Wraps met aubergine, mango en komkommer

Hoi hoi! Op Instagram zag ik deze week een bekende in Tel Aviv zitten en toen dacht ik: LEKKERRRR en maakte ik Sabich, haha. Ja ja! Dit is typisch streetfood in Tel Aviv en het is echt heel erg lekker. Hoewel; ik heb het dus nog nooit in Tel Aviv zelf gegeten, maar een vriendin heeft het eens voor me gemaakt én ik maak het tegenwoordig zelf met behulp van het kookboek TLV (aanrader). Nu heb ik al eens geblogd over dit lekkere maaltje met aubergine, mango en komkommer en vandaag breng ik dat nog eens even onder je aandacht.

Want nope; ik ga het recept niet nog een keer uitschrijven, omdat dat gewoon echt heel veel werk is en het hier al staat. Let op: deze maaltijd klaarmaken is echt veel werk en je staat echt makkelijk een uur in de keuken te hakken in allerlei groentes en kruiden. Maar het is wel heel erg lekker.

Oh, ik heb je nog niet eens fatsoenlijk verteld wat het is, haha. Sabich is een pita (of in dit geval: wraps) met gefrituurde aubergines en heel veel lekkers. O.a. een sausje van sesam, een pittige dressing van groene pepers, een salade van tomaat en komkommer er in, veel knoflook ennnn niet vergeten: mango er in!

Het is echt súper lekker en je vindt het uitgebreide recept voor Sabich hierzo. Ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik het niet nog een keer uitschrijf.

abich2

 

Sabich is ook een perfect maaltje om samen met vrienden te eten. Je zet gewoon heel veel kommetje op tafel en iedereen kan zo zelf zijn pita of wrap vullen. Vet nice! Overigens is het wel een vet geknoei om dit fatsoenlijk naar binnen te werken, maar ik HOU daar juist van 😀

Ik hoop echt (vooral voor jou) dat je dit een keer gaat maken en wens je nu alvast heel veel eetsmakelijk toe :D.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *