Kip cordonbleu met zoete aardappelfrites en salade

Hallo lieve mensen! Ik ben van mening dat je hier niet altijd op gewoonwateenstudentjesavondseet.nl komt voor nieuwe recepten, maar ook gewoon voor inspiratie. En in die categorie heb ik vandaag voor je: de kip cordonbleu. Jaja. Het is niet echt een recept, maar ik hoop wel dat als je langs deze blogpost scrollt, dat je opeens denkt: jemig inderdaad, díe heb ik lang niet gegeten, laat ik weer eens een kip cordonbleu verorberen.

In dat geval: aan de slag!

Nodig voor één persoon (grote portie): 400gr zoete aardappelfrites – handje gemende sla – 1 kip cordonbleu – saus naar keuze (curry+mayo zijn lekker bij de cordonbleu en truffelmayo is heel lekker bij de zoete aardappelfrites)

Meng de zoete aardappelfrites met een beetje olie en bak ze 15 minuten in de Airfryer op 200C. Normaal doe ik ongeveer 10 minuten, maar dan heb ik ook de helft van de portie.

De kip codonbleu heb ik gebakken in de pan (beide kanten, totaal ongeveer 5minuten, beetje olie in de pan), maar dat vind ik niet zo’n succes. Beter bak je die ook af in de Airfryer; zo’n 5 minuutjes meebakken met de zoete aardappelfrites.

Erbij serveer je saaie sla (meer voor het idee dat er nog iets groens op je bord ligt) en saus naar keuze. Eet smakelijk!

Ik vond het een heerlijke maaltijd; god, hier had ik echt ff zin in.

Wat ik overigens zelf wel chill vind aan deze maaltijd, is dat je zoete aardappelfrites gebruikt in plaats van gewon frietjes. Want zoete aardappel is een groente en geen aardappel, zoals je zou verwachten. Dus net ff iets voedzamer. Ja ja, best chill. Lekker maaltje!

Wie gaat er binnenkort aan de kip cordonbleu? 😀

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *