Saté met friet en sla

Hello you! Als het lekker weer is heb ik standaard trek in bepaalde dingen. Net zoals jij waarschijnlijk bij slecht weer in krijgt in stamppot, krijg ik bij de eerste zonnestralen zin in saté. En dan het liefst bij een foute strandtent of een random wegrestaurant, hahaha. Maar! Dit keer maakte ik het gewoon ff zelf thuis. Vet heerlijk. En super makkelijk.

Zin in pindasaus? Let’s saté!

Nodig voor één persoon: 4 kipdijfilets – satéprikkertjes – gebakken uitjes – satésaus – friet – sla – komkommer – olijfolie – beetje azijn & suiker

Haha, zo simpel dit.

Ik sneed de kippendijen in grove stukken en reeg die aan drie satéprikkers. Dit bakte ik in de pan knapperig rondom en gaar vanbinnen in ongeveer 10-12 minuten.

De satésaus warmde ik op in de magnetron, want ik koop altijd gewoon zo’n unit van Conimex.

Qua friet koos ik dit keer voor Celavita friet met schil uit het koelschap van de Appie. Ik maakte ze klaar in 12 minuten in de Airfryer, met een beetje olijfolie.

Over de salade deed ik een klein beetje olijfolie en wat komkommers. Oja, die komkommers had ik nog ff in azijn en suiker gelegd. Is lekker. 😀

En dan alles bij elkaar op een bord, gebakken uitjes er overheen en eten maak. VET LEKKER.

IMG_9277

Ja, wat kan ik er verder over zeggen he? Het was gewoon een heerlijke maaltijd en ik heb me echt een slag in de rondte gevroten. Mjam!

Wat is jouw ultieme zomer-maal?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Eén reactie op “Saté met friet en sla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *