Pannenkoeken met spek, gember en kaas

Goedemiddag! Weet je wat ik altijd vet jammer vind? Dat je echt vét veel zin in pannenkoeken kan hebben, maar ik vind pannenkoeken én veel werk en tering lelijk. Dus altijd als ik zin in pannenkoeken heb, wéét ik dat ik een lelijk recept ga bloggen. Zo jammer. Ik heb een cursus pannenkoekenfotograferen nodig. 10 Maart ben ik jarig. Help?

Goed; tot zover mijn pannenkoekenproblematiek. Let’s pannenkoek. Wantttt ik heb dus wel gewoon een chill receptje voor je. Ze mogen dan lelijk zijn; lekker waren ze wel. En de wereld is gewoon soms niet mooi; lelijke dingen zijn ook awesome. En dus is het hoog tijd om te pannenkoeken. Let’s pannenkoek!

Nodig voor één persoon (4 pannenkoeken): half pak pannenkoekmix met melk en eieren (en diezelfde hoeveelheid melk en eieren toevoegen) – bakje spekjes – paar plakken kaas – 3 bolletjes stemgember – stroop

Bak de spekjes in de pan totdat ze lekker gebakken en een beetje knapperig zijn. Maak in de tussentijd je pannenkoekenbeslag (melk, mix en eieren met elkaar mengen met een staafmixer). Snijd de stemgember fijn en meng door je pannenkoekenbeslag.

Haal dan de spekjes en het vet uit de pan. Giet wat pannenkoekenbeslag in de pan en doe er meteen wat spekjes bij. Bak de pannenkoek aan één kant gaar en draai de pannenkoek om, als je hele bovenkant ook opgedroogd is. Beleg de pannenkoek dan met plakjes kaas. De pannenkoek is klaar zodra de kaas gesmolten is.

Top af met stroop en klaar is je spek-gember-kaas-stroop-pannenkoek. Eet smakelijk!

pannenkoeken

Oh en vet gaar; loop dan nog 3x heen en weer naar de keuken voor de overige pannenkoeken. Ik maakte er een stuk of 4 en het was heerlijk. Niet uitzonderlijk geweldig, maar wel gewoon een chille combi van ingrediënten.

Nice! Enjoy!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *