Hoi allemaal! Gisteravond heb ik echt mega lekker gekookt en ik hoop echt ZO dat ik het recept fatsoenlijk met jullie kan delen. Ik stond namelijk behoorlijk te improviseren in de keuken en weet dus echt niet of ik alles goed onthouden heb en fatsoenlijk kan omschrijven, zodat jij ook deze HEERLIJKE lasagne kan maken. Want allejemignogaantoe: deze lasagne was echt TOP!
Ik maakte gebruik van het rundvlees dat ik besteld had via Koopeenkoe.nl (mijn vriezer ligt momenteel vol met 8 kilo rundvlees haha) en ik denk dat dat voor de smaak ook al behoorlijk wat deed en ik zou ook echt iedereen aanraden om ook je vlees daar te kopen, maar ik weet ook dat dat in de praktijk waarschijnlijk niet het geval is, dus ik hoop dat het met supermarkt-rundvlees net zo lekker is.
Goed; klaar om aan de slag te gaan? We gaan best wel ff wat dingen doen, maar alles is simpel en het werk loont uiteindelijk enorm. Let’s lasagne!
Nodig voor 4 personen: 1 pak verse lasagnebladen – 3 tomaten – 300gr rundergehakt – 1 teen knoflook – 1 ui – 1 rode paprika – 1 blik tomatenblokjes – 1 klein blikje tomatenpuree – scheutje melk -hand spinazie – 10gr verse tijm (incl takjes) – beetje verse basilicum – 1 eetlepel gedroogde oregano – klein beetje broccolirijst* – 70gr geraspte wortel – bechamelsaus – kappertjes – geraspte oude kaas
*bij AH verkopen ze broccoli die heel fijn is gesneden en dat noemt men dan ‘broccolirijst. Totale gekte natuurlijk, maar ik zag het liggen in het 35% korting neem mij mee anders is het zonde-schap en ik vond het zonde als het weggegooid zou worden, dus ik gebruikte het als lekkere extra groente in mijn lasagne. Maar een paar eetlepels, dus lang niet die hele bak, maar daar maak ik dan wel weer wat anders lekkers van.
Verder is dit inderdaad een bizar lange ingrediëntenlijst, maar ik gebruikte natuurlijk geen pakje o.i.d. dus ik had veel dingen nodig om smaak te maken. Ennn ik had nog veel dingen in huis, dus die gooide ik er maar lekker allemaal doorheen. Goed. Aan de slag!
Snijd de ui, tomaten en paprika in kleine stukjes. Knijp een teentje knoflook uit. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan het gehakt er aan toe en bak rul. Voeg dan de gesneden paprika en tomaten toe en bak even mee.
Pluk de blaadjes van de tijm en hak die fijn. In totaal had ik ongeveer 2-3 eetlepels fijngehakte tijm. Voeg die toe aan de pan, samen met oregano en wat peper en zout.
Voeg ook de tomatenpuree er aan toe en roer even door elkaar. Voeg dan ook de tomatenblokjes toe en roer door elkaar. Snijd de spinazie in reepjes (gewoon, zodat je niet van die enorme bladeren in je pasta hebt) en roer ook door de saus. Net als de wortel (peen julienne) en broccolirijst.
Roer er een scheut melk doorheen en een beetje geraspte kaas en laat deze saus dan gewoon even pruttelen, zodat alle smaken lekker mengen. Breng eventueel meer op smaak met peper/zout/basilicum/oregano/tijm.
Begin in een ovenschaal met een laag lasagnebladen en dan een laag saus. Eindig met een laag lasagnebladen. Schenk daar dan nog een lekkere dikke laag bechamelsaus overheen (ik kan dit niet zelf maken, dus hiervoor gebruikte ik wel ff een uit pot). Top af met kappertjes en wat geraspte kaas.
Zet de lasagne vervolgens 30-40 minuten op 200C in de oven en klaar is je maal! Hou even in de gaten dat de bovenkant niet verbrandt, maar als die mooi goudbruin kleurt is het top!
Nouuuuuu jongens, dit was me toch een partij lekker! ECHT! Ik heb in tijden niet zo’n smaakvolle lasagne gegeten.
Toegegeven; hij kwam wat nat uit de oven, maar ik had ‘m er 30 minuten in gehad en ik denk dat je dat met 40 minuten al hebt gecoverd. Maar verder was het echt vet lekker. En ik heb gewoon nog de helft over voor vanavond (wij aten gisteravond met 2). NICE!
Ik zeg: maken die hap! In totaal was ik denk ik een uur bezig; halfuurtje snijden en koken, halfuurtje in de oven. Topmaal!
Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.
Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?
Ridder van Doorne zegt:
Lekker 🙂 als je de volgende keer de tomatenblokjes weglaat dan wordt je lasagne niet zo nat. (En in Ragu Bolognese zit sowieso geen gesneden tomaat 😀 )