopen ze sinds kort bij Appie en ik vind het vet handig

De zoete aardaardappel moet je van te voren even garen; ik deed dat in 10 minuutjes in de Airfryer op 200C, maar het zou ook in de oven kunnen (30 min, 200C) of eventueel in de pan (duurt alleen een eeuw).

Bak de nepkip in een pan met olie en voeg zodra dit een beetje knapperig is (minuut of 10) de gare zoete aardappel toe. Doe er de Mexicaanse kruiden bij en bak dit lekker even samen in de pan een paar minuten. Voeg dan ook de zwarte bonen toe en laat even op het vuur staan.

Maak in de tussentijd een pittige groene salsa door een jalepeño pepertje, een halve teen knoflook en peterselie helemaal fijn te hakken. Meng dit met elkaar en wat olijfolie tot een mooie groene salsa. En was je handen hierna heel goed, want die jalepeño is een bitch.

Bak de wraps even in de pan, zodat ze lekker knapperig worden. Iedere kant ongeveer 30 seconden en dan is het top (in een droge pan). Beleg de wraps dan met gemengde sla, zoete aardappel met bonen, nepkip en kruiden, top daar overheen met de groene pittige salsa en eindig met geitenkaas. Eet smakelijk!

Ik zei toch dat het een beetje een raar stel ingrediënten bij elkaar was? Maar het is echt een lekkere maaltijd! Ik heb alles met gemak naar binnen geschoven en ben tegenwoordig vooral fan van zo’n pittig groen sausje over je wraps. Waarbij je wel gewoon zelf kan bepalen hoeveel pit je wil, maar het wel net een beetje die extra kick aan het gerecht geeft. Love it!

Ik ben benieuwd of dit recept je lekker lijkt. Laat je het weten? Groetjes!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Wraps met zoete aardappel, geitenkaas, bonen en salsa verde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *